Rijbewijs terug na invordering

Rijbewijs snel terug
Rijbewijs snel terug

Is uw rijbewijs ingevorderd door de politie? Dan wilt u natuurlijk maar één ding: uw rijbewijs terug! U bent immers voor uw werk, uw bedrijf of voor uw privéleven afhankelijk van uw rijbewijs.

Rijbewijs ingevorderd?

U kijkt uit naar de dag dat u uw rijbewijs terug krijgt, zodat u uw werk of privéleven weer kunt oppakken. Rijbewijsingevorderd.nl helpt u om uw rijbewijs terug te krijgen. De teruggave van uw rijbewijs is bij de gespecialiseerde advocaten van ons kantoor in goede handen. Wij hielpen de afgelopen jaren al talloze automobilisten. Wilt u uw rijbewijs terug? Bel: 085 4017633.

Hoe krijg ik mijn rijbewijs terug?

Advocaten van ons kantoor worden vaak gevraagd: “Hoe kan ik mijn rijbewijs terug krijgen als dat door de politie is ingevorderd?”. Het antwoord daarop is eenvoudig: één van de medewerkers van Kool Advocatuur beoordeelt gratis of uw zaak kansrijk is en/of er mogelijkheden zijn uw rijbewijs na invordering terug te krijgen. Als er een positief advies volgt, neemt de medewerker uw gegevens op en stelt aan de hand van een telefonisch interview een verzoek van teruggave rijbewijs, ofwel een klaagschrift, voor u op. Als er voldoende informatie is verzameld, het klaagschrift is opgesteld en ingediend, zal de rechtbank u en uw advocaat op een termijn van twee à drie weken uitnodigen voor een zitting waarin over de teruggave van het rijbewijs wordt geoordeeld.
Weten hoe u uw rijbewijs eerder terugkrijgt:  Bel 085 401 7633

Rijbewijs ingevorderd: wanneer terug?

De rechter zal op de zitting uitgebreid het verzoek teruggave rijbewijs met u bespreken. De advocaat van ons kantoor, die u bij de behandeling van het verzoek om teruggave van uw rijbewijs bijstaat, zal de argumenten waarom u uw rijbewijs terug wilt krijgen, aan de rechter voorleggen. Ook kijkt de advocaat naar het proces verbaal. Hoe is uw rijbewijs ingevorderd? Soms zijn vormfouten reden om het na invordering weer terug te geven. Nadat de Officier van Justitie zich over de teruggave van uw rijbewijs heeft uitgelaten, zal de rechter doorgaans gelijk uitspraak doen. Dat is mooi, want u wilt natuurlijk snel weten of en wanneer u uw rijbewijs terug zult krijgen.

Rijbewijs terug na invordering
door Openbaar Ministerie

Doorgaans doet de rechter meteen na afloop van de behandeling uitspraak in uw zaak over uw verzoek teruggave rijbewijs. Als besloten wordt dat u uw rijbewijs terugkrijgt, betekent dat nog niet dat u meteen weer mag rijden. Dat mag pas weer als u uw rijbewijs terug heeft gekregen van het Openbaar Ministerie. Uw rijbewijs wordt aangetekend naar u opgestuurd. Gaat u toch rijden, dan loopt u de kans dat u het rijbewijs kwijt raakt. Daarmee maakt u de problemen alleen maar groter. Wij adviseren onze cliënten dan ook dringend niet te gaan rijden voordat zij het rijbewijs terug hebben.

 • Mijn dank voor uw professionele begeleiding! Een staaltje van efficiency die ik tot dusver niet heb mogen ervaren. Daarbij werd de persoonlijke toon zeker niet uit het oog gelaten. De analyse die mr. Kool voorafgaandelijk aan de zitting met mij heeft besproken, bleek uiteindelijk inderdaad door het OM te zijn overgenomen.

  Johannes, Venray
 • Toen mijn rijbewijs werd ingevorderd, zat ik in zak en as. Gelukkig bracht een collega mij in contact met de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl. Binnen twee weken kon ik weer rijden! Super tevreden.

  Henk (48) Zelfstandig Schildersbedrijf Amsterdam
 • Rijbewijs terecht ingevorderd en als het aan OvJ lag voor minimaal 7 maanden. Dankzij Ronald Kool binnen 3 weken een raadkamerzitting en door een goede voorbereiding en sterke argumentatie mijn rijbewijs (voorlopig) terugontvangen. Hierdoor heb ik mijn werk niet hoeven verliezen maar een tweede kans gekregen.

  L Amstelveen
 • Mijn Complimenten voor de uitstekende hulp! Mijn rijbewijs zou ik door een snelheidsovertreding voor de termijn van 6 maanden kwijt zijn, omdat dit een 2e
  overtreding is, is het zo goed als onmogelijk om mijn rijbewijs direct terug te krijgen. Meneer Kool heeft dit met sterke punten weten terug te draaien naar 2 maanden. Dat betekent dus dat ik mijn baan mag houden! Zeker een advocaat die je naast je wilt hebben.

  A.G. Amerzoden
 • Ronald Kool en Ellen Tjebbes van Rijbewijsingevorderd.nl hebben mij geweldig geholpen met het terugkrijgen van mijn rijbewijs. De Officier wilde het rijbewijs 4 maanden inhouden. Uiteindelijk had ik het na een paar weken al terug. Goede bereikbaarheid, ook in het weekend. Super tevreden!

  Han D. Amsterdam
 • Ontzettend fijn laagdrempelig contact en een duidelijke professionele aanpak, wat veel rust geeft. Het was voor mij fijn om af en toe ruggenspraak te hebben gehad op momenten dat ikzelf even niet goed wist hoe ik met de situatie moest omgaan en wat ik ongeveer zou kunnen verwachten. De meest ‘sterke’ verhalen had ik allemaal wel gehoord van collega’s en kennissen en iedereen had wel een (broodje-aap)verhaal waar ik niet altijd door werd gerustgesteld. Het heeft allemaal veel indruk op mij gemaakt, maar ik ben steeds op mijn gemak gesteld. Dankzij Kool Advocatuur is alles nog met een sisser afgelopen en heb ik mijn rijbewijs veel eerder teruggekregen dan ik had verwacht.

  Randy, Heerhugowaard
Rijbewijs ingevorderd

Contact opnemen

Rijbewijs ingevorderd door de politie? Stel hieronder uw vraag.

Let op: wij behandelen geen CBR-zaken en vragen over verkeersboetes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.