Uw rijbewijs kwijt?

Bent u uw rijbewijs kwijt vanwege invordering door een ernstige verkeersfout? Ontdek nu hoe u hem eerder terug krijgt!

Een rijbewijs lijkt zo vanzelfsprekend en is in veel gevallen onmisbaar. Bijvoorbeeld voor uw werk, het halen en brengen van kinderen, of omdat u mantelzorg verleent. Toch kan uw rijbewijs zomaar ineens ingevorderd worden. 

Er zijn grofweg drie redenen waarom u uw rijbewijs kwijt kunt raken in het verkeer;

  1. U rijdt onder invloed van alcohol;
  2. U overschrijdt de maximumsnelheid met meer dan 50 km/h;
  3. U vertoont gevaarlijk verkeersgedrag.

Rijbewijs kwijt maar dringend nodig voor het werk

Bent u zakelijk rijder en is uw rijbewijs cruciaal voor uw werk, dan heeft u meteen een groot probleem. Gelukkig zorgen wij er in 91% van de gevallen voor dat u uw ingevorderde rijbewijs sneller terugkrijgt.

Hoe eerder u ons belt, hoe effectiever we zijn. Onderneem daarom direct actie als uw rijbewijs is ingenomen en neem contact op. Wij maken een vrijblijvende inschatting van uw zaak. 

Rijbewijs kwijt door alcohol?

Zit u met teveel alcohol achter het stuur en word u aangehouden? Dan bent u uw rijbewijs kwijt!

Bestuurt u onder invloed van alcohol een voertuig dan kan de politie u aanhouden. Als de uitslag van een ademanalyse hoger is dan 570 ug/l dan gaat de politie over tot invordering van uw rijbewijs. Bij een beginnend bestuurder ligt die grens al bij 350 ugl.

De politie stuurt uw ingevorderde rijbewijs op naar de Officier van Justitie. Deze moet binnen 10 dagen beslissen of het rijbewijs nog langer wordt ingehouden.

Het is overigens niet zo dat de Officier de beslissing ook binnen 10 dagen aan u moet meedelen. Daarvoor krijgt hij of zij langer de tijd.

Bent u uw rijbewijs kwijt vanwege rijden met alcohol? Dan moet u er rekening mee houden dat het minstens 6 maanden ingehouden blijft.

Rijbewijs ingevorderd vanwege snelheid?

Bent u betrapt op veel te snel rijden? Dan raakt u uw rijbewijs kwijt!

Rijdt u veel te hard, dan gaat de politie ook over op invordering van uw rijbewijs. Dit is het geval als u de maximumsnelheid met minstens 50 km/h overschrijdt. 

Net als bij beschonken rijden, stuurt de politie het ingevorderde rijbewijs op naar de Officier van Justitie. Hij of zij moet nu binnen 10 dagen beslissen of ingenomen rijbewijs ingehouden blijft.

Bij snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/h raakt u uw rijbewijs minimaal 2 maanden kwijt. Reed u nog veel harder, of bent u eerder veroordeeld voor een forse snelheidsovertreding? Dan kan dit oplopen tot 4 of zelfs 6 maanden.

Wanneer u uw rijbewijs kwijt bent neemt u in alle gevallen direct contact met ons op voor vrijblijvend advies. Dan doen wij er alles aan om uw rijbewijs sneller terug te krijgen. 

Ik raakte mijn rijbewijs kwijt door een snelheidsovertreding. Gelukkig konden de advocaten van rijbewijsingevorderd.nl mij snel weer op weg helpen. Erg goede service ervaren. P. van de H. Leeuwarden

Wanneer rijbewijs kwijt door gevaarlijk verkeersgedrag (Artikel 5 vw)?

Ook een wheelie trekken, straatracen of ander verkeersgevaarlijk gedrag zoals bumperkleven, kan ertoe leiden dat u uw rijbewijs kwijt raakt.

Maakt u zich schuldig aan verkeersgevaarlijk gedrag (Artikel 5 WvW)? Dan kan de politie uw rijbewijs invorderen. 

