Klaagschrift ingevorderd rijbewijs moet in één keer goed!

Ronald Kool op 22 oktober 2022 | Reageer

Als uw rijbewijs ingevorderd is, kunt u daartegen een klaagschrift indienen. Ik word nogal eens gebeld met de mededeling dat iemand zelf een klaagschrift heeft ingediend, maar dat dit is afgewezen. Rijbewijs dus niet terug! Jammer, want zo'n klaagschrift moet in één keer goed. Er is geen herkansing!

Als uw rijbewijs is ingevorderd kunt u naar de rechter te stappen. Die beoordeelt dan of het rijbewijs terecht door de politie is ingevorderd en door de Officier van Justitie is ingehouden.

U stuurt het klaagschrift in omdat u uw ingevorderde rijbewijs eerder terug wil krijgen. Als ervaren advocaat weet ik niet alleen wat er in het klaagschrift moet staan, maar ook waar dat moet worden ingediend, welke stukken daar eventueel bij moeten worden gevoegd en wat er precies gebeurt als het klaagschrift door de rechtbank wordt behandeld. Welke vragen worden er gesteld, welke antwoorden daar het beste bij passen?

Ook kan ik u voorbereiden op de situatie dat de Officier van Justitie geen boodschap heeft aan uw argumenten. Het indienen van een klaagschrift en vooral het verlenen van bijstand op de zitting is dan ook werk voor specialisten. Want je krijgt maar één kans. Verpruts je die dan kan het zomaar nog maanden duren voordat je weer mag rijden. Is uw rijbewijs ingevorderd en wilt u het sneller terug? Bel: 085 401 76 33

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10