Rijbewijs in beslag genomen

Rijbewijs snel terug
Rijbewijs snel terug

Is uw rijbewijs in beslag genomen? U bent niet de enige: elke raken honderd of meer mensen hun rijbewijs kwijt. Uiteraard wilt u weten wat u kunt doen als uw rijbewijs in beslag genomen is.

Rijbewijs in beslag?

Begrijpelijk, want na inbeslagname van het rijbewijs mag u meteen niet meer rijden. U kunt uw dagelijkse werkzaamheden niet meer doen, maar ook privé levert het de nodige uitdagingen op. Wij helpen u graag snel weer op weg. Bel vandaag nog: 085 4017633

Inbeslagname rijbewijs

Als u geen actie onderneemt, kunt u mogelijk maanden niet rijden. Wacht niet af maar neem contact met ons op. Dan helpen wij ook u weer snel op weg!

Als u deze website bezoekt omdat uw rijbewijs in beslag genomen is, dan kunt u zich troosten met de gedachte dat u bepaald niet de enige bent. Jaarlijks worden duizenden rijbewijzen in beslag genomen.

Veel mensen denken dat hun in beslag genomen rijbewijs na tien dagen alweer wordt teruggegeven. Dat is al lang niet meer zo. De inhouding van uw rijbewijs duurt minimaal twee maanden en kan oplopen tot wel een jaar!

Laat u daarom adviseren door een gespecialiseerde advocaat. Voordat u het weet, staat u anders maanden aan de kant.

 • Mijn dank voor uw professionele begeleiding! Een staaltje van efficiency die ik tot dusver niet heb mogen ervaren. Daarbij werd de persoonlijke toon zeker niet uit het oog gelaten. De analyse die mr. Kool voorafgaandelijk aan de zitting met mij heeft besproken, bleek uiteindelijk inderdaad door het OM te zijn overgenomen.

  Johannes, Venray
 • Toen mijn rijbewijs werd ingevorderd, zat ik in zak en as. Gelukkig bracht een collega mij in contact met de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl. Binnen twee weken kon ik weer rijden! Super tevreden.

  Henk (48) Zelfstandig Schildersbedrijf Amsterdam
 • Rijbewijs terecht ingevorderd en als het aan OvJ lag voor minimaal 7 maanden. Dankzij Ronald Kool binnen 3 weken een raadkamerzitting en door een goede voorbereiding en sterke argumentatie mijn rijbewijs (voorlopig) terugontvangen. Hierdoor heb ik mijn werk niet hoeven verliezen maar een tweede kans gekregen.

  L Amstelveen
 • Mijn Complimenten voor de uitstekende hulp! Mijn rijbewijs zou ik door een snelheidsovertreding voor de termijn van 6 maanden kwijt zijn, omdat dit een 2e
  overtreding is, is het zo goed als onmogelijk om mijn rijbewijs direct terug te krijgen. Meneer Kool heeft dit met sterke punten weten terug te draaien naar 2 maanden. Dat betekent dus dat ik mijn baan mag houden! Zeker een advocaat die je naast je wilt hebben.

  A.G. Amerzoden
 • Ronald Kool en Ellen Tjebbes van Rijbewijsingevorderd.nl hebben mij geweldig geholpen met het terugkrijgen van mijn rijbewijs. De Officier wilde het rijbewijs 4 maanden inhouden. Uiteindelijk had ik het na een paar weken al terug. Goede bereikbaarheid, ook in het weekend. Super tevreden!

  Han D. Amsterdam
 • Ontzettend fijn laagdrempelig contact en een duidelijke professionele aanpak, wat veel rust geeft. Het was voor mij fijn om af en toe ruggenspraak te hebben gehad op momenten dat ikzelf even niet goed wist hoe ik met de situatie moest omgaan en wat ik ongeveer zou kunnen verwachten. De meest ‘sterke’ verhalen had ik allemaal wel gehoord van collega’s en kennissen en iedereen had wel een (broodje-aap)verhaal waar ik niet altijd door werd gerustgesteld. Het heeft allemaal veel indruk op mij gemaakt, maar ik ben steeds op mijn gemak gesteld. Dankzij Kool Advocatuur is alles nog met een sisser afgelopen en heb ik mijn rijbewijs veel eerder teruggekregen dan ik had verwacht.

  Randy, Heerhugowaard

Rijbewijs ingevorderd
wanneer terug?

Wanneer er worden gesproken van “inbeslagname rijbewijs”, wordt eigenlijk de invordering van uw rijbewijs bedoeld. Uw rijbewijs wordt ingevorderd door de politie. Die gaat daartoe over wanneer er sprake is van een ernstig geval van rijden onder invloed of van het plegen van een excessieve snelheidsovertreding.

Ook wanneer een u zich zeer onverantwoord in het verkeer gedraagt, kan dit tot inbeslagname van uw rijbewijs leiden.Is uw rijbewijs ingevorderd?

Onderneem snel actie wanneer uw rijbewijs in beslag is genomen, zodat u optimaal profiteert van onze hulp. Bel vandaag nog: 085 401 7633

Rijbewijs terug na tien dagen?

Wanneer de politie uw rijbewijs heeft ingevorderd, moet dat direct worden opgestuurd naar de Officier van Justitie bij het CVOM in Utrecht. Die moet binnen tien dagen beslissen over teruggave van het rijbewijs.

Dat betekent niet dat de Officier van Justitie u ook binnen tien dagen moet laten weten of hij het rijbewijs aan u teruggeeft of langer inhoudt.

Daarvoor heeft de Officier van Justitie langer de tijd. Als u dus pas na 14 dagen bericht krijgt, heeft dat voor de procedure verder geen gevolgen. Er is ook geen sprake van een vormfout. Wilt u meer weten? Bel: 085 401 7633

Invordering rijbewijs? Kom snel in actie!

Laat de haalbaarheid van uw zaak nu onderzoeken. Je
telefonische intake is 100% gratis.

Ingevorderd rijbewijs terug

Natuurlijk wilt u uw ingevorderde rijbewijs zo snel mogelijk terug. Wanneer u telefonisch contact met ons opneemt, kunnen wij inschatten of u kans maakt uw rijbewijs terug te krijgen. In dat geval stellen wij een klaagschrift op waarmee tegen de inbeslagname van het rijbewijs wordt geklaagd bij de rechtbank. In veel gevallen leidt dit tot snelle teruggave van het rijbewijs, zodat uw leven weer snel zijn normale loop krijgt. Meer weten? Bel: 085 401 7633 en u bent snel weer op weg.

Rijbewijs ingevorderd

Contact opnemen

Rijbewijs ingevorderd door de politie? Stel hieronder uw vraag.

Let op: wij behandelen geen CBR-zaken en vragen over verkeersboetes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.