Rijontzegging of rijverbod: maanden niet rijden! Wat nu?

Rijontzegging: maanden niet rijden! Wat nu?

Invordering van je rijbewijs heeft grote gevolgen. Helemaal als het leidt tot een rijverbod en je rijbevoegdheid wordt ontzegd.

Je bent dan langere tijd je rijbewijs kwijt. Maakt hoge kosten voor vervangend vervoer. En wordt mogelijk zelfs ontslagen. Laat het zover niet komen. Rijbewijsingevorderd.nl helpt je bij een rijverbod. Bel: 085 4017633

Een rijontzegging krijg je niet zomaar. Misschien is je rijbewijs ingevorderd, omdat je de verkeersveiligheid in gevaar bracht. Of je zat met drank, drugs of medicijnen achter het stuur. Wat de reden ook is, de gevolgen zijn groot.

Met een rijontzegging is het verboden om met een auto, motor of bromfiets aan het verkeer deel te nemen. De rijontzegging kan oplopen tot enkele jaren. Gelukkig kun je hier wel wat aan doen en rijbewijsingevorderd.nl staat je bij. Juridisch, praktisch en persoonlijk. Zo kun je snel weer op weg.

Verkort of voorkom rijontzegging met de juiste hulp!

Blijf niet eindeloos buitenspel staan na invordering van je rijbewijs, maar onderneem actie! Als je de juiste stappen zet, is het in veel gevallen mogelijk je ingevorderde rijbewijs eerder terug te krijgen of een rijontzegging sterk te bekorten. Wij hielpen al talloze zakelijke rijders met hun rijbewijs. Mogen we jou ook bijstaan?

Behoud rijbewijs of krijg hem eerder terug met gespecialiseerde rijbewijsadvocaat

Werk samen met een gespecialiseerde rijbewijsadvocaat als je niet maanden buitenspel wilt staan. Zo weet je zeker dat we er alles aan doen om je rijbewijs te behouden of eerder terug te krijgen. We kennen de procedures, weten de weg bij justitie en de rechtbank en kunnen je kansen vooraf goed inschatten.

Wanneer krijg je een rijverbod?

De politie kan je rijbewijs invorderen als je de verkeersveiligheid ernstig in gevaar brengt. Bijvoorbeeld omdat je onder invloed achter het stuur zit of veel te hard rijdt.

Na invordering stuurt de politie je rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen 10 dagen of je rijbewijs wordt ingehouden, of dat je hem terug krijgt.

Wordt je rijbewijs ingehouden? Dan legt de officier van justitie of de rechter vaak maanden later de definitieve straf op: de rijontzegging.

In de periode dat je je rijbewijs kwijt bent, mag je geen enkel motorvoertuig besturen. Ook niet als je het voertuig nodig hebt voor je werk.

Snel weer rijden met professionele rechtshulp

Is je rijbewijs ingevorderd? Dan dienen we direct na invordering van het rijbewijs een klaagschrift voor je in bij de bevoegde Rechtbank. Ook sturen wij een kopie van het klaagschrift naar de Officier van Justitie.

Wij vragen de Officier van Justitie op voorhand naar het klaagschrift te kijken. In sommige gevallen levert dat meteen het gewenste resultaat voor op: je krijgt je rijbewijs direct terug

Blijft je rijbewijs ingehouden? Dan gaan we met je mee naar de Rechtbank om samen met de rechter te overtuigen het ingenomen rijbewijs terug te geven. Vaak lukt dat, zodat je snel weer kunt rijden!

Verkeerde stappen: rijbewijs langer kwijt

Met de hulp van Rijbewijsingevorderd.nl voorkom of bekort je in veel gevallen een rijontzegging. We behoeden je bovendien voor de verkeerde stappen, waardoor je je rijbewijs nog langer moet missen. Schakel daarom direct professionele rechtshulp in. 

Meer weten? Of meteen contact opnemen om te horen hoe wij ook u kunnen helpen? Bel: 085 401 76 33 (speciaal voor zakelijke rijders)

Advocaat mr. Ronald Kool heeft mij echt heel goed geholpen toen mijn rijbewijs was ingevorderd. Je merkt aan alles dat hij heel goed weet waar hij over praat. Hij is rustig en voert exact aan wat belangrijk is. Rijbewijs binnen twee weken weer terug. Alle verwachtingen overtroffen! A. van D. Amsterdam

Direct in beroep na invordering rijbewijs

Is je rijbewijs ingevorderd en dreigt een rijontzegging? Dan hoef je niet zomaar te accepteren. Je kunt namelijk bezwaar maken. En aantonen dat je rijbewijs onmisbaar is voor je werk, gezin of het verlenen van zorg.

