Rijbewijs kwijt? | Alles over rijontzegging | Rijbewijsingevorderd.nl

Wanneer rijbewijs kwijt?

Is uw rijbewijs ingevorderd door een ernstige verkeersfout? Ontdek nu hoe u hem eerder terug krijgt!

Een rijbewijs lijkt zo vanzelfsprekend en is in veel gevallen onmisbaar. Bijvoorbeeld voor uw werk, het halen en brengen van kinderen, of omdat u mantelzorg verleent. Toch kan uw rijbewijs zomaar ineens ingevorderd worden. 

Redenen invordering rijbewijs

Er zijn grofweg drie redenen waarom u uw rijbewijs kwijt kunt raken in het verkeer.

  1. U rijdt onder invloed van alcohol.
  2. U overschrijdt de maximumsnelheid met meer dan 50 km/h.
  3. U vertoont gevaarlijk verkeersgedrag.

Rijbewijs kwijt, maar dringend nodig voor werk

Bent u zakelijk rijder en is uw rijbewijs cruciaal voor uw werk, dan heeft u meteen een groot probleem. Want hoe komt u op de zaak?

Heeft u uw auto ook tijdens uw werk nodig, dan is het leed helemaal niet te overzien...

Gelukkig zorgen wij er in 91% van de gevallen voor dat u uw ingevorderde rijbewijs sneller terugkrijgt.

Hoe eerder u ons belt, hoe effectiever we zijn. Onderneem daarom direct actie als uw rijbewijs is ingenomen en neem contact op. Dan maken wij een vrijblijvende inschatting van uw zaak. 

Wanneer rijbewijs kwijt alcohol?

Zit u met teveel alcohol achter het stuur en word u aangehouden? Dan bent u uw rijbewijs kwijt!

Bestuurt u onder invloed van alcohol een voertuig, dan kan de politie u aanhouden. Als de uitslag van een ademanalyse hoger is dan 570 ug/l, dan gaat de politie over tot invordering van uw rijbewijs. Bij een beginnend bestuurder ligt die grens al bij 350 ugl.

De politie stuurt uw ingevorderde rijbewijs op naar de Officier van Justitie. Deze moet binnen 10 dagen beslissen of het rijbewijs nog langer wordt ingehouden.

Het is overigens niet zo dat de Officier de beslissing ook binnen 10 dagen aan u moet meedelen. Daarvoor krijgt hij of zij langer de tijd.

Is uw rijbewijs ingevorderd wegens rijden met alcohol? Dan moet u er rekening mee houden dat het minstens 6 maanden ingehouden blijft.

Wanneer rijbewijs kwijt vanwege snelheid?

Bent u betrapt op veel te snel rijden? Dan raakt u uw rijbewijs kwijt!

Rijd u veel te hard, dan gaat de politie ook over op invordering van uw rijbewijs. Dit is het geval als u de maximumsnelheid met minstens 50 km/h overschrijdt. 

Net als bij beschonken rijden, stuurt de politie het ingevorderde rijbewijs op naar de Officier van Justitie. Hij of zij moet nu binnen 10 dagen beslissen of ingenomen rijbewijs ingehouden blijft.

Bij snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/h raakt u uw rijbewijs minimaal 2 maanden kwijt. Reed u nog veel harder, of bent u eerder veroordeeld voor een forse snelheidsovertreding? Dan kan dit oplopen tot 4 of zelfs 6 maanden.

Wanneer u uw rijbewijs kwijt bent neemt u in alle gevallen direct contact met ons op voor vrijblijvend advies. Dan doen wij er alles aan om uw rijbewijs sneller terug te krijgen. 

Ik raakte mijn rijbewijs kwijt door een snelheidsovertreding. Gelukkig konden de advocaten van rijbewijsingevorderd.nl mij snel weer op weg helpen. Erg goede service ervaren. P. van de H. Leeuwarden

Wanneer rijbewijs kwijt door gevaarlijk verkeersgedrag (Artikel 5 vw)?

Ook een wheelie trekken, straatracen of ander verkeersgevaarlijk gedrag zoals bumperkleven, kan ertoe leiden dat u uw rijbewijs kwijt raakt.

Maakt u zich schuldig aan verkeersgevaarlijk gedrag (Artikel 5 WvW)? Dan kan de politie uw rijbewijs invorderen. 

Bij alle genoemde situaties vordert de politie uw rijbewijs in voor minimaal 2 maanden. In de praktijk is dit echter vaak langer. Doorgaans houdt de Officier van Justitie namelijk 4 tot zelfs 6 maanden in. Kunt u daar niets tegen doen? In de meeste gevallen gelukkig wel!

Ook als er geen sprake is van alcoholgebruik of het rijden met een te grote snelheid, kan het rijbewijs ingevorderd worden door de politie. Bijvoorbeeld voor bumper kleven bij hoge snelheid, wegraces of ander onverantwoord rijgedrag op de openbare weg.

Twijfelt de politie over uw geschiktheid om een auto te besturen? Dan kan uw rijbewijs ook ingenomen worden. In zo'n geval is het onvoorspelbaar wat de Officier van Justitie doet. Laat u daarom  altijd ondersteunen door een ervaren verkeersrechtadvocaat. Neem nu contact op: 085 401 76 33

Krijg snel uw rijbewijs weer terug

Of u uw rijbewijs nu kwijt bent wegens alcoholgebruik, te hard rijden of gevaarlijk verkeersgedrag: wij doen er alles aan om uw rijbewijs sneller terug te krijgen.

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met het voeren van procedures over ingevorderde rijbewijzen. In 91% gevallen slagen wij er in het ingenomen rijbewijs binnen enkele weken terug te krijgen.

De afgelopen 25 jaar hielpen wij meer dan duizend lotgenoten weer op weg. U wilt toch ook snel weer rijden? Bel vandaag nog voor een vrijblijvende inschatting van uw kansen. 

Toen ik mijn rijbewijs kwijt was, wist ik pas wat hij voor me betekende. Wat een toestand! Gelukkig hielpen de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl mij om mijn rijbewijs binnen korte tijd terug te krijgen. Casper, (39) Sales manager autobedrijf

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710