Rijbewijs kwijt? Zo krijgt u het terug!

Uw ingevorderde rijbewijs snel terugkrijgen? Wij helpen u uw rijbewijs snel weer terug te krijgen. Kom direct in actie en neem contact op.

Zodra het rijbewijs is ingevorderd kunnen wij al voor u in actie komen. Het is dus niet nodig de tien-dagen-termijn af te wachten of te wachten op een brief van het Openbaar Ministerie waarin staat hoe lang u uw rijbewijs kwijt bent.

Klaagschrift naar Rechtbank en OM
Wij dienen direct nadat u uw rijbewijs kwijt bent geraakt een klaagschrift voor u in bij de bevoegde Rechtbank. Ook sturen wij een kopie van het klaagschrift naar de Officier van Justitie bij het CVOM: de Centrale Verwerkingseenheid van het Openbaar Ministerie waar de politie alle ingenomen rijbewijzen naar toestuurt. Ga niet zelf corresponderen met het CVOM! Het haalt meestal niets uit en er zijn zelfs risico's verbonden aan het zelf schrijven van een brief. Wanneer u uw rijbewijs kwijtraakt, leest u hieronder.

Meestal snel weer rijden
Wij vragen de Officier van Justitie eerst naar het klaagschrift te willen kijken. In sommige gevallen levert dat meteen het gewenste resultaat voor u op: rijbewijs terug! Blijft het rijbewijs ingehouden, dan gaan we met u mee naar de Rechtbank om samen met u de rechter te vragen het ingenomen rijbewijs weer terug te vragen. Vaak lukt dat zodat u snel weer kunt rijden! Wacht niet af maar neem direct contact op voor snelle en professionele hulp.

Meestal snel weer rijden. Wij vragen de Officier van Justitie eerst naar het klaagschrift te willen kijken. Soms krijgt u dan uw rijbewijs eerder terug! Blijft het rijbewijs ingehouden, dan gaan we met u mee naar de Rechtbank om samen met u de rechter te vragen het ingenomen rijbewijs weer terug te vragen. Meestal lukt dat zodat u snel weer kunt rijden! Ronald Kool, Advocaat rijbewijsingevorderd.nl

Wanneer raak ik mijn rijbewijs kwijt?

De gevolgen van de invordering van uw rijbewijs laten zich onmiddellijk voelen: problemen met uw werk, verlies van klanten en inkomen, afspraken niet meer kunnen nakomen. Wat een problemen. Maar gelukkig is hulp onderweg. Lees hier wanneer u rijbewijs kwijtraakt, maar ook hoe wij dat zo snel mogelijk weer voor u terug kunnen krijgen. Meteen meer weten? Bel:  085 4017633

 Uw rijbewijs wordt ingevorderd in de volgende gevallen:

  • Als u de maximumsnelheid met meer dan 50 km per uur overschrijdt. De Officier van Justitie beslist binnen 10 dagen hoelang u uw rijbewijs kwijt bent (voor bromfietsers geldt een maximum van 30 km te snel). Hou rekening met minstens 2 maanden inhouding bij een overschrijding van 50 tot 70 km/pu en minimaal 4 maanden inhouding van uw rijbewijs bij een overschrijding van 70 km/pu. Recidieve binnen 2 jaar? Dan kan de inhouding oplopen tot 6 maanden of meer. Klik hier voor de straffen bij een snelheidsoverschrijding. Bel ons om uw rijbewijs eerder terug te krijgen: 085 401 76 33.

  • Als u rijdt onder te grote invloed van alcohol. De hoogte van de uitslag van de ademanalyse is bepalend voor de vraag hoelang de Officier van Justitie uw rijbewijs zal inhouden. De grens ligt bij 570 Ugl.

  • Heeft u het rijbewijs korter dan vijf jaar of ben u beginnend bestuurder? In dat geval wordt het rijbewijs al door de Officier van Justitie ingehouden bij een uitslag van 350 Ugl of meer.
     
