Risico aan sturen brief naar CVOM na invordering rijbewijs!

Ronald Kool op 17 mei 2022 | Reageer

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd, kunt u een brief sturen naar het CVOM in Utrecht. Doel is de Officier van Justitie te vragen uw ingevorderde rijbewijs terug te geven. Pas daarmee wel op want er zit een stevig risico aan het zelf sturen van een brief aan het CVOM.

Vrijwel dagelijks worden wij gebeld door mensen die tevergeefs een beroep hebben gedaan op de Officier van Justitie bij het CVOM om hun ingevorderde rijbewijs terug te krijgen. Zij hebben nul op het rekest gekregen en kunnen nu alleen nog naar de Rechtbank voor het indienen van een klaagschrift.

Sinds kort accepteert het CVOM van advocaten namelijk geen verzoeken tot teruggave meer, wanneer een eerder door uzelf ingediend verzoek al door de Officier van Justitie is afgewezen. Daarmee ontneemt u uw advocaat een mogelijkheid om via een gedegen verzoek aan het CVOM uw rijbewijs terug te vragen.

Er rest dan alleen nog een Raadkamerprocedure bij de Rechtbank. Daarmee is vaak veel meer tijd gemoeid. Laat het corresponderen met het CVOM dus aan een ervaren advocaat over en ga niet zelf pionieren. Teleurstellingen liggen dan op de loer!  Advocaat inschakelen? Bel 085 401 76 33  

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10