Heb je een rijontzegging gekregen, dan komt er direct veel op je af. Hoelang ben je je rijbewijs kwijt? Wat betekent het voor je werk? En hoe teken je bezwaar aan? Het zorgt voor extra zorgen en juist dan kun je wel wat steun gebruiken.

Zo helpt Rijbewijsingevorderd.nl je met je rijontzegging

De advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl komen voor jou op. En helpen je snel, effectief en betaalbaar bij een dreigende rijontzegging. Dit levert diverse voordelen op:

Handel direct na inname rijbewijs
AIs je rijbewijs ingenomen, dan wil je hem zo snel mogelijk terug. Na je opdracht schrijven we direct een klaagschrift en bericht aan de Officier van Justitie. Die sturen we dezelfde dag nog naar het Openbaar Ministerie en de Rechtbank.

Laat je bijstaan door ervaren juristen
Bij Rijbewijsingevorderd.nl werken uitsluitend ervaren verkeersrechtadvocaten. Je zaak is in de beste handen. En we werken sneller en beter.

Krijg de hoogste kwaliteit voor een prima prijs
Met 20+ jaar ervaring in het verkeersrecht laten we ons niet verrassen. Concurrenten kunnen die voorsprong nooit inhalen. Daardoor ben je zeker van de hoogste kwaliteit voor een prima prijs.

Stel vragen wanneer je wilt
Tijdelijke Inname van je rijbewijs of een langdurige rijontzegging is ingrijpend. Dat begrijpen we en daarom staan we altijd klaar voor vragen en advies. Ook buiten kantooruren.

Weet waar je staat
We houden je continu op de hoogte van ontwikkelingen en uitgevoerde werkzaamheden. Je weet precies waar je staat en verspilt geen kostbare tijd.

Krijg eerlijk en realistisch advies
Rijbewijsingevorderd.nl is al 20 jaar de specialist in rijontzeggingen en ingevorderde rijbewijzen. We beloven je geen gouden bergen. Wel geven we je eerlijk en realistisch advies. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Rijontzegging? Met deze diensten helpen we je graag:

✔ Indienen klaagschrift (slechts één kans)
✔ Aanvechten beslissing Officier van Justitie
✔ Opstellen klaagschrift
✔ Voorbereiden hoorzitting
✔ Controleren politie en proces verbaal
✔ Adviseren over accepteren voorstel
✔ Informeren over proces en genomen besluiten

En meer. We trekken samen op en vechten voor je belangen. Dit geeft grip, perspectief en rust. En garandeert een zo snel mogelijke teruggave van je rijbewijs.

Is je rijbewijs ingenomen en weet je niet hoe verder? Neem dan direct contact op met de specialisten van Rijbewijsingevorderd.nl. Dan gaan we direct voor je aan de slag en helpen we je door deze vervelende periode.

We zijn er voor je, 24 uur per dag en 7 dagen in de week.

Rijbewijs onmisbaar voor werk? Neem direct contact op

Is je rijbewijs ingenomen en is hij onmisbaar voor je werk? Dan telt elke seconde. Neem direct contact met ons op, ook als je twijfelt. Het eerste gesprek is altijd gratis en we denken graag met je mee.

De mogelijkheden voor een bezwaar- of klaagschrift zijn vaak groter dan je denkt. En met 20 jaar ervaring weten we precies hoe we de Officier van Justitie overtuigen.

👉 Let op! Je hebt maar één kans om een krachtig bezwaarschrift in te dienen. Doe het daarom meteen goed. Het voorkomt dat je mogelijk maanden niet mag rijden.

Rijontzegging aanvechten: zelf doen of uitbesteden?

Na inname van je rijbewijs is het zaak om zo snel en volledig mogelijk bezwaar aan te tekenen. Dit is werk voor specialisten. En je hebt maar een kans om het goed te doen.

Heb je je rijbewijs nodig voor je werk, neem dan direct contact op met Rijbewijsingevorderd.nl. We gaan direct voor je aan de slag en zorgen dat je je rijbewijs zo snel mogelijk terug krijgt.

Voorkom dat je rijbewijs maanden of zelfs jaren wordt ingehouden. Neem nu contact op met de beste verkeersrechtadvocaten van Nederland. Je rijbewijs is te belangrijk om met minder genoegen te nemen.

