Rijontzegging: maanden niet rijden! Wat nu?

Rijbewijs snel terug
Rijbewijs snel terug
Invordering van uw rijbewijs heeft grote gevolgen. Helemaal als het leidt tot een rijverbod en uw rijbevoegdheid wordt ontzegd.

Hulp bij rijverbod

U bent dan langere tijd uw rijbewijs kwijt. Maakt hoge kosten voor vervangend vervoer. En wordt mogelijk zelfs ontslagen. Laat het zover niet komen. Rijbewijsingevorderd.nl helpt u bij een rijverbod. Bel: 085 4017633

Een rijontzegging krijgt u niet zomaar. Misschien is uw rijbewijs ingevorderd, omdat u de verkeersveiligheid in gevaar bracht. Of u zat met drank, drugs of medicijnen achter het stuur. Wat de reden ook is, de gevolgen zijn groot.

Met een rijontzegging is het verboden om met een auto, motor of bromfiets aan het verkeer deel te nemen. De rijontzegging kan oplopen tot enkele jaren. Gelukkig kunt u hier wel wat aan doen en rijbewijsingevorderd.nl staat u bij. Juridisch, praktisch en persoonlijk. Zo kunt u snel weer op weg.

Verkort of voorkom rijontzegging met de juiste hulp!

Blijf niet eindeloos buitenspel staan na invordering van uw rijbewijs, maar onderneem actie! Als u de juiste stappen zet, is het in veel gevallen mogelijk uw ingevorderde rijbewijs eerder terug te krijgen of een rijontzegging sterk te bekorten. Wij hielpen al talloze zakelijke rijders met hun rijbewijs. Mogen we u ook bijstaan?

Behoud rijbewijs of krijg hem eerder terug met gespecialiseerde rijbewijsadvocaat

Werk samen met een gespecialiseerde rijbewijsadvocaat als u niet maanden buitenspel wilt staan. Zo weet u zeker dat we er alles aan doen om uw rijbewijs te behouden of eerder terug te krijgen. We kennen de procedures, weten de weg bij justitie en de rechtbank en kunnen uw kansen vooraf goed inschatten.

Wanneer krijgt u een rijverbod?

De politie kan uw rijbewijs invorderen als u de verkeersveiligheid ernstig in gevaar brengt. Bijvoorbeeld omdat u onder invloed achter het stuur zit of veel te hard rijdt. Na invordering stuurt de politie uw rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen 10 dagen of uw rijbewijs wordt ingehouden, of dat u hem terugkrijgt. Wordt uw rijbewijs ingehouden? Dan legt de officier van justitie of de rechter vaak maanden later de definitieve straf op: de rijontzegging. In de periode dat u uw rijbewijs kwijt bent, mag u geen enkel motorvoertuig besturen. Ook niet als u het voertuig nodig hebt voor uw werk.

Snel weer rijden met professionele rechtshulp

Is uw rijbewijs ingevorderd? Dan dienen we direct na invordering van het rijbewijs een klaagschrift voor u in bij de bevoegde Rechtbank. Ook benaderen we de Officier van Justitie voor u. Wij vragen de Officier van Justitie op voorhand om een beslssing te nemen. In sommige gevallen levert dat meteen het gewenste resultaat voor op: u krijgt uw rijbewijs direct terug! Blijft uw rijbewijs ingehouden? Dan gaan we met u mee naar de Rechtbank om samen met u de rechter te overtuigen het ingenomen rijbewijs terug te geven. Vaak lukt dat, zodat u snel weer kunt rijden!

