Artikel 8 Wegenverkeerswet | Rijden onder invloed

Rijden onder invloed van alcohol of drugs

Artikel 8 WVW verbiedt het rijden onder invloed van alcohol of van andere stoffen die het rijgedrag negatief kunnen beïnvloeden. Bij die andere stoffen kan het gaan om drugs of medicijnen. Ook als er sprake is van een combinatie van alcohol en drugs waardoor de bestuurder niet goed meer kan rijden, is dat strafbaar onder artikel 8 van de Wegenverkeerswet. De wet maakt bovendien onderscheid tussen een beginnende en een ervaren bestuurder. Voor wie zijn rijbewijs nog geen vijf jaar heeft, gelden strengere normen dan voor de ervaren bestuurder.

Forse straffen rijden onder invloed

Rijden onder invloed is een misdrijf waarvoor forse straffen kunnen worden uitgedeeld. Heeft u gereden onder invloed van alcohol? Dan mag de politie bovendien uw rijbewijs invorderen. Uw rijbewijs wordt niet altijd ingevorderd als u wordt aangehouden met teveel drank op. Of de politie tot invordering van het rijbewijs wegens overmatig gebruik van alcohol overgaat, is afhankelijk van hoeveel alcohol u gedronken heeft voordat u ging rijden.

Wilt u meer weten over rijden onder invloed? bel met 085 401 7633.

 

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. De aanleiding was dat nogal wat van de zakelijke klanten van Kool te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Het kantoor werkt samen met een aantal streng geselecteerde advocaten door heel Nederland en is behalve toonaangevend ook zeer succesvol.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710