Rijbewijs ingevorderd | hoeveel te hard

Bij hoeveel te hard rijbewijs kwijt?

U wilt natuurlijk graag weten bij welke snelheidsoverschrijding u uw rijbewijs kwijtraakt. Hieronder vindt u het antwoord op deze vraag.

De vraag: "Wanneer raak ik bij een snelheidsovertreding mijn rijbewijs kwijt?" , is eigenlijk heel simpel te beantwoorden. Als de overschrijding van de maximum snelheid 50 kilometer of meer bedraagt, dan wordt het rijbewijs door de politie ingevorderd. Dus als de maximum snelheid 100 kilometer per uur bedraagt, ben je vanaf 150 kilometer per uur je rijbewijs kwijt. Ook al bij exact 50 kilometer te hard kan de politie dus tot invordering van het rijbewijs overgaan. Meer weten over de straffen: klik hier

Rijbewijs naar CVOM Utrecht

Wanneer de politie rijbewijs ingevorderde rijbewijs heeft, wordt het vervolgens naar het CVOM gestuurd. Dit is de centrale verwerkingseenheid van het Openbaar Ministerie in Utrecht. Van daaruit coordineert justitie de zaken over ingevorderde rijbewijzen. De Officier van Justitie moet binnen 10 dagen beslissen wat hij met uw rijbewijs doet. Blijft het rijbewijs ingevorderd? Of gaat het rijbewijs terug? Ook een ingevorderd rijbewijs dat de bestuurder kwijt is omdat hij teveel heeft gedronken, wordt naar het CVOM gestuurd. In vrijwel alle gevallen worden ingevorderde rijbewijzen daadwerkelijk voor meerdere maanden door de Officier van Justitie ingehouden.

Rijbewijs kwijt 10 dagen

Het is een groot misverstand dat het ingenomen rijbewijs binnen tien dagen weer aan u terug wordt gestuurd. Dat was vroeger zo. Wanneer een rijbewijs ingevorderd is, wordt het sinds 2011 in vrijwel alle gevallen ook door de Officier van Justitie ingehouden. Dat betekent dat u uw rijbewijs voor langere tijd kwijt bent. Het sturen van brieven naar het CVOM heeft feitelijk geen zin. Wilt u uw rijbewijs toch snel terug? Neem dan contact met ons op. 

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. De aanleiding was dat nogal wat van de zakelijke klanten van Kool te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Het kantoor werkt samen met een aantal streng geselecteerde advocaten door heel Nederland en is behalve toonaangevend ook zeer succesvol.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 7633
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10