Ga niet rijden na invordering van het rijbewijs!

Ronald Kool op 11 mei 2023 | Reageer

Rijden na een ingevorderd rijbewijs? Het is verboden en kan ernstige consequenties hebben. Wanneer je toch gaat rijden, riskeer je niet alleen een celstraf, maar je bent ook niet verzekerd.

Het rijden tijden een ingevorderd rijbewijs is absoluut geen goede beslissing. Het is namelijk strafbaar en zal leiden tot vervolging. Het advies luidt dan ook altijd: ga beslist niet rijden na de intrekking van je rijbewijs. Ook geen klein stukje! Naast het feit dat je een celstraf of taakstraf kunt krijgen, ben je ook niet verzekerd. Dit betekent dat als er iets ernstigs gebeurt, jij zelf opdraait voor de kosten en schade. Zorg er dus voor dat je echt niet gaat rijden zonder geldig rijbewijs.

Het komt helaas vaak voor dat mensen direct nadat hun rijbewijs ingevorderd is, toch achter het stuur kruipen. Onder invloed van alcohol denken ze ten onrechte dat het geen kwaad kan om nog even naar huis te rijden. In sommige gevallen staat de politie al klaar en wordt de overtreder opnieuw gearresteerd en onderworpen aan een ademtest. Er is ook een groep mensen die ondanks de intrekking van hun rijbewijs blijven autorijden omdat ze anders hun werk niet kunnen uitvoeren of bang zijn ontslagen te worden. Wie dan opnieuw gepakt wordt, riskeert twee weken celstraf. De hulp van een advocaat is dan zeer aan te raden. Toch gereden met een ingevorderd rijbewijs? Bel 085 401 76 33  Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10