Rijbewijs ingevorderd alcohol

Heeft u gereden onder invloed van alcohol? Dan moet de politie vanaf een ademalcoholgehalte van 570 ug/l * uw rijbewijs invorderen. Maar geen nood: wij helpen u snel weer op weg!

Een invordering van uw rijbewijs hoeft dus niet per definitie te betekenen dat u uw rijbewijs voor langere tijd kwijt bent.

Integendeel! 

De advocaten van rijbewijsingevorderd.nl hebben jarenlange ervaring met procedures over een ingevorderd rijbewijs. En meestal boeken wij al na enkele weken succes voor onze clienten. Ook als u van de Officier van Justitie te horen heeft gekregen dat u uw rijbewijs vele maanden moet missen.

Dus: is uw rijbewijs ingevorderd na het gebruik van alcohol in het verkeer? Aarzel niet en vraag vrijblijvend telefonisch advies aan onze specialisten via 085 1307 032.

Ongelofelijk dom dat ik met teveel alcohol op ben gaan rijden. Gelukkig wist mijn advocaat van rijbewijsingevorderd.nl de schade te beperken en kon ik snel weer aan het werk. J. van G. beroepschauffeur Amersfoort

Rijontzegging door alcohol?

Wij helpen u weer op weg. De specialisten van rijbewijsingevorderd.nl hielpen de afgelopen 10 jaar al meer dan 1000 bestuurders hun rijbewijs terug te krijgen.

Is uw rijbewijs ingevorderd na het gebruik van alcohol? Bel bij een rijontzegging direct met één van onze specialisten, om uw rijbewijs weer terug te krijgen na te veel alcohol gebruik achter het stuur.

En met succes! In veel gevallen heeft u na een rijontzegging vanwege alcohol uw ingevorderde rijbewijs binnen korte tijd weer terug. Neem vandaag nog contact op, dan kunt u ook snel weer op weg. 

Is uw rijbewijs ingevorderd? Bekijk hieronder onze informatieve video en u weet binnen 4 minuten hoe u het zo snel mogelijk terug kunt krijgen.

Rijbewijs ingevorderd alcohol

Stel vrijblijvend uw vraag

U heeft gereden onder invloed van alcohol en uw rijbewijs is ingevorderd. U wilt uw ingenomen rijbewijs natuurlijk snel terug. Wij kunnen u helpen als u uw rijbewijs kwijt bent nadat u heeft gereden onder invloed van alcohol. Speciaal voor de zakelijke rijder!

Stel uw vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Hoelang rijbewijs kwijt na alcohol?

Bent u benieuwd hoe lang u uw rijbewijs kwijt bent na het drinken van te veel alcohol?Het aantal maanden dat uw rijbewijs wordt ingehouden, is afhankelijk van de hoogte van de uitslag van de ademanalyse. 

In onderstaande tabel kunt u zien hoelang de Officier van Justitie het rijbewijs zal inhouden nadat het rijbewijs ingevorderd is door de politie.

AAG (Ugl) Duur inhouding
571 - 650 6 maanden ingehouden rijbewijs
651 - 715 6 maanden ingehouden rijbewijs
716 - 785 7 maanden ingehouden rijbewijs
786 - 865 8 maanden ingehouden rijbewijs
866 - 945 9 maanden ingehouden rijbewijs
946 - 1020 10 maanden ingehouden rijbewijs
1021 - 1090 12 maanden ingehouden rijbewijs
1091 - 1195 15 maanden ingehouden rijbewijs
1196 en hoger 18 maanden ingehouden rijbewijs
Volgens de richtlijn zou ik mijn rijbewijs 6 maanden kwijt zijn, maar de advocaat van rijbewijsingevorderd.nl wist dit tot 6 weken te beperken. Sander van A. Waddinxveen, vertegenwoordiger

Straffen rijden onder invloed

De rechters in Nederland hebben afspraken gemaakt over de straffen die zij opleggen, de oriëntatiepunten. Zo wordt iemand in Friesland in principe hetzelfde gestraft als iemand in Limburg. 

Het gaat hier om zogenaamde oriëntatiepunten. Daarvan kan zowel in uw voordeel als uw nadeel worden afgeweken. Is er bijvoorbeeld sprake van een aanrijding of recidive, dan gelden zwaardere straffen.

