Laseren binnen bepaalde afstand mag niet en leidt tot vrijspraak | Alles wat je moet weten over een ingevorderd rijbewijs.

Laseren binnen bepaalde afstand mag niet en leidt tot vrijspraak

Ronald Kool op 31 oktober 2019 | Reageer

De politie mag niet laseren vlak achter een bord dat een snelheidslimiet aangeeft. Gebeurt dat wel dan leidt dat tot vrijspraak.

Onlangs stond ik als verkeersrechtadvocaat een client bij die op een provinciale weg was gelaserd met een snelheid van bijna 100 kilometer per uur waar 50 was toegestaan. Deze bestuurder vroeg zich af of de bedienaar van de lasergun niet te dicht bij het 50-kilometerbord had gestaan. In de voorschriften staat namelijk dat er binnen een afstand van driemaal de aangegeven snelheid niet mag worden gelaserd. In dit geval betekende dit dat er binnen 150 meter geen geldige meting met de lasergun kon plaatsvinden. De regel is er omdat een automobilist de gelegenheid moet krijgen om zijn snelheid aan te passen aan de nieuwe maximumsnelheid op het bord. Bij de Kantonrechter bleek dat de regel niet was nageleefd omdat de politieman te dicht bij het 50-kilometerbord had gestaan met zijn laser. Mijn client werd van de snelheidsovertreding vrijgesproken. Bent u ook gelaserd of is uw rijbewijs ingevorderd? Bel 085-4017633

Tags:

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. De aanleiding was dat nogal wat van de zakelijke klanten van Kool te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Het kantoor werkt samen met een aantal streng geselecteerde advocaten door heel Nederland en is behalve toonaangevend ook zeer succesvol.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710