Pas op met MMBS-voertuig of een landbouw- of bosbouwtrekker (LBT)

Ronald Kool op 7 april 2021 | Reageer

In het buitengebied kom je ze nogal eens tegen: Een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) of een landbouw- of bosbouwtrekker (LBT). Dat is een motorvoertuig dat ingericht is voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden en in Nederland geen kenteken nodig heeft.

Officieel mag met deze voertuigen niet harder worden gereden dan 25 of 45 kilometer per uur. De bestuurder moet bovendien een geldig T- rijbewijs hebben. Het is bij clientenj in mijn praktijk nogal eens voorgekomen dat er met een auto met een MMBS-kenteken fors harder werd gereden op de openbare weg omdat de begrenzing makkelijk kan worden omzeild. Dat leidt dat tot invordering van het rijbewijs. Rijd je met zo'n auto keurig 80 op een 80-kilometerweg, dan wordt het rijbewijs toch ingevorderd. Uitgangspunt is namelijk de maximumsnelheid van het voertuig: 25 km per uur. Wie 80 rijdt, overschrijdt de maximumsnelheid dus met meer dan 50 kilometer per uur en is zijn rijbewijs kwijt. Oppassen dus met het MMBS-voertuig.       

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710