CVOM rijbewijs terug

Ingevorderde rijbewijzen worden door de politie opgestuurd naar het CVOM: de Centrale Verwerkingseenheid van het Openbaar Ministerie in Utrecht.

Dit is wat u moet weten over uw ingevorderde rijbewijs. En belangrijker: wat u moet doen om uw ingenomen rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Let op. Is uw rijbewijs ingevorderd door de politie? Dan wilt u hem natuurlijk zo snel mogelijk terug. Wij helpen u daarbij en nemen zorgen weg. 
Bel direct: 085 4017633. Let op dit is niet het nummer van het CVOM.


Officier van Justitie beslist in 99% gevallen tot inhouding rijbewijs

Wanneer het CVOM uw ingevorderde rijbewijs ontvangt, moet de Officier van Justitie binnen 10 dagen een beslissing nemen over de vervolgstappen. De 10 dagen gaan in op de dag van de invordering. 

In 99% van de gevallen, beslist de Officier van Justitie tot inhouding van het rijbewijs.

Als de inhouding verband houdt met een snelheidsovertreding bedraagt de minimale termijn 2 maanden. Is uw rijbewijs eerder ingenomen geweest na te snel rijden, of heeft u meer dan 70 kilometer per uur te snel gereden? Dan kan de termijn zelfs 4 tot 6 maanden zijn.

Ondanks dat de advocaat al had gezegd dat ik mijn rijbewijs zeker 2 maanden kwijt zou zijn, heb ik toch eerst 14 dagen op de brief van het CVOM zitten wachten. Achteraf verloren tijd. Ik had rijbewijsingevorderd.nl meteen moeten inschakelen. Dick van P. Rotterdam

Brief schrijven aan CVOM zinloos en risicovol

Het Openbaar Ministerie houdt strikt vast aan haar eigen richtlijnen. Het schrijven van een brief aan de Officier van Justitie levert dan ook zelden iets op. Wel verspilt u kostbare tijd en rijdt u uw eigen advocaat in de wielen.

Bestuurders met een ingevorderd rijbewijs sturen regelmatig een brief met hun kant van het verhaal naar het CVOM. Dit heeft zelden zin. In de praktijk blijkt dat het CVOM meestal afgaat op de richtlijnen die het Openbaar Ministerie hanteert. Sinds begin 2022 werkt het zelf schrijven van een brief zelfs tegen u als u na een afwijzing door het OM een advocaat inschakelt. Zijn verzoek om teruggave aan het OM wordt dan niet meer behandeld. Uw advocaat kan dan alleen nog een verzoek om teruggave aan de rechtbank doen. Ga dus niet zelf schrijven, maar werk liever samen met rijbewijsingevorderd.nl. 

De kans dat onze experts uw rijbewijs eerder terug krijgen is vele malen groter. Wij zijn al ruim 20 jaar actief op dit terrein en weten precies wat wel en niet werkt.

Door onze specialistische kennis en ervaring boeken we succes voor 91% van onze cliënten. Volg hun voorbeeld en wacht niet nodeloos af. Bel ons direct voor advies en bijstand als uw rijbewijs ingevorderd is!

Na 14 dagen kreeg ik pas bericht van het CVOM. Ik was mijn rijbewijs zes maanden kwijt. Achteraf had ik Rijbewijsingevorderd.nl meteen moeten inschakelen. Dan was er niet zoveel kostbare tijd verloren gegaan. Jan de B. (56), Account manager groothandel

Rijden onder invloed

Overtredingen die verband houden met rijden onder invloed van alcohol zorgen bij het CVOM voor een langere inhoudingstermijn.

Bij rijbewijsingevorderd.nl ondersteunen we vooral zakelijke rijders. Meestal is hun rijbewijs onmisbaar woon-werkverkeer.

Is uw rijbewijs ingevorderd en kunt u niet zonder? Voorkom dan dat u maandenlang niet mag rijden en schakel direct professionele ondersteuning in.

Waarom samenwerken met rijbewijsingevorderd.nl

✔ Onze advocaten kennen de verkeerswet van binnen en buiten. 
✔ We hebben rechtstreekse lijnen met de Officier van Justitie en de Rechtbanken.
✔ We gebruiken de juiste argumenten bij het onderbouwen van uw klaagschrift.

Wij doen er kortom alles aan om uw genomen rijbewijs sneller terug te krijgen. We weten voor welke argumenten het OM ontvankelijk is. En we voorkomen dat u het klaagschrift verkeerd opstelt, waardoor u uw rijbewijs nog veel langer kwijt bent.     

Wilt u met een gespecialiseerde advocaat overleggen over de invordering van uw rijbewijs? Bel dan 085 - 401 76 33.

Let op: wij zijn niet het CVOM, maar een in rijbewijszaken gespecialiseerd advocatenkantoor. Bekijk hier de contactgegevens van het CVOM

CVOM beslist binnen 10 dagen

Gereden onder invloed? Dan wordt het rijbewijs meestal voor tenminste een half jaar ingehouden. Lees hier wat daar aan te doen is.

Houdt de inhouding van uw rijbewijs verband met rijden onder invloed van alcohol? Dan is de minimale inhoudingstermijn als het aan het OM ligt soms 4 maanden, maar meestal 6 maanden of langer.

Is het ademalcoholgehalte extreem hoog, dan kan het CVOM besluiten tot een inhouding van soms wel 8 maanden of meer.

Het Openbaar Ministerie moet uw zaak altijd binnen 6 maanden aan de rechter voorleggen. Het is zinloos om, na ontvangst van de brief van het CVOM, af te gaan wachten of zelf een brief te schrijven. Dat levert alleen maar tijdverlies op.

Onderneemt u niet direct de juiste actie? Dan bent u zeker 4 tot 6 maanden uw rijbewijs kwijt, voordat u een oproep krijgt voor een OM-hoorzitting of een dagvaarding voor de Politierechter. Voorkom dat u zomaar een half jaar niet kunt werken of privé in de knel komt met uw dagelijkse activiteiten.

In 91% van de zaken die wij behandelen, krijgen we het rijbewijs sneller terug. Dat wilt u toch ook? Aarzel niet en neem nu contact op. Het eerste gesprek verplicht u tot niets. 

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10