Verkeersongeval veroorzaakt

U heeft een verkeersongeval veroorzaakt en u bent gedagvaard om te verschijnen voor de rechter. Hulp van een ervaren advocaat is dan zeer aan te raden.

Want behalve dat uw rijbewijs op het spel staat, is een strafzaak, zeker als er (dodelijke) slachtoffers zijn te betreuren, een belastende en spannende aangelegenheid, waarbij u er liever niet alleen voor staat. Neem gerust contact op voor mee informatie. Bel: 085 4017633

Gedagvaard Kantonrechter

Als u verdacht wordt van het veroorzaken van een ongeluk waarbij geen slachtoffers zijn gevallen, wordt uw zaak meestal behandeld door de kantonrechter.

Er is dan sprake van overtreding van artikel 5 van de Wegenverkeerswet: het in gevaar brengen van het verkeer. De kantonrechter kan rijontzeggingen en geldboetes opleggen. Dat gebeurt als u schuldig bent aan een verkeersongeluk, waarbij de veiligheid van het verkeer door u in gevaar is gebracht.

Dagvaarding Politierechter

Wanneer u wordt vervolgd voor het veroorzaken van een verkeersongeval met (zwaar) lichamelijk letsel kan de Officier van Justitie uw zaak aanbrengen op de zitting van de Politierechter.
 

Deze rechter moet beoordelen of u zich in het verkeer zodanig heeft gedragen dat er een, aan uw schuld te wijten, verkeersongeluk heeft plaatsgevonden.

Dat kan zijn als u roekeloos heeft gereden, maar dat is niet noodzakelijk. Ook als u onoplettend bent geweest en er door uw fout een ongeluk is gebeurd waarbij slachtoffers zijn gevallen, kan dat leiden tot strafoplegging. De rechter kan dan, afhankelijk van de ernst van het feit, een rijontzegging, geldboete, taakstraf of zelfs gevangenisstraf opleggen. Laat u in zo'n geval altijd bijstaan door een derskundige verkeersrechtadvocaat. 

Advocaat verkeersongeval

De Officier van Justitie kan uw zaak zo ernstig vinden, dat hij besluit uw strafzaak aan te brengen bij de Meervoudige strafkamer van de Rechtbank. In dat geval wordt uw zaak behandeld door drie rechters.

Strafzaken over ernstige verkeersongelukken zijn vaak ingewikkeld en belastend. Het is voor een leek vaak lastig te begrijpen welke juridische verwijten hem worden gemaakt en hoe hij zich moet opstellen.

Bovendien kan het, zeker als er sprake is van (dodelijke) slachtoffers, erg zwaar zijn om terecht te moeten staan. Het is in zo’n geval goed dat er een advocaat is die u in de rechtszaal letterlijk kan bijstaan. Niet alleen op juridisch, maar ook op persoonlijk gebied. Meer weten: 085 401 76 33

Gedagvaard voor de rechter?

Wilt u meer weten over wat een advocaat voor u kan doen of over de kosten voor het inschakelen van een advocaat als u bijstand wilt als u ben gedagvaard voor de rechter?
Bel 085 401 7633

Dat ik een verkeersongeval had veroorzaakt, was al erg genoeg. Nu moest ik ook nog voor de rechter komen. Mijn advocaat wist met zijn pleidooi een rijontzegging te voorkomen, terwijl de Officier van Justitie maar liefst een jaar rijontzegging had geëist. Ik was blij dat ik niet alleen op de zitting was verschenen. Rob, 48 jaar. Zelfstandig ondernemer in Eindhoven

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10