Rijbewijs ingevorderd | terug 10 dagen

Ingevorderd rijbewijs gaat niet meer na 10 dagen terug

Strenger beleid na invordering van het rijbewijs en puntenstelsel ingevoerd.

Alle gegevens over rijden onder invloed worden vastgelegd bij de justitiële documentatie. De eerste alcoholgerelateerde overtreding wordt hiermee automatisch een eerste strafpunt. Bij een tweede strafpunt wordt het rijbewijs van rechtswege ongeldig. Het puntensysteem is niet alleen van toepassing op het rijden onder invloed van alcohol; ook het weigeren van medewerking aan een alcoholonderzoek levert na onherroepelijke afdoening een strafpunt op. Het puntensysteem geldt alleen voor het rijden onder invloed van alcohol en geldt voor zowel ervaren als beginnende bestuurders.

Vrijwel altijd inhouding rijbewijs

Per 1 juni 2011 wordt, wanneer uw rijbewijs ingevorderd is door de politie, het doorgaans automatisch ingehouden door de Officier van Justitie. Voor die datum werd het rijbewijs in de regel teruggegeven als de snelheidsovertreding niet meer bedroeg dan 70 kilometer per uur of de uitslag van de ademanalyse lager was dan 785 uG/l. Na 1 juni betekent "invorderen door de politie" in principe ook "inhouden door de Officier van Justitie". Gerekend moet worden op tenminste twee maanden bij snelheid en vier maanden bij een alcoholdelict. Naarmate de ernst van de overtreding kan de inhouding langer gaan duren.

Puntenstelsel bij alcoholdelicten: twee maal geel is rood.

Vanaf 1 juni 2011 geldt ook de recidiveregeling (puntenstelsel) voor iedereen die veroordeeld wordt voor het rijden met alcohol op. Wie die binnen vijf jaar na een eerdere onherroepelijke afdoening opnieuw wordt betrapt met een promillage hoger dan 1,3 ‰ raakt het rijbewijs van rechtswege kwijt. Oftewel 2x geel is rood. De houder is verplicht om het rijbewijs in te leveren bij de RDW. Om weer in het bezit te komen van een geldig rijbewijs, moet een volledig rijexamen worden afgelegd en voldaan worden aan medische geschiktheidseisen.

Ik dacht dat ik mijn ingevorderde rijbewijs na 10 dagen weer terug zou krijgen. Rijbewijsingevorderd.nl vertelde dat ik actie moest ondernemen omdat ik mijn rijbewijs anders maanden kwijt zou zijn". Eduard T. (46) vertegenwoordiger telecombedrijf.

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. De aanleiding was dat nogal wat van de zakelijke klanten van Kool te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Het kantoor werkt samen met een aantal streng geselecteerde advocaten door heel Nederland en is behalve toonaangevend ook zeer succesvol.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710