Richtlijnen die de Rechtbanken hanteren voor rijden onder invloed voor gevorderde bestuurders.

AAG (Ugl) Boete Ontzegging Werkstraf/celstraf
235 - 350 €300 - -
351 - 435 €420 - -
436 - 500 €550 - -
501 - 570 €650 - -
571 - 650 €650 6 mnd vw -
651 - 715 €750 6 mnd ov -
716 -785 €850 7 mnd ov -
76 - 865 €950 8 mnd ov -
866 - 945 €1000 9 mnd ov -
946 - 1020 €1100 10 mnd ov -
1021 - 1090 - 12 mnd ov 60 uur/30 dgn
1091 - 1195 - 15 mnd ov 70 uur/35 dgn
1196 en hoger - 18 mnd ov 80 uur/40 dgn

Justitie en het CBR

Wanneer uw rijbewijs door de politie is ingevorderd, bestaat de kans dat dit document wordt doorgestuurd naar het CBR.

Het CBR is een zelfstandig bestuursorgaan dat door de minister van infrastructuur en milieu is belast met de verkeersveiligheidstaak. Het CBR beoordeelt de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek.

Voor u is het van belang te weten wanneer uw ingevorderde rijbewijs door de politie naar het CBR wordt opgestuurd. Daarvan kan in de volgende drie gevallen sprake zijn:

  1. Het rijbewijs is ingevorderd op grond van artikel 130 van de Wegenverkeerswet.
  2. Het CBR is van plan aan u een maatregel op te leggen.
  3. Het CBR wil dat de geldigheid van uw rijbewijs wordt geschorst. 

Weg- en Verkeerswet

Wanneer uw rijbewijs door de politie aan het CBR wordt verstuurd op grond van artikel 130 van de wegenverkeerswet, is er altijd iets anders aan voorafgegaan.

Het kan zijn dat u de maximumsnelheid met veel kilometers heeft overschreden, met alcohol op heeft gereden of de verkeersveiligheid door uw rijgedrag in gevaar heeft gebracht. In al deze gevallen mag de politie het rijbewijs in vorderen en daarnaast melding doen bij het CBR. Dit heet de zogenaamde artikel 130 melding.

Het CBR kent diverse maatregelen. Zo kan deze instantie u maatregelen opleggen die inhouden dat u een cursus moet volgen of uw rijgeschiktheid moet laten onderzoeken. In veel gevallen mag u tijdens het opleggen en uitvoeren van deze maatregel gewoon blijven rijden.

Wanneer u echter binnen een periode van vijf jaar drie keer met justitie in aanraking bent geweest in verband met rijden onder invloed van alcohol of één keer een score heeft behaald van meer dan 785 UGL, dan wordt de geldigheid van uw rijbewijs direct geschorst.

In de brief die u dan van het CBR ontvangt, staat dat u niet meer mag rijden. Een mededeling die u uiteraard serieus nemen.

Zowel Justitie als het CBR

Het is mogelijk dat u zowel met een invordering van uw rijbewijs door de officier van justitie te maken krijgt, als met het CBR.

Wanneer u van het CBR te horen heeft gekregen dat de geldigheid van uw rijbewijs is geschorst, staat dit geheel los van de beslissing die de officier van justitie of de rechter neemt. Met andere woorden: als u van het CBR te horen heeft gekregen dat u niet meer mag rijden en de rechter of officier van justitie geeft u uw rijbewijs tussentijds terug, dan nog kunt u van dat rijbewijs geen gebruik maken.

Het CBR heeft de geldigheid van uw rijbewijs immers geschorst. De invordering van het rijbewijs door justitie staat dan ook geheel los van de maatregelen die het CBR neemt. Laat u bij twijfel informeren.

Ik had niet gerekend op interventie door het CBR. Gelukkig kon rijbewijsingevorderd.nl mij waarschuwen dat ik niet moest gaan rijden. Jack de J. Aphen ad Rijn

Rijbewijs ingevorderd door alcohol

Stel vrijblijvend uw vraag

U heeft gereden onder invloed van alcohol en uw rijbewijs is ingevorderd. U wilt uw ingenomen rijbewijs natuurlijk snel terug. Wij kunnen u helpen als u uw rijbewijs kwijt bent nadat u heeft gereden onder invloed van alcohol. Speciaal voor de zakelijke rijder!

Stel uw vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.