Rijbewijs kwijt door te hoge snelheid? Kom in actie!

Rijbewijs ingevorderd snelheid

Je hebt te hard gereden en je rijbewijs is ingevorderd. Dan heb je een groot probleem. Helemaal als je voor je werk afhankelijk bent van je rijbewijs. Je kunt niet naar kantoor, geen klanten bezoeken of goederen afleveren. Hoe moet het verder?    

Is je rijbewijs ingevorderd na een snelheidsovertreding, dan wil je hem uiteraard zo snel mogelijk terug. Wij helpen je daarbij, en nemen zorgen weg. 

Ingevorderd rijbewijs na een snelheidsovertreding? Elke seconde telt! Bel direct: 085 4017633

Invordering rijbewijs door te snel rijden

Betrapt de politie je op te hard rijden, dan kan je rijbewijs ingenomen worden. Niet elke snelheidsovertreding leidt tot invordering van je rijbewijs.

De politie kan je rijbewijs invorderen als je de maximumsnelheid met 50 kilometer of meer overschrijdt. Bijvoorbeeld als je 150 km/u of harder rijdt, op een weg waar je 100 mag. 

Ben je je rijbewijs kwijt na een snelheidsovertreding? Doe er dan alles aan om hem zo snel mogelijk terug te krijgen. Neem contact met ons op en we gaan direct voor je aan de slag!

Rijbewijs ingevorderd snelheid: wat nu?

Besluit de politie tot invordering van je rijbewijs na een snelheidsovertreding? Dan ben je hem zo voor minstens 2 maanden kwijt.

Wij krijgen vaak de vraag: “Mijn rijbewijs is ingenomen wegens snelheid. Wat nu?” Het antwoord is simpel. Neem direct contact met ons op.

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met het terugvragen van ingevorderde rijbewijzen wegens snelheid.

✔ We controleren of de politie zich aan de procedures heeft gehouden.
✔ We stellen een onderbouwd klaagschrift op.
✔ We dienen het bezwaar direct in bij de rechtbank en de Officier van Justitie.

Let op! Je hebt maar 1 kans om een bezwaarschrift in te dienen! Doe je het zelf en verpest je het (en die kans is zeer groot)? Dan ben je je rijbewijs zo maanden kwijt.  

Ik was zo onverstandig om eerst 10 dagen te wachten op de brief van de Officier van Justitie. Pas na 14 dagen kreeg ik bericht: rijbewijs 4 maanden kwijt!

Achteraf bleek dat ik meteen actie had moeten ondernemen. Toen de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl eenmaal aan het werk gingen, had ik mijn rijbewijs snel terug. PAUL (46), PROJECTMANAGER BOUWBEDRIJF. RIJDT 40.000 KM PER JAAR.

Te hard gereden en rijbewijs ingevorderd vanwege snelheid?

Onderneem dan direct actie. Want hoe sneller je ons belt, hoe sneller jij je rijbewijs weer terug hebt. We leggen stap voor stap uit hoe we dit voor elkaar krijgen.

Stap 1. Neem telefonisch contact op. Dan inventariseren we de zaak: 

 • Waarom en waar werd je rijbewijs ingevorderd? Hoeveel kilometer te hard reed je?
 • Waar gebruik je je auto voor? Bijvoorbeeld:
  • Woonwerk-verkeer
  • Kinderen wegbrengen/ophalen naar de opvang, school of sport
  • Ziek familielid verzorgen, bezoeken of wegbrengen/ophalen naar arts of ziekenhuis

Door invordering van je rijbewijs mag je niet onevenredig hard gestraft worden. Wij controleren dit voor je.  

Stap 2. Laat je kansen inschatten 

Aan het einde van het gesprek schatten we de kansen op een snellere teruggave in. Dit doen we op basis van jouw informatie en onze ervaring. We vertellen je eerlijk hoe groot de kans is dat je je rijbewijs eerder terug krijgt. 

Ook als we vinden dat je weinig tot geen kans maakt, laten we dit eerlijk weten. 

Stap 3. Lever bewijsstukken aan  

Besluit je samen te werken met onze specialisten? Dan nemen we een uitgebreide telefonische intake af. We vragen je onder andere om de volgende informatie te verstrekken:

 • Het invorderingsbewijs van de politie.
 • Meer informatie over het gebruik van de auto voor je werk.  
 • Aanvullende gegevens over het zakelijk gebruik van je auto, als je ondernemer bent. 

Dit kan zowel per telefoon als e-mail. Verdere communicatie doen we ook vooral telefonisch of via de e-mail. 

Stap 4. Laat je klaagschrift opstellen en indienen

Zodra we de gegevens hebben ontvangen stellen we het klaagschrift op. Dit dienen we dezelfde dag nog in bij de rechtbank. Daarnaast maken we ons als jouw advocaat bekend bij justitie en vragen we direct je dossier op. 

Goed om te weten: bij Rijbewijsingevorderd.nl voeren we een tweesporig beleid. Dit houdt in dat we het klaagschrift zowel indienen bij de rechtbank als de Officier van Justitie. Dit verdubbelt de kans op succes.  

Let op! Stel je zelf een klaagschrift op, aan de hand van een online voorbeeld? Dan is de kans levensgroot dat deze wordt afgewezen. Schakel daarom altijd een ervaren advocaat in!

Stap 5. Laat het proces verbaal doorlezen 

Binnen 2 tot 3 weken vindt de raadkamerzitting plaats. Daarin luistert de rechter naar je verweer. In de tussentijd krijgen we inzicht in het proces verbaal dat is opgesteld. Zo kunnen we je optimaal voorbereiden.

