Hoe vind je een goede rijbewijsadvocaat?

Ronald Kool op 17 mei 2022 | Reageer

Wanneer een rijbewijs is ingevorderd, bijvoorbeeld wegens rijden onder invloed of een snelheidsovertreding, heb je behoefte aan snelle, adequate rechtshulp. Maar hoe vind je die?

Advocaten zijn er in alle soorten en maten, maar dat betekent niet dat advocaten overal verstand van hebben. Door de jaren heen zijn advocaten zich steeds vaker gaan specialiseren. Als je rijbewijs ingevorderd is, heb je dus behoefte aan een advocaat die gespecialiseerd is in "rijbewijszaken". Op internet zijn inmiddels veel bureaus actief die zelf helemaal geen advocaten in dienst hebben. Deze bureaus proberen met wervende websites tegen betaling klanten te winnen voor advocaten. Ze noemen zich "Dé Specialist in rijbewijszaken" en pretenderen: "Al duizenden klanten te hebben geholpen" en pronken met hoge waarderingscijfers.

In wekelijkheid hebben ze zelf nauwelijks expertise en aan de telefoon zitten geen advocaten, maar vaak studenten die uw zaak moeten "verkopen" aan een aangesloten advocatenkantoor. Er is dan geen enkele garantie dat de advocaat die u krijgt toegewezen, ook daadwerkelijk verstand van zaken heeft. Let er dus bij het zoeken van een advocaat op dat u niet belt met "een advocaten-netwerk" of alleen een formulier invult waarna u wordt teruggebeld, maar zoek een specialist die zich onder zijn eigen naam presenteert. U weet dan met wie u te maken heeft. Let er daarbij op dat de advocaat voldoende ervaring heeft en bij voorkeur is aangesloten bij een specialistenvereniging zoals de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA) en vraag of hij ervaring heeft met dit soort zaken. Alleen als dat zo is, bent u verzekerd van de hulp van een ervaren "rijbewijsadvocaat". Kijk tenslotte naar de prijs en stel u de vraag: "Wil ik een goedkope advocaat of een goede advocaat?". Het antwoord is niet moeilijk, toch? Meer weten: 085 401 7633

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10