Foute snelheidsmeting leidt tot vrijspraak!

Ronald Kool op 1 april 2021 | Reageer

Onze cliënt vreesde voor een rijontzegging nadat hij was gedagvaard om voor de Kantonrechter te verschijnen na een snelheidsovertreding. Door een foutieve meting van de snelheid, werd hij vrijgesproken.

De politie had in het proces-verbaal aangegeven op welke manier de snelheid was gemeten. Zo werd vermeld dat er gebruik werd gemaakt van geijkte apparatuur. Het ging in dit geval om een mobiele trajectcontrole. De verbalisanten beschreven in het proces-verbaal nauwkeurig en uitvoerig hoe zij de snelheidsmeting hadden uitgevoerd. Op het eerste oog was er geen speld tussen te krijgen en leek het erop dat de snelheid met een  haast mathematische zekerheid was vastgesteld. Maar aan het einde van het proces-verbaal, werd vermeld dat de snelheid van de auto van onze cliënt helemaal niet was gemeten. De gemeten snelheid was afgeleid van de snelheid van een andere auto die met de mobiele trajectmeting was vastgesteld. De Kantonrechter vond dat dit niet door de beugel kon en sprake onze cliënt vrij.

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710