Rijbewijs ingevorderd alcohol

Rijbewijs snel terug
Rijbewijs snel terug

Invordering van uw rijbewijs heeft grote gevolgen. U kunt niet meer naar uw werk, kunt geen klanten bezoeken en loopt maandenlang inkomsten mis. Een ook privé zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Rijbewijsingevorderd.nl helpt u!

Rijbewijs ingevorderd?

U bent na invordering van uw rijbewijs langere tijd uw rijbewijs kwijt. Maakt hoge kosten voor vervangend vervoer. En wordt mogelijk zelfs ontslagen. Laat het zover niet komen. Rijbewijsingevorderd.nl springt voor u in de bres. Meteen meer weten?  Bel: 085 4017633

Uw rijbewijs wordt niet zomaar ingevorderd. U hebt de verkeersveiligheid in gevaar gebracht, zat met drank, drugs of medicijnen achter het stuur of hebt veel te snel gereden. Wat er ook gebeurd is, de gevolgen zijn heel groot.

Als uw rijbewijs is ingevorderd mag u niet met een auto, motor of bromfiets aan het verkeer deelnemen. En dat kan wel tot een jaar duren! U verliest daardoor klanten of inkomen en kunt bijna letterlijk geen kant meer op. Gelukkig is er wat aan te doen en rijbewijsingevorderd.nl helpt u daarbij. Juridisch, praktisch en persoonlijk. Zo kunt u snel weer op weg.

Snel weer rijden na ingevorderd rijbewijs

Blijf niet eindeloos buitenspel staan na invordering van uw rijbewijs, maar onderneem actie! Als u de juiste stappen zet, is het in veel gevallen mogelijk uw ingevorderde rijbewijs eerder terug te krijgen. Wij hielpen al talloze zakelijke rijders met hun rijbewijs. Mogen we u ook bijstaan?

Werk samen met een gespecialiseerde rijbewijsadvocaat als u niet maanden buitenspel wilt staan. Zo weet u zeker dat we er alles aan doen om uw rijbewijs te behouden of eerder terug te krijgen. We kennen de procedures, weten de weg bij justitie en de rechtbank en kunnen uw kansen vooraf goed inschatten.

 • Mijn dank voor uw professionele begeleiding! Een staaltje van efficiency die ik tot dusver niet heb mogen ervaren. Daarbij werd de persoonlijke toon zeker niet uit het oog gelaten. De analyse die mr. Kool voorafgaandelijk aan de zitting met mij heeft besproken, bleek uiteindelijk inderdaad door het OM te zijn overgenomen.

  Johannes, Venray
 • Toen mijn rijbewijs werd ingevorderd, zat ik in zak en as. Gelukkig bracht een collega mij in contact met de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl. Binnen twee weken kon ik weer rijden! Super tevreden.

  Henk (48) Zelfstandig Schildersbedrijf Amsterdam
 • Rijbewijs terecht ingevorderd en als het aan OvJ lag voor minimaal 7 maanden. Dankzij Ronald Kool binnen 3 weken een raadkamerzitting en door een goede voorbereiding en sterke argumentatie mijn rijbewijs (voorlopig) terugontvangen. Hierdoor heb ik mijn werk niet hoeven verliezen maar een tweede kans gekregen.

  L Amstelveen
 • Mijn Complimenten voor de uitstekende hulp! Mijn rijbewijs zou ik door een snelheidsovertreding voor de termijn van 6 maanden kwijt zijn, omdat dit een 2e
  overtreding is, is het zo goed als onmogelijk om mijn rijbewijs direct terug te krijgen. Meneer Kool heeft dit met sterke punten weten terug te draaien naar 2 maanden. Dat betekent dus dat ik mijn baan mag houden! Zeker een advocaat die je naast je wilt hebben.

  A.G. Amerzoden
 • Ronald Kool en Ellen Tjebbes van Rijbewijsingevorderd.nl hebben mij geweldig geholpen met het terugkrijgen van mijn rijbewijs. De Officier wilde het rijbewijs 4 maanden inhouden. Uiteindelijk had ik het na een paar weken al terug. Goede bereikbaarheid, ook in het weekend. Super tevreden!

  Han D. Amsterdam
 • Ontzettend fijn laagdrempelig contact en een duidelijke professionele aanpak, wat veel rust geeft. Het was voor mij fijn om af en toe ruggenspraak te hebben gehad op momenten dat ikzelf even niet goed wist hoe ik met de situatie moest omgaan en wat ik ongeveer zou kunnen verwachten. De meest ‘sterke’ verhalen had ik allemaal wel gehoord van collega’s en kennissen en iedereen had wel een (broodje-aap)verhaal waar ik niet altijd door werd gerustgesteld. Het heeft allemaal veel indruk op mij gemaakt, maar ik ben steeds op mijn gemak gesteld. Dankzij Kool Advocatuur is alles nog met een sisser afgelopen en heb ik mijn rijbewijs veel eerder teruggekregen dan ik had verwacht.

  Randy, Heerhugowaard

Wanneer wordt uw rijbewijs ingevorderd?

De politie kan uw rijbewijs invorderen als u de verkeersveiligheid ernstig in gevaar brengt. Bijvoorbeeld omdat u onder invloed achter het stuur zit.

Na invordering stuurt de politie uw rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen 10 dagen of uw rijbewijs wordt ingehouden, of dat u hem terugkrijgt. In nagenoeg alle gevallen blijft het rijbewijs meerdere maanden ingehouden en mag u dus niet rijden.

