Rijden onder invloed straf

Lees hier meer over hoe lang uw rijbewijs kan worden ingehouden, en over de straffen die u kunt verwachten bij rijden onder invloed. Maar ook wat u kunt doen om zo snel mogelijk weer te kunnen rijden.

Wanneer u rijdt onder invloed zoals bijvoorbeeld met teveel alcohol op, pleegt u een strafbaar feit. In dit geval zelfs een misdrijf. Doorgaans levert dat een langdurige rijontzegging en een forse geldboete op.

Gerelateerd:


Problemen op uw werk, dreigend verlies van inkomen en ook spanningen in de privésfeer zijn dan het gevolg. Toch is dat geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Bel: 085 401 76 33

Rijbewijs eerder terug? Het kan!

Wat zijn dan de straffen bij rijden onder invloed? Die straffen lopen uiteen van een geldboete tot een rijontzegging en in ernstige gevallen kunt u zelfs een taakstraf opgelegd krijgen. Wilt u weten wat u te wachten staat? Bel dan vrijblijvend met één van onze specialisten.

Zij kunnen niet alleen een inschatting maken van wat u te wachten staat, maar ook van de mogelijkheden om het rijbewijs eerder terug te krijgen na rijden onder invloed. In de meeste gevallen kregen onze clienten hun rijbewijs aanzienlijk eerder terug en hoefden zij het rijbewijs later, bij de behandeling van de strafzaak, ook niet meer in te leveren. 

Een extra reden om tijdig de hulp van onze advocaten in te roepen. Bel 085 401 76 33

Rijden onder invloed: uitslag ademanalyse

Hoe lang u niet mag rijden na onder invloed gereden te hebben is afhankelijk van de uitslag van de ademanalyse. Maar ook de vraag of u eerder een boete of veroordeling heeft gehad en van wat uw persoonlijke omstandigheden zijn.

Wij kunnen samen met u een inschatting maken van wat u te wachten staat. Hoe lang u uw rijbewijs volgens de richtlijnen kwijt zult zijn leest u op de pagina straffen bij rijden onder invloed  elders op deze website. Met de hulp van onze specialisten kan vaak worden bereikt dat een veel lagere straf wordt opgelegd.

Neem daarom contact met ons op zodat wij ook u kunnen helpen. Wij hielpen in de afgelopen 20 jaar al meer dan duizend mensen zoals u met succes het rijbewijs eerder terug te krijgen. 

Gelukkig had ik bijstand van een advocaat. Ik kreeg niet alleen mijn rijbewijs veel eerder terug. Ook hoefde ik van de rechter mijn rijbewijs niet meer in te leveren. Evert H. Apeldoorn

Straffen rijden onder invloed: factoren

Rijontzegging, geldboete maar ook taakstraf mogelijk bij rijden onder invloed.

Welke straffen u voor rijden onder invloed kunt verwachten, hangt af van de vraag hoeveel u heeft gedronken en of er in het verleden al eens eerder sprake van vervolging wegens alcohol in het verkeer is geweest.

Ook is van belang of er sprake is geweest van een gewone verkeerscontrole of dat u betrokken bent geraakt bij een ongeval, waarbij alcohol in het spel is. Ook wanneer er ongelukken met letsel of dodelijke afloop gebeuren, terwijl er sprake is van teveel alcohol of een grove snelheidsovertreding, zijn de sancties zwaarder.

In het laatste geval worden ook gevangenisstraffen opgelegd gecombineerd met een langdurige rijontzegging. Ook taakstraffen, oplopend tot 240 uur, worden dan regelmatig door de rechter voor rijden onder invloed opgelegd. De ontzegging rijbevoegdheid kan dan zelfs voor vele jaren worden uitgesproken. Kijk in onze kennisbank voor meer informatie over straffen na rijden onder invloed.

Sancties rijden onder invloed: van geldboete tot gevangenisstraf

De straffen lopen uiteen van een geldboete tot zelfs gevangenisstraf. Bij een lichte overtreding van de alcohol-verkeerswetgeving worden nog geldboetes opgelegd, variërend van € 300 tot € 650. Naarmate het adem/alcoholgehalte stijgt, wordt ook ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd.

Aanvankelijk eerst nog een voorwaardelijke rijontzegging, maar als de promillages hoger geworden, komt al snel een onvoorwaardelijke rijontzegging in beeld. Deze kan variëren van 6-12 maanden. In extreme gevallen kan de rechter zelfs een rijontzegging van jaren opleggen.

Als er sprake is van een ongeval met letsel of dodelijke afloop werkt het strafverhogend als de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, of veel te hard reed. De sancties voor rijden onder invloed of een snelheidsovertreding, zijn dan veel hoger dan wanneer er geen sprake is van een ongeval. De assistentie van een advocaat is dan bittere noodzaak.

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10