Rijbewijs ingevorderd alcohol

Rijbewijs ingevorderd alcohol

Heeft u gereden onder invloed van alcohol? Dan heeft de politie het recht om uw rijbewijs in te vorderen. Maar dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten! Wij kunnen u helpen uw rijbewijs snel weer terug te krijgen. Of de politie tot invordering van het rijbewijs wegens overmatig gebruik van alcohol overgaat en hoelang de Officier van Justitie uw rijbewijs zal inhouden, is afhankelijk van hoeveel alcohol u gedronken heeft voordat u ging rijden.Lees daar hierna meer over of pleeg direct vrijblijvend telefonisch overleg met één van onze specialisten. Dan weet u meteen wat uw kansen zijn.

 
 

Grens voor invordering rijbewijs alcohol

De grens voor invordering van het rijbewijs ligt bij een ademalcoholgehalte van 570 ugl. Bij een beginnend bestuurder ligt de lat lager, bij hen wordt namelijk al vanaf 350 ugl het rijbewijs ingevorderd. Beginnend bestuurders moeten er dus rekening mee houden met senlle invordering als zij met alcohol op betrapt worden achter het stuur. Meer weten over de duur van de inhouding en de straffen rijden onder invloed? 

Teveel alcohol: rijbewijs kwijt en rijverbod

Nadat de politie u op het politiebureau heeft onderworpen aan een ademanalyse, wordt snel duidelijk of u de grens voor invordering van uw rijbewijs heeft bereikt. Als de politie uw rijbewijs invordert, krijgt u tegelijkertijd een rijverbod opgelegd voor enkele uren. Naarmate u meer alcohol heeft gedronken, zal het rijverbod langer duren. Uiteraard mag u ook na afloop van het rijverbod niet rijden, aangezien uw rijbewijs is ingevorderd.

Rijbewijs naar CVOM: Officier van Justitie beslist

Nadat uw rijbewijs is ingevorderd, stuurt de politie dit naar het CVOM, de Centrale Verwerkingseenheid van het Openbaar Ministerie. De daaraan verbonden Officier van Justitie moet binnen tien dagen een beslissing nemen of uw ingevorderde rijbewijs ingehouden blijft of dat dit in afwachting van de zitting aan u zal worden teruggegeven. Als uw rijbewijs is ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol, is het vrijwel zeker dat u het rijbewijs tenminste vier tot zes maanden kwijt bent. Naarmate u met meer alcohol op heeft gereden, zal de invorderingstermijn van uw rijbewijs langer zijn. Als u geen actie onderneemt, bent u uw rijbewijs vaak kwijt tot aan de zitting van de politierechter. Dit kan wel een half jaar of langer duren. Wilt u niet langs de kant blijven staan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Ik dacht dat ik binnen 10 dagen bericht moest krijgen, maar bij Rijbewijsingevorderd.nl vertelden ze mij dat de Officier binnen 10 dagen moet beslissen en dat is net wat anders. Charles (57), ondernemer

Ervaring met ingevorderd rijbewijs alcohol

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met het verlenen van bijstand aan automobilisten van wie het rijbewijs is ingevorderd wegens alcoholgebruik. In veel gevallen slagen onze advocaten er in het ingevorderde rijbewijs, in afwachting van de zitting, weer terug te krijgen. Onze ervaring is dat een rijbewijs dat eenmaal door de ene rechter is teruggegeven, meestal daarna niet meer door een andere rechter wordt afgepakt. Een extra reden om dus niet langer af te wachten maar actie te onderemen.

Eerder alcoholdelict of First Offender?

Het loont dus zeker om actie te ondernemen als uw rijbewijs is ingevorderd na gebruik van alcohol. Daarbij is het natuurlijk van belang of dat u eerder onder invloed van alcohol heeft gereden of dat u, zoals dat heet, First Offender bent. Wilt u alles weten over invordering van uw rijbewijs na gebruik van alcohol, bel dan met  085 401 7633. Of bekijk de instructiefilm op onze hompage.

Ik had natuurlijk nooit met een borrel op achter het stuur moeten gaan zitten. Ik ben ontzettend dom geweest en schaamde mij rot. Van de medewerkers van Kool Advocatuur hoorde ik dat ik niet de enige ben die dit overkomt. Dat luchtte wel een beetje op. Ze gingen gelijk voor mij aan de slag en ik ging goed voorbereid naar de zitting waar ik mijn rijbewijs terug kreeg. Johan, 52 jaar en werkzaam in de buitendienst. Rijdt 60.000 km per jaar

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. De aanleiding was dat nogal wat van de zakelijke klanten van Kool te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Het kantoor werkt samen met een aantal streng geselecteerde advocaten door heel Nederland en is behalve toonaangevend ook zeer succesvol.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710