Rijbewijs ingevorderd alcohol

Invordering van uw rijbewijs heeft grote gevolgen. U kunt niet meer naar uw werk, kunt geen klanten bezoeken en loopt maandenlang inkomsten mis. Een ook privé zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Rijbewijsingevorderd.nl helpt u!

U bent na invordering van uw rijbewijs langere tijd uw rijbewijs kwijt. Maakt hoge kosten voor vervangend vervoer. En wordt mogelijk zelfs ontslagen. Laat het zover niet komen. Rijbewijsingevorderd.nl springt voor u in de bres. Meteen meer weten?  Bel: 085 4017633

Uw rijbewijs wordt niet zomaar ingevorderd. U hebt de verkeersveiligheid in gevaar gebracht, zat met drank, drugs of medicijnen achter het stuur of hebt veel te snel gereden. Wat er ook gebeurd is, de gevolgen zijn heel groot.

Als uw rijbewijs is ingevorderd mag u niet met een auto, motor of bromfiets aan het verkeer deelnemen. En dat kan wel tot een jaar duren! U verliest daardoor klanten of inkomen en kunt bijna letterlijk geen kant meer op. Gelukkig is er wat aan te doen en rijbewijsingevorderd.nl helpt u daarbij. Juridisch, praktisch en persoonlijk. Zo kunt u snel weer op weg.

 

Snel weer rijden na ingevorderd rijbewijs

Blijf niet eindeloos buitenspel staan na invordering van uw rijbewijs, maar onderneem actie! Als u de juiste stappen zet, is het in veel gevallen mogelijk uw ingevorderde rijbewijs eerder terug te krijgen. Wij hielpen al talloze zakelijke rijders met hun rijbewijs. Mogen we u ook bijstaan?

Rijbewijs eerder terug met gespecialiseerde advocaat verkeersrecht

Werk samen met een gespecialiseerde rijbewijsadvocaat als u niet maanden buitenspel wilt staan. Zo weet u zeker dat we er alles aan doen om uw rijbewijs te behouden of eerder terug te krijgen. We kennen de procedures, weten de weg bij justitie en de rechtbank en kunnen uw kansen vooraf goed inschatten.

Wanneer wordt uw rijbewijs ingevorderd?

De politie kan uw rijbewijs invorderen als u de verkeersveiligheid ernstig in gevaar brengt. Bijvoorbeeld omdat u onder invloed achter het stuur zit.

Na invordering stuurt de politie uw rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen 10 dagen of uw rijbewijs wordt ingehouden, of dat u hem terugkrijgt. In nagenoeg alle gevallen blijft het rijbewijs meerdere maanden ingehouden en mag u dus niet rijden.

Wordt uw rijbewijs ingehouden? Dan legt de officier van justitie of de rechter vaak maanden later pas de definitieve straf op: een rijontzegging, aangevuld met een boete. In enkele gevallen kan zelfs een taakstraf worden opgelegd.

In de periode dat u uw rijbewijs kwijt bent, mag u geen enkel motorvoertuig besturen. Ook niet als u het voertuig nodig hebt voor uw werk.

Snel weer rijden met professionele rechtshulp

Is uw rijbewijs ingevorderd? Dan dienen we direct na invordering van het rijbewijs een klaagschrift voor u in bij de bevoegde Rechtbank. Ook sturen wij een kopie van het klaagschrift naar de Officier van Justitie.

Wij vragen de Officier van Justitie op voorhand naar het klaagschrift te kijken. In sommige gevallen levert dat meteen het gewenste resultaat voor op: u krijgt uw rijbewijs direct terug

Blijft uw rijbewijs ingehouden? Dan gaan we met u mee naar de Rechtbank om samen met de rechter te overtuigen het ingenomen rijbewijs terug te geven. Vaak lukt dat, zodat u snel weer kunt rijden!

Verkeerde stappen: rijbewijs langer kwijt

Met de hulp van Rijbewijsingevorderd.nl voorkomt of bekort u in veel gevallen een rijontzegging. We behoeden u bovendien voor de verkeerde stappen, waardoor u uw rijbewijs nog langer moet missen. Schakel daarom direct professionele rechtshulp in. 

