Richtlijnen rijden onder invloed aangescherpt

Ronald Kool op 4 november 2022 | Reageer

Rechters maken bij het bepalen van de straf gebruik van zogenaamde Oriëntatiepunten. Dit zijn een soort richtlijnen die ervoor moeten zorgen dat straffen in alle delen van het land vergelijkbaar zijn. Deze richtlijnen zijn onlangs aangescherpt voor het rijden onder invloed van alcohol. Daardoor raakt u eerder uw rijbewijs kwijt.

Tot 11 november 2021 werd er, bij een uitslag tot 650 Ugl, aan gevorderde bestuurders alleen een geldboete en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden opgelegd. Bij de laatste herziening van de richtlijnen, geldt nu ook een rijontzegging voor bestuurders die tussen de 571 en 650 Ugl blazen. Volgens de aangepaste oriëntatiepunten, raken zij voor drie maanden hun rijbewijs kwijt. Ook volgt er een boete van € 650,-. Let wel: het gaat om een richtlijn waaraan de rechter niet gebonden is. Wordt er goed verweer gevoerd, dan blijft ook voor deze categorie bestuurders een voorwaardelijke rijontzegging mogelijk. Gedagvaard of een oproep van de Officier van Justitie ontvangen? Neem contact met ons op. Telefoon: 085 401 76 33.     

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10