Rijbewijs ingevorderd | alcoholslot

Alcoholslot voorgoed in de ban

In verband met uitspraken van de Hoge Raad en de Raad van State heeft de overheid eind 2014 besloten het opleggen van het alcoholslot tijdelijk te staken. Op dit moment wordt er nagedacht over alternatieven.

Een alcoholslot is een startonderbreker in de auto waar de bestuurder eerst in moet blazen voordat de auto start. Als de bestuurder een alcoholpromillage boven 0,2 heeft, kan hij de auto niet starten. Het complete ASP bestaat daarnaast ook uit een verplicht begeleidingsprogramma: een aantal groepsessies met als doel dat deelnemers leren een scheiding te maken tussen het gebruik van alcohol en het besturen van een motorrijtuig. Daarnaast krijgt men adviezen hoe een drankprobleem aan te pakken.

In verband met uitspraken van de Hoge Raad en de Raad van State heeft de overheid eind 2014 besloten het opleggen van het alcoholslot te staken. Op dit moment wordt er nagedacht over alternatieven voor het alcoholslot. Voor reeds lopende gevallen heeft het stoppen met het alcoholslot doorgaans geen gevolgen. Wie al een alcoholslotprogramma opgelegd heeft gekregen, moet dat gewoon afmaken.

 

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. De aanleiding was dat nogal wat van de zakelijke klanten van Kool te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Het kantoor werkt samen met een aantal streng geselecteerde advocaten door heel Nederland en is behalve toonaangevend ook zeer succesvol.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710