Wordt uw rijbewijs ingehouden? Dan legt de officier van justitie of de rechter vaak maanden later pas de definitieve straf op: een rijontzegging, aangevuld met een boete. In enkele gevallen kan zelfs een taakstraf worden opgelegd.

In de periode dat u uw rijbewijs kwijt bent, mag u geen enkel motorvoertuig besturen. Ook niet als u het voertuig nodig hebt voor uw werk.

Invordering rijbewijs? Kom snel in actie!

Laat de haalbaarheid van uw zaak nu onderzoeken. Je
telefonische intake is 100% gratis.

Snel weer rijden met professionele rechtshulp

Is uw rijbewijs ingevorderd? Dan dienen we direct na invordering van het rijbewijs een klaagschrift voor u in bij de bevoegde Rechtbank. Ook sturen wij een kopie van het klaagschrift naar de Officier van Justitie.

Wij vragen de Officier van Justitie op voorhand naar het klaagschrift te kijken. In sommige gevallen levert dat meteen het gewenste resultaat voor op: u krijgt uw rijbewijs direct terug!

Blijft uw rijbewijs ingehouden? Dan gaan we met u mee naar de Rechtbank om samen met de rechter te overtuigen het ingenomen rijbewijs terug te geven. Vaak lukt dat, zodat u snel weer kunt rijden!

Verkeerde stappen: Rijbewijs langer kwijt

Met de hulp van Rijbewijsingevorderd.nl voorkomt of bekort u in veel gevallen een rijontzegging. We behoeden u bovendien voor de verkeerde stappen, waardoor u uw rijbewijs nog langer moet missen. Schakel daarom direct professionele rechtshulp in.

Meer weten? Of meteen contact opnemen om te horen hoe wij ook u kunnen helpen? Bel: 085 401 76 33 (speciaal voor zakelijke rijders)

Grens voor invordering rijbewijs alcohol

De grens voor invordering van uw rijbewijs ligt bij een ademalcoholgehalte van 570 ugl. Bent u beginnend bestuurder dan ligt de lat lager, en wordt uw riijbewijs al vanaf 350 ugl ingevorderd. Als beginnend bestuurder moet u er dus rekening mee houden dat uw rijbewijs al veel sneller wordt ingevorderd. Meer weten over de duur van de inhouding? Kijk bij de straffen rijden onder invloed?

Teveel alcohol: gelijk uw rijbewijs kwijt en rijverbod

Nadat de politie u op het politiebureau heeft onderworpen aan een ademanalyse, wordt direct duidelijk of u de grens voor invordering van uw rijbewijs hebt bereikt.

Rijverbod: helemaal geen voertuigen besturen

Als de politie uw rijbewijs invordert, krijgt u tegelijkertijd een rijverbod opgelegd voor enkele uren tot wel 24 uur. Naarmate u meer alcohol hebt gedronken, zal het rijverbod langer duren. Uiteraard mag u ook na afloop van het rijverbod niet rijden, omdat uw rijbewijs is ingevorderd.

Rijbewijs naar CVOM: Officier van Justitie beslist

Nadat uw rijbewijs is ingevorderd, stuurt de politie dit naar het CVOM, de Centrale Verwerkingseenheid van het Openbaar Ministerie. De daaraan verbonden Officier van Justitie moet binnen tien dagen een beslissing nemen of uw ingevorderde rijbewijs ingehouden blijft of dat dit in afwachting van de zitting aan u zal worden teruggegeven.

Als uw rijbewijs is ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol, is het vrijwel zeker dat u het rijbewijs ten minste vier tot zes maanden kwijt bent. Naarmate u met meer alcohol op heeft gereden, zal de invorderingstermijn van uw rijbewijs langer zijn. Als u geen actie onderneemt, bent u uw rijbewijs vaak kwijt tot aan de zitting van de politierechter. Dit kan wel een half jaar of langer duren. Wilt u niet langs de kant blijven staan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Invordering rijbewijs? Kom snel in actie!

Laat de haalbaarheid van uw zaak nu onderzoeken. Je
telefonische intake is 100% gratis.

Ervaring met ingevorderd rijbewijs alcohol

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met het verlenen van bijstand aan automobilisten van wie het rijbewijs is ingevorderd wegens alcoholgebruik. In veel gevallen slagen onze advocaten er in het ingevorderde rijbewijs, in afwachting van de zitting, weer terug te krijgen. Onze ervaring is dat een rijbewijs dat eenmaal door de ene rechter is teruggegeven, meestal daarna niet meer door een andere rechter wordt afgepakt. Een extra reden om dus niet langer af te wachten maar actie te onderemen.

Eerder alcoholdelict of First Offender?

Het loont dus zeker om actie te ondernemen als uw rijbewijs is ingevorderd na gebruik van alcohol. Daarbij is het natuurlijk van belang of dat u eerder onder invloed van alcohol heeft gereden of dat u, zoals dat heet, First Offender bent. Wilt u alles weten over invordering van uw rijbewijs na gebruik van alcohol, bel dan met  085 401 7633.

Rijbewijs ingevorderd

Contact opnemen

Rijbewijs ingevorderd door de politie? Stel hieronder uw vraag.

Let op: wij behandelen geen CBR-zaken en vragen over verkeersboetes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.