CBR-keuring vervelende verassing met grote gevolgen

Ronald Kool op 25 september 2018 | Reageer

Wie met veel teveel alcohol achter het stuur gepakt wordt, wacht niet alleen een ingevorderd rijbewijs. Hij of zij zal niet alleen door justitie, maar ook door het CBR worden aangepakt. Een vervelende verassing met vaak langdurige en vervelende gevolgen.

Wie na een alcoholcontrole op de het ademanalyse-apparaat een uitslag neerzet van 785 Ugl (beginnend bestuurder 570 Ugl) wordt niet alleen door de justitie, maar ook door het CBR aangepakt. Deze instantie zal u uitnodigen voor een onderzoek naar uw geschiktheid: een lichamelijke en psychische keuring door een psychiater. In veel gevallen wordt bij de betrokkene alcoholmisbruik of erger vastgesteld. De keurende arts maakt van zijn onderzoek een rapport op en stuurt dat naar het CBR. Op basis van zijn bevindingen bepaalt het CBR of de bezitter van het rijbewijs al dan niet geschikt is. Is het oordeel ongeschikt, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard en mag de betrokken automobilist pas na een jaar een nieuwe keuring aanvragen. Dat betekent dus dat u, helemaal los van het oordeel van de rechter, een jaar niet mag autorijden. Beslissingen van het CBR over de geschiktheid zijn niet eenvoudig aan te vechten. Alweer een goede reden om niet met teveel drank op achter het stuur te gaan zitten. 

Tags:

Reageer

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710