Bij alle genoemde situaties vordert de politie uw rijbewijs in voor minimaal 2 maanden. In de praktijk is dit echter vaak langer. Doorgaans houdt de Officier van Justitie namelijk 4 tot zelfs 6 maanden in. Kunt u daar niets tegen doen? In de meeste gevallen gelukkig wel!

Ook als er geen sprake is van alcoholgebruik of het rijden met een te grote snelheid, kan het rijbewijs ingevorderd worden door de politie. Bijvoorbeeld voor bumperkleven bij hoge snelheid, wegraces of ander onverantwoord rijgedrag op de openbare weg.

Twijfelt de politie over uw geschiktheid om een auto te besturen? Dan kan uw rijbewijs ook ingenomen worden. In zo'n geval is het onvoorspelbaar wat de Officier van Justitie doet. Laat u daarom  altijd ondersteunen door een ervaren verkeersrechtadvocaat. Neem nu contact op: 085 401 76 33

Krijg snel uw rijbewijs weer terug met juridische bijstand

Of u uw rijbewijs nu kwijt bent wegens alcoholgebruik, te hard rijden of gevaarlijk verkeersgedrag: wij doen er alles aan om uw rijbewijs sneller terug te krijgen.

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met het voeren van procedures over ingevorderde rijbewijzen. In 91% gevallen slagen wij er in het ingenomen rijbewijs binnen enkele weken terug te krijgen.

De afgelopen 25 jaar hielpen wij meer dan duizend lotgenoten weer op weg. U wilt toch ook snel weer rijden? Bel vandaag nog voor een vrijblijvende inschatting van uw kansen. 

Toen ik mijn rijbewijs kwijt was, wist ik pas wat hij voor me betekende. Wat een toestand! Gelukkig hielpen de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl mij om mijn rijbewijs binnen korte tijd terug te krijgen. Casper, (39) Sales manager autobedrijf

Wanneer u uw rijbewijs kwijt raakt

Wanneer u uw rijbewijs kwijt raakt omdat het is afgenomen door de politie, heeft u misschien het gevoel dat uw leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Totdat u bent aangeklaagd en veroordeeld voor rijden onder invloed, kunt u uw rijbewijs vaak vrij snel eerder terugkrijgen. 

Wat zijn de redenen om uw rijbewijs kwijt te raken?

De omstandigheden lopen sterk uiteen over wat een geldige reden is voor het schorsen of invorderen van een rijbewijs. Veelvoorkomende redenen zijn onder meer gevaarlijk rijgedrag, een te hoge snelheid en rijden onder invloed van drank of drugs.

Schorsingen zijn meestal tijdelijk, maar je kan ook permanent je rijbewijs kwijt raken. Te hard rijden is een van de meest voorkomende oorzaken van het kwijtraken van het rijbewijs, vooral als het leidt tot een ongeval. Te snel rijden is een belangrijke oorzaak van auto ongelukken. Te hard rijdende bestuurders zijn betrokken bij meer dan 30% van alle dodelijke ongevallen. Alleen al in 2020 waren er meer dan 1100 verkeersdoden en meer dan 100.000 "verkeersmisdrijven" in Nederland! Acuut hulp nodig?  Bel: 085 401 76 33

Is uw rijbewijs vanwege buitensporige snelheidsovertredingen (of enige andere overtreding) ingevorderd dan hoeft dit niet permanent hoeft te zijn; er zijn manieren om uw rijbewijs eerder terug te krijgen. Bedenk wel dat het CBR uw rijbewijs alsnog kan schorsen als u met veel teveel alcohol op heeft gereden.

Hoe krijg ik mijn rijbewijs terug?

Het is mogelijk om het rijbewijs terug te krijgen maar het kost geld en doorzettingsvermogen. Schakel daarom een advocaat met ervaring in. Kool Advocatuur kan u goed helpen als u uw rijbewijs bent kwijtgeraakt. Lees op onze website reviews van mensen die via ons eerder het rijbewijs hebben teruggekregen. Wij kunnen u vertellen hoeveel dit voor uw specifieke geval gaat kosten.

