Politie hoeft geen meetresultaat te tonen bij snelheidsovertreding | Alles wat je moet weten over een ingevorderd rijbewijs.

Politie hoeft geen meetresultaat te tonen bij snelheidsovertreding

Ronald Kool op 23 maart 2019 | Reageer

Vaak hoor ik mensen van wie het rijbewijs is ingevorderd vanwege een snelheidsovertreding zeggen: "De politie heeft niet eens een meetresultaat". Ook wordt vaak gedacht dat een politieman in zijn eentje geen snelheidsovertreding kan vaststellen. In dit blog ga ik in op deze veel gehoorde misverstanden.

Het makkelijkste is het voor de politie als zij, bij het meten van de snelheid, gebruik kunnen maken van een lasergun of raderauto. De verbalisantleest leest de gemeten snelheid af, noteert deze en maakt daarna proces-verbaal op. Het is niet nodig dat er van die meting een foto of iets anders in het dossier moet zitten. De verbalisant wordt op zijn woord geloofd omdat hij een ambtsedig proces verbaal heeft opgemaakt. Aan de inhoud daarvan wordt door een rechter zelden getwijfeld. Datzelfde geldt als de politie een tijdje achter iemand aan heeft gereden en de snelheid heeft afglezen van de geijkte boordsnelheidsmeter van de politieauto. Ook dat is een methode die door de rechter wordt geaccepteerd. Het maakt daarbij niet uit of de agent alleen of met een collega in de auto zit. Een opsporingsambtenaar kan dus in zijn eentje een snelheidsovertreding constateren. Bij de staandehouding hoeft hij niets te laten zien of mee te geven. Let dus op je snelheid!

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. De aanleiding was dat nogal wat van de zakelijke klanten van Kool te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Het kantoor werkt samen met een aantal streng geselecteerde advocaten door heel Nederland en is behalve toonaangevend ook zeer succesvol.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710