Verkeerde stappen: rijbewijs langer kwijt

Met de hulp van Rijbewijsingevorderd.nl voorkomt of bekort u in veel gevallen een rijontzegging. We behoeden u bovendien voor de verkeerde stappen, waardoor u uw rijbewijs nog langer moet missen. Schakel daarom direct professionele rechtshulp in. Meer weten? Of meteen contact opnemen om te horen hoe wij ook u kunnen helpen? Bel: 085 401 76 33 (speciaal voor zakelijke rijders)

 • Mijn dank voor uw professionele begeleiding! Een staaltje van efficiency die ik tot dusver niet heb mogen ervaren. Daarbij werd de persoonlijke toon zeker niet uit het oog gelaten. De analyse die mr. Kool voorafgaandelijk aan de zitting met mij heeft besproken, bleek uiteindelijk inderdaad door het OM te zijn overgenomen.

  Johannes, Venray
 • Toen mijn rijbewijs werd ingevorderd, zat ik in zak en as. Gelukkig bracht een collega mij in contact met de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl. Binnen twee weken kon ik weer rijden! Super tevreden.

  Henk (48) Zelfstandig Schildersbedrijf Amsterdam
 • Rijbewijs terecht ingevorderd en als het aan OvJ lag voor minimaal 7 maanden. Dankzij Ronald Kool binnen 3 weken een raadkamerzitting en door een goede voorbereiding en sterke argumentatie mijn rijbewijs (voorlopig) terugontvangen. Hierdoor heb ik mijn werk niet hoeven verliezen maar een tweede kans gekregen.

  L Amstelveen
 • Mijn Complimenten voor de uitstekende hulp! Mijn rijbewijs zou ik door een snelheidsovertreding voor de termijn van 6 maanden kwijt zijn, omdat dit een 2e
  overtreding is, is het zo goed als onmogelijk om mijn rijbewijs direct terug te krijgen. Meneer Kool heeft dit met sterke punten weten terug te draaien naar 2 maanden. Dat betekent dus dat ik mijn baan mag houden! Zeker een advocaat die je naast je wilt hebben.

  A.G. Amerzoden
 • Ronald Kool en Ellen Tjebbes van Rijbewijsingevorderd.nl hebben mij geweldig geholpen met het terugkrijgen van mijn rijbewijs. De Officier wilde het rijbewijs 4 maanden inhouden. Uiteindelijk had ik het na een paar weken al terug. Goede bereikbaarheid, ook in het weekend. Super tevreden!

  Han D. Amsterdam
 • Ontzettend fijn laagdrempelig contact en een duidelijke professionele aanpak, wat veel rust geeft. Het was voor mij fijn om af en toe ruggenspraak te hebben gehad op momenten dat ikzelf even niet goed wist hoe ik met de situatie moest omgaan en wat ik ongeveer zou kunnen verwachten. De meest ‘sterke’ verhalen had ik allemaal wel gehoord van collega’s en kennissen en iedereen had wel een (broodje-aap)verhaal waar ik niet altijd door werd gerustgesteld. Het heeft allemaal veel indruk op mij gemaakt, maar ik ben steeds op mijn gemak gesteld. Dankzij Kool Advocatuur is alles nog met een sisser afgelopen en heb ik mijn rijbewijs veel eerder teruggekregen dan ik had verwacht.

  Randy, Heerhugowaard

Direct in beroep na invordering rijbewijs

Is uw rijbewijs ingevorderd en dreigt een rijontzegging? Dan hoeft u niet zomaar te accepteren. U kunt namelijk bezwaar maken. En aantonen dat uw rijbewijs onmisbaar is voor uw werk, gezin of het verlenen van zorg.

Heeft u een rijontzegging gekregen, dan komt er direct veel op u af. Hoelang bent u uw rijbewijs kwijt? Wat betekent het voor uw werk? En hoe tekent u bezwaar aan? Het zorgt voor extra zorgen en juist dan kunt u wel wat steun gebruiken.

Zo helpt Rijbewijsingevorderd.nl u met uw rijontzegging

De advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl komen voor u op. En helpen u snel, effectief en betaalbaar bij een dreigende rijontzegging. Dit levert diverse voordelen op:

Handel direct na inname rijbewijs
AIs uw rijbewijs is ingenomen, dan wilt u hem zo snel mogelijk terug. Na uw opdracht schrijven we direct een klaagschrift en bericht aan de Officier van Justitie. Die sturen we dezelfde dag nog naar het Openbaar Ministerie en de Rechtbank.

