Rijbewijs ingevorderd drugs: toch vrijspraak!

Ronald Kool op 24 september 2019 | Reageer

De politie heeft sinds kort een nieuwe test in gebruik genomen waarmee het gebruik van drugs en medicijnen kan worden vastgesteld.

Wie gaat autorijden na het gebruik van drugs kan rekenen op hard optreden van justitie. Ontstaat bij de politie het vermoeden dat een bestuurder heeft gereden onder invloed van drugs of dat hij medicijnen heeft gebruikt, dan kan een speekseltest worden afgenomen. Een cliënt van ons kantoor kreeg op de snelweg een ongeluk. Bol van de spanning besloot hij uit een flesje dat hij in zijn tas vond een flinke slok te nemen. Hij besefte zich niet dat hij eerder dat weekend GHB in dat flesje had gedaan.
Zo'n 15 minuten na het ongeval arriveerde de politie. Onze cliënt gedroeg zich op dat moment heel vreemd. De politie dacht daardoor dat er drugs in het spel waren en besloot tot een bloedonderzoek. Dat toonde inderdaad aan dat er teveel GHB in zijn bloed aanwezig was. Wij konden voor onze cliënt aanvoeren dat hij zijn auto niet bestuurd had na het innemen van GHB, maar dat hij (bovendien per ongeluk) pas GHB had gebruikt nadat hij het ongeluk had gekregen. De rechter was het met de verdediging eens een sprak hem vrij. Dat scheelde onze cliënt 10 maanden onvoorwaardelijke rijontzegging.

 

Tags:

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710