Klaagschrift ingevorderd rijbewijs moet in één keer goed! | Alles wat je moet weten over een ingevorderd rijbewijs.

Klaagschrift ingevorderd rijbewijs moet in één keer goed!

Ronald Kool op 22 mei 2019 | Reageer

Als je rijbewijs ingevorderd is, bestaat er een mogelijkheid om daartegen een klaagschrift in te dienen. Ik word nogal eens gebeld met de mededeling dat onfortuinlijke bestuurders zelf een klaagschrift hebben opgesteld en ingediend, maar dat zij geen succes hebben gehad. Rijbewijs dus niet terug! Jammer, want zo'n klaagschrift kan je in principe maar één keer indienen.

De wet geeft de bestuurder van wie het rijbewijs is ingevorderd de mogelijkheid naar de rechter te stappen. Die kan dan beoordelen of het rijbewijs terecht door de politie is ingevorderd en door de Officier van Justitie is ingehouden. Doel van dat klaagschrift is natuurlijk het ingevorderde rijbewijs eerder terug te krijgen. Als ervaren advocaat weet ik niet alleen wat er in het klaagschrift moet staan, maar ook waar dat moet worden ingediend, welke stukken daar eventueel bij moeten worden gevoegd en wat er precies gebeurt als het klaagschrift door de rechtbank wordt behandeld. Welke vragen worden er gesteld, welke antwoorden passen daar het beste bij? En hoe moet je reageren op de reactie van de Officier van Justitie die doorgaans geen boodschap heeft aan de argumenten van de klager? Het indienen van een klaagschrift en vooral het verlenen van bijstand ter zitting is dan ook werk voor specialisten. Want je krijgt maar één kans. Verpruts je die dan kan het zomaar nog maanden duren voordat je weer mag rijden.

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. De aanleiding was dat nogal wat van de zakelijke klanten van Kool te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Het kantoor werkt samen met een aantal streng geselecteerde advocaten door heel Nederland en is behalve toonaangevend ook zeer succesvol.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710