Laat u bijstaan door ervaren juristen
Bij Rijbewijsingevorderd.nl werken uitsluitend ervaren verkeersrechtadvocaten. Uw zaak is in de beste handen. En we werken sneller en beter.

Krijg de hoogste kwaliteit voor een prima prijs
Met meer dan 20 jaar ervaring ervaring in het verkeersrecht laten we ons niet verrassen. Concurrenten kunnen die voorsprong nooit inhalen. Daardoor bent u zeker van de hoogste kwaliteit voor een prima prijs.

Stel vragen wanneer u dat wilt
Tijdelijke Iname van uw rijbewijs of een langdurige rijontzegging is ingrijpend. Dat begrijpen we en daarom staan we altijd klaar voor vragen en advies. Ook buiten kantooruren.

Weet waar u staat
We houden u continu op de hoogte van ontwikkelingen en uitgevoerde werkzaamheden. U weet precies waar u staat en verspilt geen kostbare tijd.

Krijg eerlijk en realistisch advies
Rijbewijsingevorderd.nl is al 20 jaar de specialist in rijontzeggingen en ingevorderde rijbewijzen. We beloven u geen gouden bergen. Wel geven we u eerlijk en realistisch advies. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Invordering rijbewijs? Kom snel in actie!

Laat de haalbaarheid van uw zaak nu onderzoeken. Je
telefonische intake is 100% gratis.

Rijontzegging? Met deze diensten helpen we u graag:

 •  Indienen klaagschrift (slechts één kans)
 • Aanvechten beslissing Officier van Justitie
 • Opstellen klaagschrift
 • Voorbereiden hoorzitting
 • Controleren politie en proces-verbaal
 • Adviseren over accepteren voorstel
 • Informeren over proces en genomen besluiten

En meer. We trekken samen op en vechten voor uw belangen. Dit geeft grip, perspectief en rust. En garandeert een zo snel mogelijke teruggave van uw rijbewijs.

Is uw rijbewijs ingenomen en weet u niet hoe verder? Neem dan direct contact op met de specialisten van Rijbewijsingevorderd.nl. Dan gaan we direct voor u aan de slag en helpen we u door deze vervelende periode.

We zijn er voor u: 7 dagen in de week.

Rijbewijs onmisbaar voor werk? Neem direct contact op

Is uw rijbewijs ingenomen en is hij onmisbaar voor uw werk? Dan telt elke seconde. Neem direct contact met ons op, ook als u twijfelt. Het eerste gesprek is vrijblijvend en we denken graag met u mee. De mogelijkheden voor een bezwaar- of klaagschrift zijn vaak groter dan u denkt. En met meer dan 20 jaar ervaring weten we precies hoe we de Officier van Justitie en rechter kunnen overtuigen. Let op! U hebt maar één kans om een krachtig bezwaarschrift in te dienen. Doe het daarom meteen goed. Het voorkomt dat u fouten maakt en mogelijk maanden niet mag rijden.

Rijontzegging aanvechten: zelf doen of uitbesteden?

Na inname van uw rijbewijs is het zaak om zo snel en volledig mogelijk bezwaar aan te tekenen. Dit is werk voor specialisten. En u hebt maar één kans om het goed te doen. Verprutst u die, dan mag u maanden niet rijden!

Heeft u uw rijbewijs nodig voor uw werk, neem dan direct contact op met Rijbewijsingevorderd.nl. We gaan direct voor u aan de slag en zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terug krijgt.

Voorkom dat uw rijbewijs maanden of zelfs jaren wordt ingehouden. Neem nu contact op met de beste verkeersrechtadvocaten van Nederland. Uw rijbewijs is te belangrijk om met minder genoegen te nemen.

Eerder rijbevoegdheid ontzegd?