Rijbewijs snel terug na rijontzegging? Kies voor Rijbewijsingevorderd.nl

✔ Snel je rijbewijs weer terug
✔ We pakken je zaak direct op
✔ Uitsluitend ervaren juristen
✔ Ken je positie en rechten
✔ Krijg grip op de situatie en voorkom extra zorgen
✔ Betrokken, begripvol en vasthoudend
✔ We staan 100% achter jou

Als account-manager rij ik normaal 65.000 km per jaar. Ik had groot belang bij een goede uitkomst van mijn zaak. Blij dat ik een advocaat van rijbewijsingevorderd.nl had ingeschakeld, want het bleef bij een voorwaardelijke straf.

Eerder rijbevoegdheid ontzegd?

Dan is de recidiveregeling ernstige verkeersdelicten mogelijk van toepassing.

Of de rechter een rijontzegging oplegt, is afhankelijk van de hoogte van de uitslag van de ademanalyse of van de gereden snelheid. Ook speelt het een rol of je al eerder met justitie in aanraking bent geweest en of daarbij eerder je rijbevoegdheid is ontzegd. Lees hier wat je (ongeveer) te wachten staat?  

Eerder veroordeeld? Recidive-regeling.
Ben je binnen 5 jaar eerder veroordeeld voor rijden onder invloed? Dan dreig je je rijbewijs helemaal kwijt te raken. Blaas je de tweede keer 570 Ugl of meer, dan wordt je rijbewijs, zodra het vonnis in die tweede zaak onherroeppelijk is geworden, van rechtswege ongeldig. Je moet dan opnieuw theorie-examen doen, opnieuw afrijden en het CBR zal je eerst medisch en psychisch keuren voordat je uberhaupt de weg weer op mag.

Rijontzegging of rijverbod?

Een rijontzegging is iets anders dan een rijverbod. Tijdens een rijverbod mag je helemaal geen voertuigen besturen. Zelfs geen fiets.

Het rijverbod wordt door de politie opgelegd en duurt maximaal 24 uur. Let wel: is je rijbewijs ingevorderd, dan mag je ook na afloop van het rijverbod niet rijden. Een rijverbod is dus heel iets anders dan een rijontzegging. Die wordt opgelegd door een rechter of door middel van een strafbeschikking door een officier van justitie. 

Rijbevoegdheid ontzegd voor maanden of jaren

Wanneer de rijbevoegdheid is ontzegd, mag je gedurende een bepaalde tijd geen auto of ander motorvoertuig besturen. Bij het opleggen van de rijontzegging hanteert de rechter landelijke richtlijnen. Afhankelijk van de hoogte van de uitslag van de ademanalyse of de gereden snelheid, ontzegt de rechter de rijbevoegdheid voor de duur van enkele maanden tot, in het ergste geval, enkele jaren.

Voorwaardelijke rijontzegging

In veel gevallen lukt het ons om de rechter ertoe te bewegen geen of slechts een voorwaardelijke rijontzegging aan onze cliënten op te leggen. Een voorwaardelijke rij ontzegging betekent dat de automobilist weliswaar een ontzegging van de rijbevoegdheid krijgt opgelegd, maar dat hij daarvan niets te vrezen heeft, als hij zich binnen een proeftijd (van meestal twee jaar) niet opnieuw schuldig maakt aan rijden onder invloed, een snelheidsovertreding of andere ernstige verkeersovertredingen. Fout parkeren of lichte snelheidsovertredingen leiden niet tot tenuitvoerlegging van de voorwaardelijke rijontzegging.

Meer weten over ontzegging rijbevoegdheid?

Er gaan veel (onjuiste) verhalen de ronde over de rijontzegging. Weten hoe het echt zit? Neem contact met ons op voor eerlijk en deskundig advies.

Onze medewerkers vertellen je alles over de procedure, de richtlijnen en over wat u te wachten staat als uw rijbewijs ingevorderd is of als een ontzegging van de rijbevoegdheid dreigt. Bel 085 401 7633 voor meer informatie!

Een rijontzegging was wel het laatste wat ik kon gebruiken. Gelukkig volgde de rechter het pleidooi van mijn advocaat en legde een geheel voorwaardelijke rijontzegging op. Ik kon dus gelukkig blijven rijden. Eduard, 39 jaar. ICT-ondernemer. Rijdt 25.000 km per jaar.

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710