  • Heeft u het verkeer in gevaar gebracht dan kan de politie uw rijbewijs invorderen wegens Artikel 5 van de Wegenverkeerswet

U wilt uw rijbewijs uiteraard graag zo snel mogelijk weer terug.  Lees meer over onze aanpak om het rijbewijs eerder terug te krijgen.    

Mijn rijbewijs was ingevorderd, en had er geen vertrouwen in dat ik die spoedig terug zou krijgen. Maar met deze top begeleiding hebben ze het voor elkaar gekregen dat ik mijn rijbewijs terug krijg, heel zakelijk, keurig en netjes afgehandeld. G.A. Amsterdam

Rijbewijs kwijt? Zakelijk en privé grote problemen!

U hebt te snel of onder invloed gereden en bent door de politie gesnapt: rijbewijs kwijt! Van onze cliënten horen wij hoeveel problemen dat oplevert. In 90% van de gevallen kunnen wij het rijbewijs eerder terugkrijgen. Lees hier wat wij voor u kunnen doen.

De gevolgen laten zich het ergst voelen in de werksfeer. Niet op uw werk kunnen komen, inkomensverlies voor ondernemers en ZZP-ers. Soms kunt u uw werk helemaal niet meer doen. Denk aan chauffeurs, salesmanagers en koeriers. Veel werkgevers en opdrachtgevers maken korte metten met u als u uw rijbewijs kwijt bent.

Maar ook in de privésfeer zijn de gevolgen vaak voelbaar. Mantelzorgen of het brengen en halen van kinderen naar school of kinderopvang, het uitvoeren van het ouderschapsplan: het wordt allemaal problematisch. En hoe denkt u als ondernemer nog van afspraak naar afspraak te komen?

Gelukkig is hulp onderweg. Bekijk hoe wij met ons beproefde stappenplan rijbewijs terug ook uw rijbewijs weer snel terugkrijgen.

Ik raakte mijn rijbewijs kwijt na een snelheidsovertreding. Met de hulp van Rijbewijsingevorderd.nl had ik mijn rijbewijs snel terug en kon ik gelukkig mijn werk snel weer oppakken. Hans van der B. Groningen

De noodzaak van goed verweer

Nu de regels zijn aangetrokken, wordt het alleen maar relevanter om een goed verweer te voeren. Verzachtende omstandigheden maken deel uit van de afweging van de rechter. Wij brengen dit voor u naar voren in een klaagschrift. De kans dat het klaagschrift succes effect heeft wordt groter als u de expertise van Rijbewijsingevorderd.nl inschakelt. Een goed klaagschrift maakt namelijk een belangrijk onderdeel uit van onze aanpak.

Rijbewijs kwijt? Schakel ons vandaag nog in! Met meer dan 20 jaar ervaring hebben wij al een groot aantal zakelijke rijders ondersteund die hun rijbewijs kwijt waren. Neem direct nadat het rijbewijs ingevorderd is contact met ons op, dan kunnen wij u vanaf dag 1 juridisch ondersteunen.

Puntenstelsel: twee keer geel is rood

Wie binnen vijf jaar opnieuw met teveel alcohol op achter het stuur wordt aangehouden, verspeelt zijn rijbewijs mogelijk helemaal.

Dit heet: De recidiveregeling ernstige verkeersdelicten (het puntenstelsel). Het regelt de gevolgen voor iedereen die opnieuw veroordeeld wordt voor het rijden met alcohol op. Wie binnen vijf jaar na een eerdere onherroepelijke afdoening (vonnis of strafbeschikking) opnieuw wordt betrapt met een promillage hoger dan 1,3 raakt het rijbewijs van rechtswege kwijt. Met andere woorden, twee keer geel is rood. Om weer in het bezit te komen van een geldig rijbewijs, moet een volledig rijexamen worden afgelegd en voldaan worden aan de medische geschiktheideisen van het CBR.

 

×

In meer dan 90% van alle gevallen succes. Hoge klantwaardering!

Volledige begeleiding. Dus niet alleen klaagschrift, maar ook bijstand op de zitting. Ervaren advocaten met scherp en vast tarief. Uitmuntende reviews 

Ja, ik wil mijn rijbewijs eerder terug