Als er geen zaak tegen u openstaat dan kunnen wij een klaagschrift indienen waarna er een hoorzitting komt. Hierbij zullen een rechter, uw advocaat en de openbare aanklagers (Officier van Justitie) aanwezig zijn.

Rijden met een verlopen rijbewijs is strafbaar

In Nederland is het strafbaar om in het bezit te zijn van een verlopen rijbewijs of het niet hebben van een geldig rijbewijs. Door het uitvaardigen van een strafbeschikking kan de Officier van Justitie u direct een boete opleggen. Ook kunt u, door een uitspraak van de Officier van Justitie of Politierechter, uw rijbewijs enige tijd verliezen. In sommige gevallen kan de strafrechter uw rijbewijs afnemen. Dit gebeurt dan meestal door de door een kantonrechter of politierechter. Maar ook door een uitspraak van de meervoudige kamer van de rechtbank kunt u uw rijbewijs kwijtraken.

Als uw rijbewijs door de politie in beslag is genomen, krijgt u het terug zodra eventuele lopende juridische zaken zijn opgelost. Als uw rijbewijs echter is ingetrokken vanwege een strafrechtelijke veroordeling, krijgt u het pas terug nadat de termijn waarvoor u uw rijbewijs van de rechter moest missen, is verstreken.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn rijbewijs terugkrijg na ontzegging rijbevoegdheid?

Soms bent u het rijbewijs onmiddellijk bij uw aanhouding al kwijt. Soms mag u het houden, maar raakt u het alsnog door een uitspraak van de rechter kwijt.

Als u wordt gearresteerd voor rijden onder invloed, wordt uw rijbewijs meestal direct ingevorderd en ingehouden totdat uw zaak is behandeld. Maar als u een klaagschrift laat indienen door Kool Advocatuur dan volgt er een hoorzitting waarbij de rechter kan bepalen dat u het rijbewijs eerder terugkrijgt.

Hoe lang het duurt om uw rijbewijs terug te krijgen hangt af van hoe snel u handelt. Hoe sneller u reageert, hoe groter de kans dat u uw rijbewijs eerder terugkrijgt. U moet daarom zeker een verkeersrechtadvocaat inschakelen die u begeleid bij de procedures. Wij kunnen u helpen! Bel: 085 401 76 33

Heb ik een advocaat nodig als ik mijn rijbewijs kwijt ben?

Bent u uw rijbewijs kwijt dan kunnen onze advocaten helpen uw rijbewijs eerder terug te krijgen. In een enkel geval kunnen wij ervoor zorgen dat u geen aanvullende cursussen hoeft te volgen of een lagere boete hoeft te betalen. Het hangt ook af van de reden waarom u uw rijbewijs kwijt bent geraakt. Als u een punt op uw rijbewijs heeft gekregen vanwege eerdere verkeersovertredingen of een andere overtreding, kan een advocaat die punten niet verminderen. 

Hoeveel kost het om mijn rijbewijs terug te krijgen als ik geen advocaat inschakel?

Voor de procedure van beklag tegen invordering en/of inhouding van het rijbewijs bent u geen griffierecht verschuldigd. Ondanks dat u niet verplicht bent om een advocaat in te schakelen, is dat wel zeer aan te raden. De kosten die daaraan verbonden zijn, zijn het zeker waard. De advocaat weet de weg, kan u vertellen wat u wel en niet moet zeggen en is een professionele tegenstander van de Officier van Justitie.

Vrijwel dagelijks worden wij gebeld door teleurgestelde mensen die dachten het wel zonder advocaat af te kunnen. Je kunt maar één keer een beroep doen op de rechter of officier van justitie. Verpruts je die kans, dan is het in de praktijk vrijwel onmogelijk het rijbewijs eerder terug te krijgen.

Kan ik politierapporten inzien als ik mijn rijbewijs kwijt ben?

Om weer over een geldig rijbewijs te kunnen beschikken, zal uw advocaat de rechter of officier van justitie moeten benaderen met het verzoek uw rijbewijs eerder terug te geven. Uiteraard krijgt de advocaat ook toegang tot het politierapport, het proces-verbaal en als u dat heeft, ook over uw strafblad. Meer weten? Bel: 085 401 76 33

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10