Meting snelheidsovertreding klopt niet! Of toch wel?

Ronald Kool op 23 februari 2023 | Reageer

Bijna dagelijks word ik gebeld door iemand die zegt dat de meting van de door hem gepleegde snelheidsovertreding niet klopt. "De agent kon niets laten zien", "Hij heeft gewoon op zijn eigen teller gekeken" en "Ze hebben niks", zijn veelgehoorde klachten.

De politie kan op verschillende manieren uw snelheid meten. Wordt u geflitst dan is er een foto beschikbaar. Van een overtreding die met een video-auto wordt geconstateerd wordt meestal een filmpje bewaard. Maar gebruikt de agent een lasergun, dan hoeft hij geen uitdraai of zoiets te laten zien. Bent u gevolgd door een onopvallende dienstauto met geijkte snelheidsmeter, dan is er wel degelijk sprake van een geldige meting. De politieman legt over wat hij op zijn teller gezien heeft een verklaring af in een ambtsedig (of op ambtsbelofte) opgemaakt proces-verbaal. De rechter zal daar in vrijwel alle gevallen genoegen mee nemen voor het bewijs van uw snelheidsovertreding. De rechter zegt dan: "Dat hij geen reden heeft om aan de inhoud van het proces-verbaal te twijfelen". Daarmee is de kous dan af. Een teleurstelling, maar u zult het ermee moeten doen. Hulp nodig na snelheidsovertreding? Bel : 085 401 76 33

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710