Dan is de recidiveregeling ernstige verkeersdelicten mogelijk van toepassing.

Of de rechter een rijontzegging oplegt, is afhankelijk van de hoogte van de uitslag van de ademanalyse of van de gereden snelheid. Ook speelt het een rol of u al eerder met justitie in aanraking bent geweest en of daarbij eerder uw rijbevoegdheid is ontzegd. Lees hier wat u (ongeveer) te wachten staat?

Eerder veroordeeld? Recidive-regeling.
Bent u binnen 5 jaar eerder veroordeeld voor rijden onder invloed? Dan dreigt u uw  rijbewijs helemaal kwijt te raken. Blaast u de tweede keer 570 Ugl of meer, dan wordt uw rijbewijs, zodra het vonnis in die tweede zaak onherroeppelijk is geworden, van rechtswege ongeldig. U moet dan opnieuw theorie-examen doen, opnieuw afrijden en het CBR zal u eerst medisch en psychisch keuren voordat u uberhaupt de weg weer op mag.

Rijbewijs snel terug na rijontzegging? Kies voor Rijbewijsingevorderd.nl

✔ Snel uw rijbewijs weer terug
✔ We pakken uw zaak direct op
✔ Uitsluitend ervaren juristen
✔ Ken uw positie en rechten
✔ Krijg grip op de situatie en voorkom extra zorgen
✔ Betrokken, begripvol en vasthoudend
✔ We staan 100% achter u

Rijontzegging of rijverbod?

Een rijontzegging is iets anders dan een rijverbod. Tijdens een rijverbod mag u helemaal geen voertuigen besturen. Zelfs geen fiets.

Het rijverbod wordt door de politie opgelegd en duurt maximaal 24 uur. Let wel: is uw rijbewijs ingevorderd, dan mag u ook na afloop van het rijverbod niet rijden. Een rijverbod is dus heel iets anders dan een rijontzegging. Die wordt opgelegd door een rechter of door middel van een strafbeschikking door een officier van justitie.

Rijbevoegdheid ontzegd voor maanden of jaren

Wanneer de rijbevoegdheid is ontzegd, mag u gedurende een bepaalde tijd geen auto of ander motorvoertuig besturen. Bij het opleggen van de rijontzegging hanteert de rechter landelijke richtlijnen: de zogenaamde orientatiepunten.

Afhankelijk van de hoogte van de uitslag van de ademanalyse of de gereden snelheid, ontzegt de rechter de rijbevoegdheid voor de duur van enkele maanden tot, in het ergste geval, enkele jaren. Ook hoge geldboetes en taakstraffen horen tot de mogelijke straffen.

Voorwaardelijke rijontzegging

In veel gevallen lukt het ons om de rechter ertoe te bewegen geen of slechts een voorwaardelijke rijontzegging aan u op te leggen. Een voorwaardelijke rijontzegging betekent dat u weliswaar een ontzegging van de rijbevoegdheid krijgt opgelegd, maar dat u daarvan niets merkt, als u zich voor het einde van de proeftijd (van meestal twee jaar) niet opnieuw schuldig maakt aan rijden onder invloed, een snelheidsovertreding of andere ernstige verkeersovertredingen. Fout parkeren of lichte snelheidsovertredingen leiden niet tot tenuitvoerlegging van de voorwaardelijke rijontzegging.

Meer weten over ontzegging rijbevoegdheid?

Er gaan veel (onjuiste) verhalen de ronde over de rijontzegging. Weten hoe het echt zit? Neem contact met ons op voor eerlijk en deskundig advies.

Onze medewerkers vertellen u alles over de procedure, de richtlijnen en over wat u te wachten staat als uw rijbewijs ingevorderd is of als een ontzegging van de rijbevoegdheid dreigt. Bel 085 401 7633 voor meer informatie!

Contact opnemen

Rijbewijs ingevorderd door de politie? Stel hieronder uw vraag.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.