Vragen

Mag ik nadat mijn rijbewijs is ingevorderd nog autorijden?

Nee, meteen nadat uw rijbewijs is ingevorderd, mag u letterlijk geen meter meer rijden.

Wat gebeurt er als de Officier van Justitie niet binnen 10 dagen een besluit heeft genomen over de inhouding van mijn rijbewijs?

Dan is justitie verplicht het rijbewijs aan u terug te geven. Let wel: de Officier moet binnen tien dagen beslissen. Dat betekent niet dat u binnen tien dagen bericht moet krijgen. In de praktijk komt de brief vaak pas na tien dagen.

Hoe kan ik zo snel mogelijk een advocaat van rijbewijsingevorderd.nl bereiken?

Bel op werkdagen via 085 401 7633. 's Avonds en in het weekend zijn wij bereikbaar op 06 34 68 74 26. U kunt ook altijd een e-mail sturen naar: info@rijbewijsingevorderd.nl. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Is een advocaat wel echt nodig?

Onze advocaten kennen de regelgeving, richtlijnen en procedures. Zij wegen uw kansen af en adviseren u wat u moet doen. Ook wordt u geinformeerd over wat u bij de rechter kunt verwachten, hoe u zich moet opstellen en wat u beter wel en niet kunt zeggen. Advocaten zijn professionele tegenspelers van de Officier van Justitie. U staat er dus letterlijk niet alleen voor! Bel: 06 34 68 74 26

Kan ik ook in het weekend en na 18.00 uur bij u terecht?

U kunt buiten kantoortijden bellen met 06 1709 1710. Of stuur een e-mail, inclusief een beschrijving wat u is overkomen en uw telefoonnummer, naar info@rijbewijsingevorderd.nl. U krijgt dan zo mogelijk ook na 18.00 uur en in het weekend bericht van ons. Let wel, wij kunnen alleen iets voor u doen als de Rechtbank en het Openbaar Ministerie bereikbaar zijn (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur).

Ik ben door het CBR aangeschreven?

Als wij uw zaak behandelen of behandeld hebben, krijgt u van ons uiteraard ook advies over wat u van het CBR kunt verwachten. "Losse" CBR-zaken nemen wij helaas niet aan.

Kan ik ook een beroep op u doen als ik bij de rechter of Officier van Justitie moet komen?

Uiteraard kunnen wij u ook helpen als u bent uitgenodigd door de Officier van Justitie voor een Om-hoorzitting of als u bent gedagvaard om bij de rechter te verschijnen, ongeacht of uw rijbewijs ingevorderd is geweest of niet. Bent u opgeroepen omdat u een verkeersongeluk heeft veroorzaakt, of het verkeer in gevaar heeft gebracht of omdat u in hoger beroep bent gegaan, neem ook dan gerust contact met ons op.

Werkt u door heel Nederland?

Wij kunnen u in een groot deel van Nederland behulpzaam zijn.

Op welke kosten moet ik rekenen?

U hoort vooraf van ons precies wat de rechtsbijstand gaat kosten. Dus geen onaangename verrassingen achteraf.