Meer weten? Of meteen contact opnemen om te horen hoe wij ook u kunnen helpen? Bel: 085 401 76 33 (speciaal voor zakelijke rijders)

Met de hulp van rijbewijsingevorderd.nl kreeg ik binnen korte tijd mijn rijbewijs weer terug. Wat een opluchting dat ik weer mocht rijden! Ed van B. Groningen

Grens voor invordering rijbewijs alcohol

De grens voor invordering van uw rijbewijs ligt bij een ademalcoholgehalte van 570 ugl. Bent u beginnend bestuurder dan ligt de lat lager, en wordt uw riijbewijs al vanaf 350 ugl ingevorderd. Als beginnend bestuurder moet u er dus rekening mee houden dat uw rijbewijs al veel sneller wordt ingevorderd. Meer weten over de duur van de inhouding? Kijk bij de straffen rijden onder invloed? 

Teveel alcohol: gelijk uw rijbewijs kwijt en rijverbod

Nadat de politie u op het politiebureau heeft onderworpen aan een ademanalyse, wordt direct duidelijk of u de grens voor invordering van uw rijbewijs hebt bereikt.

Rijverbod: helemaal geen voertuigen besturen

Als de politie uw rijbewijs invordert, krijgt u tegelijkertijd een rijverbod opgelegd voor enkele uren tot wel 24 uur. Naarmate u meer alcohol hebt gedronken, zal het rijverbod langer duren. Uiteraard mag u ook na afloop van het rijverbod niet rijden, omdat uw rijbewijs is ingevorderd.

Rijbewijs naar CVOM: Officier van Justitie beslist

Nadat uw rijbewijs is ingevorderd, stuurt de politie dit naar het CVOM, de Centrale Verwerkingseenheid van het Openbaar Ministerie. De daaraan verbonden Officier van Justitie moet binnen tien dagen een beslissing nemen of uw ingevorderde rijbewijs ingehouden blijft of dat dit in afwachting van de zitting aan u zal worden teruggegeven.

Als uw rijbewijs is ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol, is het vrijwel zeker dat u het rijbewijs tenminste vier tot zes maanden kwijt bent. Naarmate u met meer alcohol op heeft gereden, zal de invorderingstermijn van uw rijbewijs langer zijn. Als u geen actie onderneemt, bent u uw rijbewijs vaak kwijt tot aan de zitting van de politierechter. Dit kan wel een half jaar of langer duren. Wilt u niet langs de kant blijven staan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Ik dacht dat ik binnen 10 dagen bericht moest krijgen, maar bij Rijbewijsingevorderd.nl vertelden ze mij dat de Officier binnen 10 dagen moet beslissen en dat is net wat anders. Charles (57), ondernemer

Ervaring met ingevorderd rijbewijs alcohol

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met het verlenen van bijstand aan automobilisten van wie het rijbewijs is ingevorderd wegens alcoholgebruik. In veel gevallen slagen onze advocaten er in het ingevorderde rijbewijs, in afwachting van de zitting, weer terug te krijgen. Onze ervaring is dat een rijbewijs dat eenmaal door de ene rechter is teruggegeven, meestal daarna niet meer door een andere rechter wordt afgepakt. Een extra reden om dus niet langer af te wachten maar actie te onderemen.

Eerder alcoholdelict of First Offender?

Het loont dus zeker om actie te ondernemen als uw rijbewijs is ingevorderd na gebruik van alcohol. Daarbij is het natuurlijk van belang of dat u eerder onder invloed van alcohol heeft gereden of dat u, zoals dat heet, First Offender bent. Wilt u alles weten over invordering van uw rijbewijs na gebruik van alcohol, bel dan met  085 401 7633. Of bekijk de instructiefilm op onze hompage.

Ik had natuurlijk nooit met een borrel op achter het stuur moeten gaan zitten. Ik ben ontzettend dom geweest en schaamde mij rot. Van de medewerkers van Kool Advocatuur hoorde ik dat ik niet de enige ben die dit overkomt. Dat luchtte wel een beetje op. Ze gingen gelijk voor mij aan de slag en ik ging goed voorbereid naar de zitting waar ik mijn rijbewijs terug kreeg. Johan, 52 jaar en werkzaam in de buitendienst. Rijdt 60.000 km per jaar

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10