Rijbewijs ingevorderd en niet na 10 dagen terug!

Heeft de politie je rijbewijs ingevorderd? Dan krijg je je rijbewijs niet automatisch na 10 dagen terug. Dit is een groot misverstand. Hoe zit het dan wel?

De politie kan je rijbewijs invorderen als je verkeersveiligheid op de weg ernstig in gevaar brengt. Bijvoorbeeld omdat je veel te hard rijdt of met alcohol of medicijnen achter het stuur zit. 

Veel mensen denken dat je een ingevorderd rijbewijs na 10 dagen terug krijgt. Dit is niet juist. Ook hoeft de officier van justitie je rijbewijs niet terug te geven, als je na 10 dagen nog niets hebt gehoord. 

Mogelijk is de beslissing op tijd genomen, maar heb je de brief nog niet ontvangen. Aan het meedelen van de beslissing is geen wettelijke termijn verbonden.

Rijbewijsingevorderd.nl heeft mij geweldig geholpen met het terugkrijgen van mijn rijbewijs. De officier wilde het rijbewijs 4 maanden inhouden. Uiteindelijk had ik het na een paar weken al terug. Goede bereikbaarheid, ook in het weekend. Super! Han D. Amsterdam

Rijbewijs kwijt? Schakel direct advocaat in.

Invordering van je rijbewijs heeft ingrijpende gevolgen. Je krijgt mogelijk problemen met je werk, verliest klanten of kunt belangrijke afspraken niet meer nakomen. 

Ben jij je rijbewijs kwijt, dan wil je hem zo snel mogelijk terug. De specialisten van Rijbewijsingevorderd.nl helpen je daarbij. We ondersteunen je bij de nasleep van de invordering. En sturen dezelfde dag nog een verweer naar de officier van justitie en de Rechtbank. 

Als advocaat krijgen we toegang tot je complete dossier en het proces-verbaal. Hierin staat onder andere of de officier van justitie zijn beslissing binnen 10 dagen heeft genomen. Was hij of zij te laat, dan krijg je je rijbewijs direct terug. Dit komt regelmatig voor.

In je dossier zien we ook andere belangrijke informatie over je zaak. Die informatie bepaalt grotendeels of je kans maakt op het eerder terug krijgen van je rijbewijs. Met deze onmisbare gegevens begeleiden we je nog beter. Ga niet zelf corresponderen met het CVONM want daar komen in de praktijk ongelukken van. Lees hierover meer in het blog Risico aan sturen brief CVOM

Nam de officier van justitie zijn beslissing na 10 dagen? Dan was hij of zij te laat en krijg je je rijbewijs vaak direct terug. Wij controleren dit voor je. Ronald Kool, Rijbewijsingevorderd.nl

Rijbewijsingevorderd.nl zeer succesvol voor zakelijke rijders

Rijbewijsingevorderd.nl begeleidde de afgelopen 21 jaar 1373 zakelijke rijders. Net als jij konden ze geen dag zonder hun rijbewijs. In 90% van de gevallen bezorgden we ze hun rijbewijs sneller terug. 

Tijd is geld. Onderneem daarom direct actie na invordering van je rijbewijs. Met 21 jaar ervaring weten we precies wat werkt. En dankzij rechtstreekse lijnen met justitie en de Rechtbanken werken we snel, efficiënt en voordelig. Als je wilt vandaag nog.

Mijn rijbewijs was ingevorderd, en had er geen vertrouwen in dat ik die spoedig terug zou krijgen, Maar met deze top Begeleiding hebben ze het voor elkaar gekregen dat ik mijn rijbewijs terug krijg, heel zakelijk, keurig en netjes afgehandeld. G.A. Amsterdam

Zo krijg je je ingenomen rijbewijs sneller terug

Is je rijbewijs ingenomen en overschrijdt de officier van justitie de 10 dagen-termijn? Dan krijg je je ingevorderde rijbewijs direct terug. En er zijn meer redenen om je rijbewijs sneller terug te krijgen. 

Politie en justitie moeten zich bij het invorderen van je rijbewijs aan strenge regels houden. We controleren nauwgezet of ze dat hebben gedaan. Is er sprake van fouten in het onderzoek of proces-verbaal? Dan is de kans groot dat je je rijbewijs eerder terug krijgt.

Ben je het niet eens met de beslissing van de officier van justitie? Dan dienen we een verzoek tot teruggave rijbewijs in bij de Rechtbank. Met 20 jaar ervaring weten we precies hoe de kans van slagen maximaal is. 

Voorkom dat je maandenlang niet mag rijden en duizenden euro's aan inkomsten misloopt. Neem nu contact met ons op. Elke dag die je wacht kost je geld en maakt ons minder effectief. Je wilt toch ook weer snel rijden?

Diverse redenen voor invorderen rijbewijs

Bestuur je een gemotoriseerd voertuig, dan moet je aan verkeersregels voldoen. Dit geldt voor auto's, motoren, brommers en ook tractors. 

Breng je de veiligheid op de weg ernstig in gevaar, dan mag de politie je rijbewijs invorderen. Dit kan in de volgende situaties:

  • Je hebt een alcoholgehalte in je bloed van meer dan 1,3 promille. Voor beginnende bestuurders is dit 0,8 promille.
  • Je vertoont gevaarlijk rijgedrag.
  • Je weigert mee te werken aan een alcoholonderzoek (blaastest of bloedonderzoek).
  • Je rijdt 50 kilometer per uur of meer te hard. Op de bromfiets is de norm 30 kilometer of meer te hard.

