Rijbewijs ingevorderd Utrecht

Rijbewijs snel terug
Rijbewijs snel terug

Het zal toch niet waar zijn? Net als u iets te snel gereden hebt of achter het stuur zit met een drankje teveel op, haalt de Politie Utrecht u van de weg! Rijbewijs inleveren, en vanaf dat moment mag u opeens niet meer rijden.

Rijbewijs ingevorderd Utrecht

Daar staat u dan! En hoe moet het nu verder met uw werk? U moet de volgende dag toch gewoon weer naar uw baas? En ook uw klanten verwachten u op de afspraak. Toch is er geen reden voor paniek. Bel 085 401 76 33. Wij kunnen u met onze speciaal daarvoor ontwikkelde methode doorgaans snel weer op weg helpen! Op onze website www.rijbewijsingevorderd.nl leest u er alles over.

Ingevorderd rijbewijs Utrecht

Teveel alcohol op of veel te snel gereden in Utrecht? Dan is de kans groot dat uw rijbewijs wordt ingevorderd.

Na invordering van uw rijbewijs heeft u dringend de hulp van een echte specialist nodig. Bespaar u de moeite met het schrijven van brieven aan Justitie of het CVOM. Dat levert over het algemeen alleen maar tijdverlies op. Bel ons daarom vandaag nog en wij ondernemen met onze beproefde aanpak dezelfde dag nog de noodzakelijke actie. In de meeste gevallen met succes! Bel ons voor hulp van een echte specialist die niet alleen een klaagschrift voor u maakt, maar u ook voorbereidt op de zitting en met u meegaat naar de rechtbank in Utrecht.

Meer weten over ingevorderd rijbewijs Utrecht?

U heeft in de regio Utrecht met teveel drank op aan het verkeer deelgenomen of te snel gereden? Dan kan uw rijbewijs worden ingevorderd. Op deze website leest u alles wat u moet weten als uw rijbewijs is ingenomen.

Op onze homepage vindt u een snelmenu met daarin de meest bezochte pagina’s over de gevolgen die rijden onder invloed of het plegen van een grove snelheidsovertreding voor u en uw rijbewijs kan hebben.

Bent u uw rijbewijs kwijt door het gebruik van alcohol? Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Is uw rijbewijs ingevorderd na een snelheidsovertreding? Daarover vindt u hier meer informatie.

 • Mijn dank voor uw professionele begeleiding! Een staaltje van efficiency die ik tot dusver niet heb mogen ervaren. Daarbij werd de persoonlijke toon zeker niet uit het oog gelaten. De analyse die mr. Kool voorafgaandelijk aan de zitting met mij heeft besproken, bleek uiteindelijk inderdaad door het OM te zijn overgenomen.

  Johannes, Venray
 • Toen mijn rijbewijs werd ingevorderd, zat ik in zak en as. Gelukkig bracht een collega mij in contact met de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl. Binnen twee weken kon ik weer rijden! Super tevreden.

  Henk (48) Zelfstandig Schildersbedrijf Amsterdam
 • Rijbewijs terecht ingevorderd en als het aan OvJ lag voor minimaal 7 maanden. Dankzij Ronald Kool binnen 3 weken een raadkamerzitting en door een goede voorbereiding en sterke argumentatie mijn rijbewijs (voorlopig) terugontvangen. Hierdoor heb ik mijn werk niet hoeven verliezen maar een tweede kans gekregen.

  L Amstelveen
 • Mijn Complimenten voor de uitstekende hulp! Mijn rijbewijs zou ik door een snelheidsovertreding voor de termijn van 6 maanden kwijt zijn, omdat dit een 2e
  overtreding is, is het zo goed als onmogelijk om mijn rijbewijs direct terug te krijgen. Meneer Kool heeft dit met sterke punten weten terug te draaien naar 2 maanden. Dat betekent dus dat ik mijn baan mag houden! Zeker een advocaat die je naast je wilt hebben.

  A.G. Amerzoden
 • Ronald Kool en Ellen Tjebbes van Rijbewijsingevorderd.nl hebben mij geweldig geholpen met het terugkrijgen van mijn rijbewijs. De Officier wilde het rijbewijs 4 maanden inhouden. Uiteindelijk had ik het na een paar weken al terug. Goede bereikbaarheid, ook in het weekend. Super tevreden!

