Brief sturen aan CVOM? Niet doen!

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd, kunt u een brief sturen naar het CVOM. Doel is de Officier van Justitie te vragen uw ingevorderde rijbewijs terug te geven. Doe het niet! In de eerste plaats helpt het vrijwel nooit, terwijl er wel een groot risico zit aan het zelf sturen van een brief aan het CVOM.

Vrijwel dagelijks worden wij gebeld door mensen die tevergeefs een brief hebben gestuurd aan de Officier van Justitie bij het CVOM met het verzoek hun ingevorderde rijbewijs terug te krijgen. Behalve dat zij hun ingenomen rijbewijs niet terugkrijgen, hebben zij met het sturen van een brief aan de Officier van Justitie ook de kans om hun rijbewijs terug te krijgen ernstig ingeperkt.

Tot voor kort kon een advocaat, nadat de Officier van Justitie het verzoek van de client had afgewezen, zelf nog een tweede verzoek doen. Nu accepteert het CVOM geen tweede verzoek tot teruggave van het in beslag genomen rijbewijs meer. Schrijft u zelf een brief, dan ontneemt u uw advocaat en dus uzelf de kans om via een verbeterd verzoek aan het CVOM alsnog uw rijbewijs terug te krijgen.

Er rest dan alleen nog een Raadkamerprocedure bij de Rechtbank. Daarmee is vaak (veel) meer tijd gemoeid. Laat het corresponderen met het CVOM dus aan een ervaren advocaat over. U loopt dan bovendien niet het risico dat u in uw brief verkeerde argumenten noemt, die later weer tegen u gebruikt kunnen worden. Door op tijd een advocaat in te schakelen, houdt u maximaal kans op een goed resultaat. 

Door het schrijven van een brief aan het CVOM gooide ik mijn eigen glazen in. Ik schreef de verkeerde dingen en ontnam mijn advocaat een kans alsnog een goede brief te sturen. Jan B. Amersfoort

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10