Bij invordering stuurt de politie je rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen 10 dagen of je je rijbewijs terugkrijgt, of dat hij wordt ingehouden. De beslissing mag hij of zij ook na 10 dagen meedelen. 

Heb je na 10 dagen na invordering van je rijbewijs nog niets gehoord? Dan zegt dat niets over inhouding van je rijbewijs. Mogelijk is de beslissing op tijd genomen, maar is hij nog niet medegedeeld. 

👉 Let op! Rijbewijs kwijt? Dan heb je maar één kans om een krachtig bezwaarschrift in te dienen. Doe het daarom meteen goed. Het voorkomt dat je mogelijk maanden niet mag rijden.

Ik was zo onverstandig om eerst 10 dagen te wachten op de brief van de Officier van Justitie. Pas na 14 dagen kreeg ik bericht: rijbewijs 4 maanden kwijt!

Achteraf bleek dat ik meteen actie had moeten ondernemen. Toen de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl eenmaal aan het werk gingen, had ik mijn rijbewijs snel terug. PAUL (46), PROJECTMANAGER BOUWBEDRIJF. RIJDT 40.000 KM PER JAAR.

"Het is nu 10 dagen nadat mijn rijbewijs is ingevorderd, en ik heb nog steeds geen bericht van de officier van justitie … "

Is je rijbewijs ingevorderd? Dan moet de officier van justitie binnen 10 dagen beslissen wat er met je rijbewijs gebeurt. Heeft de officier niet binnen 10 dagen een beslissing genomen, dan moet hij het rijbewijs terug sturen. 

In de praktijk komt het regelmatig voor dat officieren te laat beslissen. Dagelijks oordelen ze over talloze rijbewijzen en termijnen worden niet altijd goed bewaakt. 

Valt de laatste dag van de 10 dagen-termijn in het weekend of op een feestdag? Dan krijgt de officier tot de volgende werkdag om een beslissing te nemen over je ingenomen rijbewijs. Langere termijnen dan 10 dagen bestaan dus ook. 

Is je rijbewijs door de politie ingevorderd, dan is dit meestal voor meerdere maanden. Schakel daarom altijd ons advies in. Het eerste gesprek is gratis en in veel gevallen bezorgen we je rijbewijs eerder terug.

Rijbewijs ingevorderd en de 10 dagen-termijn

Bij invordering stuurt de politie je rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen 10 dagen of je je rijbewijs terugkrijgt, of dat ze hem inhouden. 

In artikel 164 lid 6 van de wet staat het letterlijk zo:

"Indien de officier van justitie binnen tien dagen na de dag van invordering niet gebruik maakt van de in het vierde lid bedoelde bevoegdheid, geeft hij de ingevorderde bewijzen onverwijld terug aan de houder.” 

“Teruggave vindt eveneens plaats, indien ernstig rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat aan de houder in geval van veroordeling door de rechter dan wel uitvaardiging van een strafbeschikking geen onvoorwaardelijke ontzegging van de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen zal worden opgelegd, dan wel geen onvoorwaardelijke ontzegging van langere duur dan de tijd gedurende welke de bewijzen zijn ingevorderd of ingehouden geweest.” 

Zeer snelle en accurate hulp om mijn rijbewijs terug te krijgen Zeer tevreden en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Arjen. Voorschoten

Redenen eerder terugkrijgen rijbewijs

Behalve het overschrijden van de tien-dagen-termijn zijn er nog andere redenen waarom u uw rijbewijs eerder terug kunt krijgen.

We onderzoeken bijvoorbeeld of bij de invordering van uw rijbewijs aan alle wettelijke spelregels is voldaan. Is er sprake van fouten in het onderzoek? Dan is de kans groot dat je je rijbewijs eerder terug krijgt. 

Voorkom dat je maandenlang niet mag rijden. Neem nu contact met ons op. En bedenk dat elke dag dat je langer wacht ons minder effectief maakt. De procedure neemt namelijk best veel tijd in beslag en elke dag telt. Wil je ook weer snel rijden? Bel: 085 401 76 33

Mijn vrouw had uitgerekend dat ik er met het openbaar vervoer 2 uur over zou doen om op mijn werk te komen. Gelukkig kon ik dat voorkomen door op tijd Rijbewijsingeschakeld.nl in te schakelen. Ed K. Alkmaar

Rijbewijs ingevorderd en 10 dagen termijn

Wat zegt de wet? Artikel 164 lid 6 zegt het volgende:

" Indien de officier van justitie binnen tien dagen na de dag van invordering niet gebruik maakt van de in het vierde lid bedoelde bevoegdheid, geeft hij de ingevorderde bewijzen onverwijld terug aan de houder. Teruggave vindt eveneens plaats, indien ernstig rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat aan de houder in geval van veroordeling door de rechter dan wel uitvaardiging van een strafbeschikking geen onvoorwaardelijke ontzegging van de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen zal worden opgelegd, dan wel geen onvoorwaardelijke ontzegging van langere duur dan de tijd gedurende welke de bewijzen zijn ingevorderd of ingehouden geweest.

Teruggave vindt ten slotte plaats indien het onderzoek van de zaak op de terechtzitting niet binnen zes maanden na de dag van invordering is aangevangen, dan wel binnen die termijn geen strafbeschikking is uitgevaardigd. Het rijbewijs wordt niet aan betrokkene teruggegeven, indien het een rijbewijs betreft waarvan ingevolge een der artikelen 130, tweede lid of 164 de overgifte is gevorderd,"

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10