Krijg ik een strafblad bij verkeersovertreding of -misdrijf?

Krijg ik een strafblad bij verkeersovertreding of -misdrijf?

U krijgt een strafblad wanneer u bent veroordeeld voor een snelheidsovertreding, rijden onder invloed of rijden tijdens een ingevorderd rijbewijs. Dit strafblad heet tegenwoordig officieel Uittreksel uit de Justitiële Documentatie.

Lichte overtredingen waarvoor een geldboete van minder dan € 100,- wordt opgelegd komen niet op uw Justitiële Documentatie. Hetzelfde geldt voor de zogenaamde Mulder-feiten. Dat zijn strafbare feiten die niet onder het strafrecht worden afgehandeld maar op een administratieve manier. Vrijwel alle andere overtredingen en misdrijven zorgen dus voor een aantekening op uw strafblad.

Dat geldt zeker voor misdrijven zoals bijvoorbeeld rijden onder invloed of rijden met een ingevorderd rijbewijs, die eigenlijk altijd op het strafblad worden genoteerd. Zelfs als u wordt vrijgesproken of als uw zaak wordt geseponeerd, blijft de vermelding toch nog jaren op uw strafblad staan. Uiteraard staat de gunstige afloop er dan wel bij, maar het blijft zichtbaar dat u verdachte in een strafzaak bent geweest. Een aantekening op uw Justitiële Documentatie betekent overigens niet dat u per definitie geen VOG kunt krijgen: de verklaring Omtrent uw Gedrag. 

Is uw rijbewijs ingevorderd of bent u opgeroepen voor een zitting bij de Officier van justitie of de rechter? Neem dan contact met ons op: 085 401 76 33. 

 

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710