Ingevorderd rijbewijs wegens alcohol? De recidiveregeling uitgelegd.

Ronald Kool op 10 februari 2021 | Reageer

De "Recidiveregeling ernstige verkeersdelicten", wordt ook wel de "Twee keer geel is rood regeling" genoemd. Wat dat precies inhoudt, zal ik hierna uitleggen.

Wie binnen vijf jaar twee keer wordt veroordeeld wegens rijden onder invloed, raakt automatisch zijn rijbewijs kwijt als het ademalcoholgehalte de tweede keer gelijk is aan of hoger dan 570 U/gl. Er zijn maar weinig mensen die weten dat ze het risico lopen om op deze manier definitief hun rijbewijs kwijt te raken. De schrik is dan ook groot als ik ze vertel dat er opnieuw rijexamen moet worden gedaan. De regeling is onverbiddelijk en er is geen hoger beroep mogelijk. Wie door de rechter of Officier van Justitie een straf opgelegd heeft gekregen voor de tweede keer rijden met alcohol op, kan als het vonnis onherroepelijk is geworden, een brief verwachten met de mededeling dat het rijbewijs ongeldig is geworden. Daar kunnen zelfs wij niets meer aan doen. Meer weten: 085 401 7633

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10