Kosten advocaat bij ingevorderd rijbewijs

Ronald Kool op 7 april 2021 | Reageer

De kosten van een advocaat voor hulp bij een ingevorderd rijbewijs zijn vaak ondoorzichtig. Er zijn nogal wat websites actief waar hulp wordt aangeboden na invordering van het rijbewijs. Op veel van die sites is over de kosten niets te vinden. Andere schermen met no cure no fee, of lage uurtarieven, maar dat zegt niets over de einddeclaratie of de kwaliteit. Die valt vaak vies tegen. Oppassen dus!

Laatst werd ik nog gebeld door een meneer die bij ons informatie had ingewonnen over de kosten van het inschakelen van een advocaat bij het terugkrijgen van het ingevorderde rijbewijs. Nadat wij hem hadden laten weten op welke kosten hij moest rekenen, was hij in contact gekomen met een advocaat die "maar" € 135,- excl. btw per uur rekende. Deze advocaat dacht zo'n vier uurtjes met de zaak bezig te zullen zijn. Inclusief 21% btw zou de rekening dan € 650,- bedragen. Maar wat bleek?  Na afloop van de zaak kreeg hij bovenop de beloofde rekening van € 650,- nog eens een extra factuur van € 900,- te betalen. En dan te weten dat wij hem een voorstel van € 850,- excl. btw all-in hadden gedaan! Opletten dus, want niet alles is wat het lijkt! Meer weten over de kosten van een rijbewijsadvocaat?

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10