Rijbewijs ingevorderd? Wees eerlijk over strafblad!

Ronald Kool op 11 juni 2019 | Reageer

Het komt nogal eens voor dat, ik vlak voor de zitting over voorlopige teruggave van het rijbewijs, word verrast door de inhoud van het strafblad van mijn cliënt. In tegenstelling tot wat mij is verteld, zijn er toch eerdere overtredingen geweest. Dat blijft meestal niet zonder gevolgen. Soms moet de zaak zelfs worden afgeblazen.

"Is het de eerste keer,of bent u al eens eerder aangehouden in het verkeer?". Het is één van de vragen die ik altijd stel als ik iemand aan de lijn heb over zijn ingevorderd rijbewijs. Meestal krijg ik dan een eerlijk antwoord, maar het gebeurt toch nogal eens dat ik achteraf verrast wordt door het strafblad.

Daar blijkt dan, in plaats van één strafbaar feit, soms een hele reeks overtredingen op te staan. En des temeer overtredingen er op het strafblad staan, des te kleiner de kans dat de rechter, die over teruggave van het rijbewijs moet oordelen, positief zal beslissen. Eerlijk duurt het langst en dat geldt ook voor het contact tussen de advocaat en zijn client. Wie verkeerde informatie geeft, krijgt daardoor ook verkeerde adviezen.

Zeg dus gewoon waar het op staat als je een advocaat belt na invordering van het rijbewijs. Hij of zij krijgt bij de stukken namelijk een kopie van het strafblad. En als daar (te-)veel verkeersfeiten op staan, kan het zomaar zijn dat ik besluit het ingediende klaagschrift in te trekken. Meer weten: 085 401 7633

Tags:

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10