Rijbewijs ingevorderd

Mr. Ronald Kool: ervaren advocaat verkeersstrafrecht

Als advocaat merkte ik dat er destijds voor verdachten in verkeersstrafzaken eigenlijk niets geregeld was. Voor verdachten van “gewone” strafzaken werd van alles en nog wat aan hulp opgetuigd. Maar mensen die een fout in het verkeer hadden gemaakt, "moesten het zelf maar uitzoeken". Mijn inzet voor deze groep stuitte eerst op veel weerstand, maar inmiddels is rijbewijsingevorderd.nl een begrip en kan ik zelfs bekende Nederlanders tot mijn klantenkring rekenen.

Ronald Kool in zijn praktijk.(Foto: Bertil van Beek)

Omdat ik het onredelijk vond dat er voor deze groep verdachten geen hulp klaarstond, heb ik in
2005 een exclusieve service bedacht voor verkeersdeelnemers die in de fout waren gegaan. Met een speciale website werden bestuurders geholpen van wie het rijbewijs was ingevorderd omdat zij teveel hadden gedronken of te snel hadden gereden. Ook wie bij een ongeval betrokken was, kon bij mij aankloppen. Zowel binnen als buiten de beroepsgroep werd schamper op het initiatief gereageerd. En ook op het kantoor waar ik toen werkte, waren de reacties niet onverdeeld positief. Kantoorgenoten vroegen zich af of ik mij niet beter met “echte zaken” kon bezighouden.

Ondanks de scepsis en weerstand bij anderen, besloot ik dit initiatief toch door te zetten. Ik was er namelijk van overtuigd dat er voor deze  groeiende groep verkeersdeelnemers iets geregeld moest worden. Ik werd daarbij geholpen door mijn rechterhand Ellen Tjebbes die ook toen al voor mij werkte. Toen in april 2005 Edwin Evers, DJ van de bekende radiozender Radio 538, mij in zijn populaire ochtendshow interviewde, stond de telefoon op kantoor opeens roodgloeiend. Mijn idee sloeg bij de doelgroep in elk geval meteen aan. Meer media-optredens volgen. Radio 1 en veel nationale en regionale kranten belden voor interviews. Maar ook toen waren de reacties nog verdeeld. Een journalist vroeg tot mijn stomme verbazing zelfs aan een Kamerlid of deze vorm van rechtshulp “wel in de haak was”. Belachelijk natuurlijk, maar het schetst wel de sfeer die er toen heerste.

Inmiddels zijn we 20 jaar verder en heeft de rechtshulp aan verkeersdeelnemers een eigen, volwassen plek in de advocatuur gekregen. Niet voor niets wijzen andere advocaten hun cliënten naar mij door, vragen zij om advies of zijn zelf klant in mijn praktijk. Door de jaren heen heb ik samen met Ellen duizenden bestuurders bijna letterlijk weer op (de) weg geholpen. En als het nodig is, staan wij ook voor u klaar.

Mr. Ronald Kool is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten, de specialistenvereniging van strafrechtadvocaten de NVSA en van de European Criminal Bar Association ECBA.

Als collega-advocaten client bij je worden en je bellen voor advies, dan zegt dat volgens mij wel wat. Het maakt mij in elk geval trots. Mr. Ronald Kool, Verkeersstrafrecht advocaat

Het team van Rijbewijsingevorderd.nl

'Rijbewijsingevorderd.nl' is een initiatief van 'Kool Advocatuur'.

'Kool Advocatuur' bestaat uit Ronald Kool en zijn ervaren juridisch medewerkster Ellen Tjebbes. In 2005 is Ronald Kool (advocaat sinds 1987) begonnen met een speciale website voor onfortuinlijke automobilisten die hun rijbewijs kwijt raakten. Hij heeft inmiddels meer dan 1000 cliënten met succes geholpen in verkeerszaken. 

De aanleiding voor het beginnen van de website was dat nogal wat zakelijke klanten van Kool uit het Midden- en Kleinbedrijf, te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien is de belangstelling voor deze specifieke dienstverlening alleen maar toegenomen. Zelfs collega-advocaten vragen Kool regelmatig om raad over dit specifieke rechtsgebied. Soms staat hij hen ook bij als zij zelf hulp nodig hebben.

'Kool Advocatuur' werkt in heel Nederland en wordt ondersteund door advocaten uit het netwerk van Kool Advocatuur. 

Telefonisch aanspreekpunt

Ellen Tjebbes dient als telefonisch aanspreekpunt, biedt een luisterend oor en zorgt er met haar gedegen kennis op dit gebied voor dat direct passende actie wordt ondernomen. Wanneer uw rijbewijs ingevorderd is, moet het zo snel mogelijk terug. Dat is het allerbelangrijkste. Op het team van Rijbewijsingevorderd.nl kunt u rekenen. Benieuwd wat onze cliënten over ons zeggen?