  Han D. Amsterdam
 • Ontzettend fijn laagdrempelig contact en een duidelijke professionele aanpak, wat veel rust geeft. Het was voor mij fijn om af en toe ruggenspraak te hebben gehad op momenten dat ikzelf even niet goed wist hoe ik met de situatie moest omgaan en wat ik ongeveer zou kunnen verwachten. De meest ‘sterke’ verhalen had ik allemaal wel gehoord van collega’s en kennissen en iedereen had wel een (broodje-aap)verhaal waar ik niet altijd door werd gerustgesteld. Het heeft allemaal veel indruk op mij gemaakt, maar ik ben steeds op mijn gemak gesteld. Dankzij Kool Advocatuur is alles nog met een sisser afgelopen en heb ik mijn rijbewijs veel eerder teruggekregen dan ik had verwacht.

  Randy, Heerhugowaard

Rijbewijs kwijt Utrecht met alcohol

Wanneer u in Utrecht rijdt onder invloed, bijvoorbeeld met te veel alcohol op, pleegt u een strafbaar feit. In dit geval zelfs een misdrijf. Uw rijbewijs kan dan (tijdelijk) worden ingevorderd en doorgaans levert u dat een langdurige rijontzegging en een forse geldboete op. Hoe lang u niet mag rijden na onder invloed gereden te hebben, is afhankelijk van de uitslag van de ademanalyse die bij u wordt afgenomen. Maar ook van de vraag of u eerder een boete of veroordeling heeft gehad en van wat uw persoonlijke omstandigheden zijn.

Rijbewijs ingevorderd snelheid

Betrapt de politie u in Utrecht op te hard rijden, dan kan uw rijbewijs ingenomen worden. Dan heeft u een groot probleem. Helemaal als u voor uw werk afhankelijk bent van uw rijbewijs. U kunt niet met de auto naar kantoor, geen klanten bezoeken en geen goederen afleveren.

Overigens leidt niet elke snelheidsovertreding tot een invordering in Utrecht van het rijbewijs. De politie kan uw rijbewijs invorderen als u de maximumsnelheid met 50 kilometer per uur of meer overschrijdt. Bijvoorbeeld als u 150 km/u of harder rijdt, op een weg waar 100 is toegestaan. Besluit de politie tot invordering in van uw rijbewijs in Utrecht na een snelheidsovertreding? Dan bent u hem al snel voor minstens 2 maanden kwijt.

Ingevorderd rijbewijs niet automatisch na 10 dagen terug

Heeft de politie uw rijbewijs in Utrecht ingevorderd? Dat betekent niet dat u uw rijbewijs automatisch na 10 dagen terugkrijgt. Dit berust op een groot misverstand. Hoe en wanneer krijgt u uw rijbewijs dan wel weer terug?

Zoals gezegd: het is een groot misverstand dat u uw ingevorderde rijbewijs na 10 dagen zonder meer terugkrijgt. Dat is dus een fabeltje. De politie kan uw rijbewijs invorderen als u de verkeersveiligheid op de weg ernstig in gevaar hebt gebracht. Bijvoorbeeld omdat u veel te hard hebt gereden of onder invloed van alcohol en/of medicijnen bent gaan rijden.

Geen wettelijke termijn voor meedelen beslissing

Veel mensen denken dat ze een ingevorderd rijbewijs na 10 dagen automatisch weer terug krijgen. De reden waarom ze dat denken, is onduidelijk. Duidelijk is wel dat de Officier van Justitie uw rijbewijs niet terug hoeft te geven als u na 10 dagen nog niets hebt gehoord. Het kan namelijk zijn dat de beslissing over het teruggeven van uw rijbewijs in Utrecht keurig op tijd genomen is, maar dat u de brief hierover nog niet ontvangen hebt. Het is dan goed om te weten dat aan het meedelen van deze beslissing geen wettelijke termijn verbonden is.

Rijbewijs ingevorderd

Contact opnemen

Rijbewijs ingevorderd door de politie? Stel hieronder uw vraag.

Let op: wij behandelen geen CBR-zaken en vragen over verkeersboetes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.