Rijbewijs ingevorderd? Wat nu?

Ronald Kool op 30 augustus 2022 | Reageer

Een ingevorderd rijbewijs zorgt bij veel mensen voor heel veel hoofdbrekens. Vaak hoor ik in mijn praktijk dat mensen zelf al actie hebben ondernomen, maar dat dit tot niets heeft geleid.

"Mijn rijbewijs is ingevorderd, wat nu?", ik hoor het zo vaak aan de telefoon. In de afgelopen vijftien jaar heb ik deze vraag van veel machteloze bestuurders kunnen beantwoorden. Zelf knutselen aan een brief of voor veel geld alleen een klaagschrift laten opstellen door een internetbureau? Het levert alleen maar tijdverlies op!

Het enige wat echt helpt, is het laten indienen van een goed en evenwichtig klaagschrift bij de juiste Rechtbank door een ervaren advocaat. Het klaagschrift is meer dan een briefje. Ik heb er de afgelopen jaren vele honderden opgesteld en steeds zijn de persoonlijke omstandigheden weer anders. Maar een goed klaagschrift alleen is niet voldoende. Het klaagschrift is de opmaat naar de zitting waar het verzoek om teruggave van het rijbewijs wordt behandeld. Daar moet het gebeuren! 

Het is belangrijk om goed voorbereid naar de zitting te gaan. Dan weet u wie u daar aantreft, welke vragen u daar krijgt en wat daarop de beste antwoorden zijn. Ik bereid mijn cliënten altijd goed voor en vertel hoe zij zich het beste kunnen opstellen en wat zij wel en niet moeten zeggen. Maar ook komt aan de orde wat ze moeten meenemen en hoe de procedure precies verloopt. 

Is uw rijbewijs ingevorderd en u vraagt zich af: "Wat nu?" Neem dan gewoon even contact op. Wij leggen u vrijblijvend uit wat u kunt verwachten en doen u een prima voorstel om u de zaak uit handen te nemen. Grote kans dat u snel weer op weg bent!

 Meer weten? Bel 085 - 401 7633.

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10