Te snel langs een flitser of flitspaal. Raak ik mijn rijbewijs kwijt?

Ronald Kool op 27 november 2023 | Reageer

Wie met grote snelheid wordt geflitst door een mobiele flitser of flitspaal, kan behalve een boete ook een gesprek met de Officier van Justitie en een rijontzegging verwachten.

Het rijbewijs kan niet worden ingevorderd wanneer je door een mobiele flitser of flitspaal wordt gesnapt. Maar dat betekent niet dat het rijbewijs geen gevaar kan lopen. Wie de maximumsnelheid met meer dan 30 kilometer per uur overschrijdt, pleegt namelijk een strafbaar feit dat door justitie wordt genoteerd op je strafblad. (Op snelwegen gebeurt dat bij een overschrijding van 40 kilometer per uur). Wie niet meer dan 50 kilometer per uur te snel rijdt, kan de eerste keer nog een boete verwachten. Boven de 50 kilometer per uur overschrijding, volgt er een uitnodiging voor een OM-zitting: een gesprek met de Officier van Justitie. Volgens de richtlijnen is de standaardeis dan twee maanden rijontzegging en een forse geldboete. Oppassen dus bij mobiele flitsers en flitspalen. Toch gesnapt?  Bel dan vandaag nog met 085 401 7633     

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10