Rijbewijs ingevorderd en toch rijden. Wat nu?

Heeft de politie je rijbewijs ingevorderd? Dan mag je niet meer rijden. Ga je na invordering van het rijbewijs toch rijden, dan pleeg je een misdrijf met stevige sancties tot gevolg!

De politie kan je rijbewijs invorderen als je verkeersveiligheid op de weg ernstig in gevaar brengt. Bijvoorbeeld omdat je veel te hard rijdt of met alcohol of medicijnen achter het stuur zit. Ga je vervolgens toch rijden, dan is de pakkans aanzienlijk en de gevolgen zijn groot. 

Na ingevorderd rijbewijs toch rijden? Je bent pleegt niet alleen een misdrijf, maar je bent ook niet verzekerd. De rechters hebben in hun richtlijnen opgenomen dat in principe twee weken gevangenisstraf wordt opgelegd aan wie toch rijdt tijdens een rijontzegging, met een ingevorderd of ongeldig verklaard rijbewijs of wanneer het CBR de geldigheid van het rijbewijs heeft geschorst.   

Door camera- en computersystemen is de pakkans de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Was uw rijbewijs ingevorderd en bent u toch gaan rijden? Neem contact op voor de juiste juridische bijstand. 

Ik dacht dat ik dat kleine stukje wel kon rijden ondanks dat mijn rijbewijs was ingevorderd. Dom want ik werd gelijk aangehouden. Op de zitting kon mr. Ronald Kool gelukkig voorkomen dat ik de cel in moest. T. van B. Amsterdam

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10

×

Gereden met ingevorderd of ongeldig rijbewijs?

Wie toch rijdt met een ingevorderd of ongeldig rijbewijs riskeert een celstraf! Neem het serieus en laat je op de zitting van de Politierechter bijstaan door een advocaat. Bel 085 401 76 33

Bel 085 401 76 33