Rijbewijs ingevorderd | Rijbewijs kwijt

Wanneer raak ik mijn rijbewijs kwijt?

De gevolgen van de invordering van uw rijbewijs laten zich onmiddellijk voelen: problemen met je werk, verlies van klanten en inkomen, afspraken niet meer kunnen nakomen. Wat een problemen. Maar gelukkig is hulp onderweg. Lees hier wanneer je jouw rijbewijs kwijtraakt maar ook hoe wij dat zo snel mogelijk weer voor je terug kunnen krijgen. Meteen meer weten? Bel:  085 4017633

 Jouw rijbewijs wordt ingevorderd in de volgende gevallen:

  • Als je de maximumsnelheid met meer dan 50 km per uur overschrijdt. De Officier van Justitie beslist binnen 10 dagen hoelang je jouw rijbewijs kwijt bent (voor bromfietsers geldt een maximum van 30 km te snel). Hou rekening met minstens 2 maanden inhouding bij een overschrijding van 50 tot 70 km/pu en minimaal 4 maanden inhouding van jouw rijbewijs bij een overschrijding van 70 km/pu. Recidieve binnen 2 jaar? Dan kan de inhouding oplopen tot 6 maanden of meer. Klik hier voor de straffen bij een snelheidsoverschrijding. Bel ons om jouw rijbewijs eerder terug te krijgen: 085 401 76 33.

  • Als je rijdt onder te grote invloed van alcohol. De hoogte van de uitslag van de ademanalyse is bepalend voor de vraag hoelang de Officier van Justitie jouw rijbewijs zal inhouden. De grens ligt bij 570 ugl.

  • Heb je het rijbewijs korter dan vijf jaar of ben je beginnend bestuurder? In dat geval wordt het rijbewijs al door de Officier van Justitie ingehouden bij een uitslag van 350 ugl of meer.
     
  • Heb je het verkeer in gevaar gebracht dan kan de politie jouw rijbewijs invorderen wegens Artikel 5 van de Wegenverkeerswet

Je  wilt jouw rijbewijs uiteraard graag zo spoedig mogelijk weer terug.  Lees meer over onze aanpak om het rijbewijs eerder terug te krijgen.    

Hoe krijg ik mijn rijbewijs terug?

Jouw ingevorderde rijbewijs snel terugkrijgen. Dat is wat je wilt. Wij kunnen ook jou helpen jouw rijbewijs eerder terug te krijgen.

Zodra het rijbewijs is ingevorderd kunnen wij al voor je in actie komen. Het is dus niet nodig de 10-dagen-termijn af te wachten of te wachten op een brief van het Openbaar Ministerie waarin staat hoe lang jouw rijbewijs ingehouden blijft.

Klaagschrift naar Rechtbank en OM
Wij dienen direct na invordering van het rijbewijs een klaagschrift voor je in bij de bevoegde Rechtbank. Ook sturen wij een kopie van het klaagschrift naar de Officier van Justitie bij het CVOM: de Centrale Verwerkingseenheid van het Openbaar Ministerie waar de politie alle ingenomen rijbewijzen naar toestuurt.

Meestal snel weer rijden
Wij vragen hem op voorhand naar het klaagschrift te willen kijken. In sommige gevallen levert dat meteen het gewenste resultaat voor je op: rijbewijs terug! Blijft het rijbewijs ingehouden, dan gaan we met je mee naar de Rechtbank om samen met jou de rechter te vragen het ingenomen rijbewijs weer terug te vragen. Vaak lukt dat zodat je snel weer kunt rijden!

 

Meestal snel weer rijden Wij vragen hem op voorhand naar het klaagschrift te willen kijken. In sommige gevallen levert dat meteen het gewenste resultaat voor je op: rijbewijs terug! Blijft het rijbewijs ingehouden, dan gaan we met je mee naar de Rechtbank om samen met jou de rechter te vragen het ingenomen rijbewijs weer terug te vragen. Vaak lukt dat zodat je snel weer kunt rijden! Evert H. Apeldoorn

Rijbewijs kwijt? Zakelijk en privé grote problemen!

Je bent je rijbewijs kwijt doordat de politie dit heeft ingenomen. Van onze clienten horen wij hoeveel problemen dat oplevert. In 90% van de gevallen kunnen wij het rijbewijs eerder terugrkijgen. Lees hier wat wij voor jou kunnen doen.

De gevolgen laten zich het ergst voelen in de werksfeer. Niet op het werk kunnen komen, inkomensverlies voor ondernemers en ZZP-ers, je werk helemaal niet meer kunnen doen, zoals bij chauffeurs, salesmanagers en koeriers. Veel werkgevers en opdrachtgevers maken korte metten met je als het werk niet gedaan kan worden.

Werkgevers laten hun medewerkers vaak eerst hun vrije dagen opnemen. Daarna volgt doorgaans onbetaald verlof. Maar het komt ook voor dat contracten niet worden verlengd of zelfs ontbonden. Maar ook in de privésfeer zijn de gevolgen vaak voelbaar. Mantelzorgen of het brengen en halen van kinderen naar school of kinderopvang, het uitvoeren van het ouderschapsplan: het wordt allemaal problematisch. En hoe denk je als ondernemer nog van afspraak naar afspraak te komen?

Gelukkig is hulp onderweg. Bekijk hoe wij met ons beproefde stappenplan rijbewijs terug ook jouw rijbewijs weer snel terugkrijgen.

Ik raakte mijn rijbewijs kwijt na een snelheidsovertreding. met de hulp van rijbewijsingevorderd.nl had ik mijn rijbewijs snel terug en kon ik gelukkig mijn werk snel weer oppakken. Hans van der B. Groningen

De noodzaak van goed verweer

Nu de regels zijn aangetrokken, wordt het alleen maar relevanter om een goed verweer te voeren. Verzachtende omstandigheden maken deel uit van de afweging van de rechter. Wij brengen dit voor je naar voren in een klaagschrift. De kans dat het klaagschrift succes effect heeft wordt groter, als je de expertise van Rijbewijsingevorderd.nl inschakelt. Een goed klaagschrift maakt namelijk een belangrijk onderdeel uit van onze aanpak.

Rijbewijs kwijt? Schakel ons vandaag nog in! Met meer dan 20 jaar ervaring hebben wij al een groot aantal zakelijke rijders ondersteund die hun rijbewijs kwijt waren. Neem direct nadat het rijbewijs ingevorderd is contact met ons op, dan kunnen wij je vanaf dag 1 juridisch ondersteunen.

Puntenstelsel: twee keer geel is rood

Wie binnen vijf jaar opnieuw met teveel alcohol op achter het stuur wordt aangehouden, verspeelt zijn rijbewijs mogelijk helemaal.

Dit heet: De recidiveregeling ernstige verkeersdelicten (het puntenstelsel). Het regelt de gevolgen voor iedereen die opnieuw veroordeeld wordt voor het rijden met alcohol op. Wie binnen vijf jaar na een eerdere onherroepelijke afdoening opnieuw wordt betrapt met een promillage hoger dan 1,3 raakt het rijbewijs van rechtswege kwijt. Oftewel, twee keer geel is rood. Om weer in het bezit te komen van een geldig rijbewijs, moet een volledig rijexamen worden afgelegd en voldaan worden aan de medische geschiktheideisen van het CBR.