Rijbewijs langer kwijt na snelheidsovertreding

Ronald Kool op 17 juli 2022 | Reageer

Omdat Justitie haar richtlijnen heeft aangescherpt, bent u langer uw rijbewijs kwijt bij een forse snelheidsovertreding. Lees hier wat u te wachten staat als u veel te snel reed en werd aangehouden.

De Officier van Justitie bij het CVOM hanteert richtlijnen om te beoordelen hoe lang een ingevorderd rijbewijs wordt ingehouden. Daarvoor worden snelheidsovertredingen ingedeeld in categorieën.

Tot voor kort viel een snelheidsovertreding van tussen de 50 en 70 kilometer te snel in de categorie waarbij het rijbewijs twee maanden werd ingehouden. Daar is nu een extra categorie bijgekomen. Reed u tussen de 50 en 60 kilometer te snel, dan bent u uw rijbewijs twee maanden kwijt. Vanaf overschrijdingen van tussen de 60 en 70 kilometer per uur, geldt nu invordering voor de duur van drie maanden. Ging het nog sneller dan loopt het aantal maanden snel op naar vier, vijf of zes maanden.

Reed u te snel en werd uw rijbewijs ingevorderd? Bel dan 085 401 76 33

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10