Dashcam: beelden onvoldoende voor bewijs gevaarlijk inhalen

Ronald Kool op 17 augustus 2022 | Reageer

Een bezitter van een dashcam filmde op een provinciale weg een op het oog zeer gevaarlijke inhaalmanoeuvre en zette de beelden online. De politie stelde een onderzoek in dat leidde tot de aanhouding van een verdachte. Toch volgde er een vrijspraak.

De politie kon met kunst- en vliegwerk een kenteken achterhalen en koppelde dat aan het merk en type van de inhalende auto. Daarop werd de verdachte uitgenodigd op het bureau om een verklaring af te leggen. Hij werd daarbij vergezeld door één van onze advocaten. De eigenaar van de auto herkende zich beslist niet in de beelden. Daarop was niet te zien wie de auto op het moment van de inhaalmanoeuvre feitelijk bestuurde. Toch meende het OM dat er voldoende bewijs was en de zaak werd voorgelegd aan de Kantonrechter. Die vond dat er onvoldoende bewijs was voor een veroordeling en sprak onze client vrij. Meer weten? Bel 085 401 76 33 of gebruik het reactieformulier op onze contactpagina.

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10