Klaagschrift ingevorderd rijbewijs gegrond. Wanneer weer rijden? | Alles wat je moet weten over een ingevorderd rijbewijs.

Klaagschrift ingevorderd rijbewijs gegrond. Wanneer weer rijden?

Ronald Kool op 19 juli 2019 | Reageer

Altijd als de rechter positief beslist op het klaagschrift na een ingevorderd rijbewijs, wordt de klager er uitdrukkelijk op gewezen dat je pas weer mag rijden als je het rijbewijs weer feitelijk in handen hebt. Rijden tijdens een ingevorderd rijbewijs is namelijk een misdrijf.

Veel van mijn clienten, van wie het rijbewijs ingevorderd was, willen het liefst meteen weer achter het stuur kruipen als ze van de rechter te horen hebben gekregen dat het klaagschrift gegrond is verklaard. Zowel de rechter als ik waarschuwen dan altijd dat je pas weer mag rijden als de postbode het rijbewijs per aangetekende brief heeft thuisbezorgd. Sommige clienten kunnen de verleiding niet weerstaan en gaan toch rijden voordat ze het rijbewijs terug hebben ontvangen. De kans dat je dan gepakt wordt, voor het rijden tijdens eeen ingevorderd rijbewijs, is groot. Op snelwegen staan camera's die haarfijn alle kentekens scannen. Is er iets bijzonders aan de hand, zoals een ingevorderd rijbewijs of een rijontzegging, dan is de kans groot dat de politie je van de weg haalt. Rijden tijdens een ingevorderd rijbewijs is een misdrijf. De standaard-eis is twee weken gevangenisstraf. Soms wordt volstaan met een taakstraf. Pas dus op en bewaar je geduld als je wacht op teruggave van het ingevorderde rijbewijs. 

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. De aanleiding was dat nogal wat van de zakelijke klanten van Kool te maken kregen met een ingevorderd rijbewijs. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Het kantoor werkt samen met een aantal streng geselecteerde advocaten door heel Nederland en is behalve toonaangevend ook zeer succesvol.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710