Rijbewijs kwijt adwords

Rijbewijs snel terug
Rijbewijs snel terug

Wanneer raak ik mijn rijbewijs kwijt?

Uw rijbewijs kan worden ingevorderd:

 • Als u de maximumsnelheid met meer dan 50 km per uur overschrijdt. De Officier van Justitie beslist binnen 10 dagen hoelang u uw rijbewijs kwijt bent (voor bromfietsers geldt een maximum van 30 km te snel). Houdt u rekening met minstens 2 maanden inhouding bij een overschrijding van 50 tot 70 km/pu en minimaal 4 maanden inhouding van uw rijbewijs bij een overschrijding van 70 km/pu. Recidieve binnen 2 jaar? Dan kan de inhouding oplopen tot 6 maanden of meer. Klik hier voor de straffen bij een snelheidsoverschrijding. Bel ons om uw rijbewijs eerder terug te krijgen: 085 1307 030.
 • Als u rijdt onder te grote invloed van alcohol. De hoogte van de uitslag van de ademanalyse is bepalend voor de vraag hoelang de Officier van Justitie uw rijbewijs zal inhouden. De grens ligt bij 570 ugl.
 • Heeft u uw rijbewijs korter dan vijf jaar of bent u een beginnend bestuurder? In dat geval wordt uw rijbewijs al door de Officier van Justitie ingehouden bij een uitslag van 350 ugl of meer.
 • Wordt u aangehouden met een lager alcoholpromillage, dan kan toch een invordering volgen waardoor u het rijbewijs kwijt bent. Daarvoor moet u in de vijf jaar voorafgaand aan dit feit al eerder in aanraking zijn geweest met politie of justitie vanwege een vergelijkbaar feit. Bij snelheidsovertredingen geldt in beginsel een termijn van twee jaar.
 • Heeft u het verkeer in gevaar gebracht dan kan de politie uw rijbewijs invorderen wegens Artikel 5 van de Wegenverkeerswet

Aangescherpte regels invordering rijbewijs

Per 1 juni 2011 zijn de regels rond ingevorderde rijbewijzen verscherpt. ‘Invorderen door de politie’ staat tegenwoordig in principe gelijk aan ‘inhouden door de Officier van Justitie’. Reken daarbij op tenminste twee maanden bij te hard rijden en zes maanden bij een alcoholdelict. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan de periode, dat het rijbewijs ingevorderd is, langer gaan duren.

 • Mijn dank voor uw professionele begeleiding! Een staaltje van efficiency die ik tot dusver niet heb mogen ervaren. Daarbij werd de persoonlijke toon zeker niet uit het oog gelaten. De analyse die mr. Kool voorafgaandelijk aan de zitting met mij heeft besproken, bleek uiteindelijk inderdaad door het OM te zijn overgenomen.

  Johannes, Venray
 • Toen mijn rijbewijs werd ingevorderd, zat ik in zak en as. Gelukkig bracht een collega mij in contact met de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl. Binnen twee weken kon ik weer rijden! Super tevreden.

  Henk (48) Zelfstandig Schildersbedrijf Amsterdam
 • Rijbewijs terecht ingevorderd en als het aan OvJ lag voor minimaal 7 maanden. Dankzij Ronald Kool binnen 3 weken een raadkamerzitting en door een goede voorbereiding en sterke argumentatie mijn rijbewijs (voorlopig) terugontvangen. Hierdoor heb ik mijn werk niet hoeven verliezen maar een tweede kans gekregen.

  L Amstelveen
 • Mijn Complimenten voor de uitstekende hulp! Mijn rijbewijs zou ik door een snelheidsovertreding voor de termijn van 6 maanden kwijt zijn, omdat dit een 2e
  overtreding is, is het zo goed als onmogelijk om mijn rijbewijs direct terug te krijgen. Meneer Kool heeft dit met sterke punten weten terug te draaien naar 2 maanden. Dat betekent dus dat ik mijn baan mag houden! Zeker een advocaat die je naast je wilt hebben.

  A.G. Amerzoden
 • Ronald Kool en Ellen Tjebbes van Rijbewijsingevorderd.nl hebben mij geweldig geholpen met het terugkrijgen van mijn rijbewijs. De Officier wilde het rijbewijs 4 maanden inhouden. Uiteindelijk had ik het na een paar weken al terug. Goede bereikbaarheid, ook in het weekend. Super tevreden!

  Han D. Amsterdam
 • Ontzettend fijn laagdrempelig contact en een duidelijke professionele aanpak, wat veel rust geeft. Het was voor mij fijn om af en toe ruggenspraak te hebben gehad op momenten dat ikzelf even niet goed wist hoe ik met de situatie moest omgaan en wat ik ongeveer zou kunnen verwachten. De meest ‘sterke’ verhalen had ik allemaal wel gehoord van collega’s en kennissen en iedereen had wel een (broodje-aap)verhaal waar ik niet altijd door werd gerustgesteld. Het heeft allemaal veel indruk op mij gemaakt, maar ik ben steeds op mijn gemak gesteld. Dankzij Kool Advocatuur is alles nog met een sisser afgelopen en heb ik mijn rijbewijs veel eerder teruggekregen dan ik had verwacht.

  Randy, Heerhugowaard

Puntenstelsel: twee keer geel is rood

Wie binnen vijf jaar opnieuw met teveel alcohol op achter het stuur wordt aangehouden, verspeelt zijn rijbewijs mogelijk helemaal.

Dit heet: de recidiveregeling ernstige verkeersdelicten (het puntenstelsel) ingevoerd voor iedereen die opnieuw veroordeeld wordt voor het rijden met alcohol op. Wie binnen vijf jaar na een eerdere onherroepelijke afdoening opnieuw wordt betrapt met een promillage hoger dan 1,3 raakt het rijbewijs van rechtswege kwijt. Oftewel, twee keer geel is rood. Om weer in het bezit te komen van een geldig rijbewijs, moet een volledig rijexamen worden afgelegd en voldaan worden aan medische geschiktheideisen van het CBR.

Invordering rijbewijs? Kom snel in actie!

Laat de haalbaarheid van uw zaak nu onderzoeken. Je
telefonische intake is 100% gratis.

De noodzaak van goed verweer

Nu de regels zijn aangetrokken, wordt het alleen maar relevanter om een goed verweer te voeren. Verzachtende omstandigheden maakt deel uit van de afweging van de rechter. U brengt deze naar voren in een klaagschrift. De kans dat deze een succesvol effect heeft wordt aanmerkelijk groter, wanneer u de expertise van Rijbewijsingevorderd.nl inschakelt. Het klaagschrift maakt een centraal onderdeel uit van onze aanpak.

Rijbewijs kwijt? Schakel onze advocaat in!

Met meer dan 10 jaar ervaring hebben wij al een groot aantal zakelijke rijders ondersteund die hun rijbewijs kwijt waren. Neem direct nadat het rijbewijs ingevorderd is contact met ons op, dan kunnen wij u juridisch ondersteunen! Bel ons op 085 1307 030.

Rijbewijs ingevorderd

Contact opnemen

Rijbewijs ingevorderd door de politie? Stel hieronder uw vraag.

Let op: wij behandelen geen CBR-zaken en vragen over verkeersboetes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.