Bij hoeveel te hard rijbewijs kwijt?

U wilt weten bij welke snelheidsoverschrijding u uw rijbewijs kwijtraakt. Hieronder vindt u het antwoord op deze vraag.

De vraag: "Wanneer raak ik bij een snelheidsovertreding mijn rijbewijs kwijt?" , is eigenlijk heel simpel te beantwoorden.

Rijdt u meer dan 50 kilometer te snel, dan wordt het rijbewijs door de politie ingevorderd. Dus als u mximaal 100 kilometer per uur mag rijden, bent u vanaf 150 kilometer per uur uw rijbewijs kwijt. Ook al bij exact 50 kilometer te hard kan de politie dus tot invordering van het rijbewijs overgaan. Meer weten over de straffen: klik hier of Bel: 085 4017633

Rijbewijs naar CVOM Utrecht

Wanneer de politie uw rijbewijs heeft ingevorderd, wordt uw rijbewijs vervolgens naar het CVOM gestuurd. Dit is de Centrale Verwerkingseenheid van het Openbaar Ministerie in Utrecht. Van daaruit coördineert justitie de zaken over ingevorderde rijbewijzen. 

De Officier van Justitie moet binnen tien dagen beslissen wat hij met uw rijbewijs doet. Blijft uw rijbewijs ingehouden? Of gaat het rijbewijs terug? Ook een ingevorderd rijbewijs dat u kwijt bent omdat u teveel heeft gedronken, wordt naar het CVOM gestuurd.

In alle gevallen wordt uw ingevorderde rijbewijs, als het aan de Officier van Justitie ligt, daadwerkelijk voor meerdere maanden ingehouden. Schakelt u ons daarna direct in dan kan in veel gevallen de schade bepekt blijven tot enkele weken. 

Rijbewijs kwijt 10 dagen

Het is een groot misverstand dat het ingenomen rijbewijs binnen tien dagen weer aan u terug wordt gestuurd. Dat was vroeger zo. Wanneer een rijbewijs ingevorderd is, wordt het sinds 2011 in vrijwel alle gevallen ook door de Officier van Justitie ingehouden. Dat betekent dat u uw rijbewijs voor langere tijd kwijt bent. Het sturen van brieven naar het CVOM heeft feitelijk geen zin. Wilt u uw rijbewijs toch snel terug? Neem dan contact met ons op. 

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10