Stap 6. Bereid je voor op de raadkamerzitting

Aan de hand van de bewijsstukken en gegevens uit het proces verbaal bereiden we je voor op de raadkamerzitting. Tijdens de voorbereiding doen we het volgende:

 • We leggen uit wat er gaat gebeuren;
 • We vertellen je wie er aanwezig zijn bij de raadkamerzitting;
 • We oefenen vragen en antwoorden;
 • We adviseren je over je presentatie.

Wil je je ingevorderde rijbewijs sneller terug na een snelheidsovertreding? Dan telt elke seconde. Neem daarom direct contact met ons op, dan schatten we je kansen gratis in.  

Gevolgen snelheidsovertredingen

Bij de volgende snelheidsovertredingen, zijn er consequenties en sancties:

 • 31 t/m 49*  kilometer te snel: registratie van de overtreding en sanctie op naam.
 • 50 t/m 69 kilometer te snel: registratie op naam en invordering van het rijbewijs voor twee maanden.
 • 70 t/m 99 kilometer te snel: registratie op naam en invordering van het rijbewijs voor vier maanden.
 • 100 kilometer of meer: registratie op naam en invordering van het rijbewijs voor zes maanden.

Wie binnen twee 2 na afdoening van de vorige overtreding opnieuw in de fout gaat krijgt er standaard twee extra maanden bij. Afdoening houdt in: een onherroepelijke strafbeschikking, een onherroepelijk vonnis of een betaalde transactie (= bekeuring).

* Registratie van een snelheidsovertreding vindt op snelwegen plaats vanaf 40 kilometer overschrijding, in plaats van 30 km te snel op alle andere wegen.

Snelheid rijbewijs kwijt, kom snel in actie!

Als je door snelheid je rijbewijs kwijt bent, wacht dan niet af, maar onderneem direct actie. Bel met 085 401 7633 voor snelle hulp om je rijbewijs weer terug te krijgen. In 91% van de gevallen heb je rijbewijs sneller terug.

Profiteer van onze voordelen

Je wilt dat een specialist je zaak snel en professioneel afhandelt. Wanneer je kiest voor een gespecialiseerde advocaat van rijbewijsingevorderd.nl profiteer je van de volgende voordelen:

We staan je vriendelijk te woord. Wanneer u telefonisch contact met ons opneemt,  luisteren we aandachtig naar je verhaal en aan het einde van het gesprek schatten we je kansen eerlijk in.

Wanneer we verwachten dat je geen kans maakt om je zaak te winnen (en uw rijbewijs snel terug te krijgen), laten we dit meteen weten. Je krijgt van ons altijd objectief advies. 

De telefonische inschatting die we maken, is 100% gratis. Ons betaalde traject start pas als je besluit om met ons in zee te gaan. De inschatting maken we op basis van jouw verhaal en onze ervaring.

De advocaat, gespecialiseerd in verkeersrecht, heeft persoonlijk ruim 30 jaar ervaring. Het door hem opgerichte rijbewijsingevorderd.nl bestaat al sinds 2005 en er is ervaring opgebouwd met ruim 1000+ verkeersrechtzaken. Bij rijbewijsingevorderd.nl krijg je gegarandeerd een ervaren advocaat. 

Opdrachtgevers beoordelen onze dienstverlening met een 9,2. Hier zijn wij erg trots op. Wat in veel beoordelingen naar voren komt is dat we razendsnel handelen en rijbewijzen in veel gevallen sneller terug krijgen. 

Ik dacht dat ik daar 80 mocht, maar in werkelijkheid was het een 50-kilometerweg. Rijbewijs ingevorderd! Wat een ellende. Rijbewijsingevorderd.nl hielp mij gelukkig snel uit de brand.

Goed dat ik ze heb ingeschakeld om mijn ingevorderd rijbewijs weer terug te krijgen. Anders had ik nu misschien nog op een brief van de Officier van Justitie zitten wachten. Eline, 42 jaar werkzaam als financieel adviseur. Rijdt 30.000 km per jaar.

Invordering rijbewijs snelheidsovertreding: Officier van Justitie

Nadat je rijbewijs is ingevorderd na een snelheidsovertreding, stuurt de politie het rijbewijs naar de Officier van Justitie. Die bepaalt binnen 10 dagen of je rijbewijs voor tenminste 2 maanden wordt ingehouden.

Dat is uiteraard geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Onze advocaten doen er alles aan het ingevorderde rijbewijs na snelheid eerder terug te krijgen. Door het indienen van een klaagschrift bij de Rechtbank, kan je zaak eerder voor de rechter komen.

Veelgestelde vragen

Mag de politie de eigen boordsnelheidsmeter van de politieauto gebruiken om de snelheid vast te stellen?
Ja, dat mag. Als de snelheidsmeter van de politieauto of -motor geijkt is, kan ook daarmee de snelheidsovertreding worden vastgesteld.

De agent was alleen. Kan hij mij dan bekeuren of mijn rijbewijs invorderen?
Ja, een politieagent heeft de eed afgelegd dat hij naar waarheid zijn proces verbaal zal opstellen. Ook als hij alleen is kan hij een rechtsgeldige snelheidsmeting doen en het rijbewijs invorderen.

Ik heb vorig jaar een Strafbeschikking gekregen omdat ik 30 kilometer te snel reed. Nu heb ik vandaag 50 kilometer te hard gereden. Hoe lang ben ik mijn rijbewijs nu kwijt?
De overtreding van 30 kilometer te snel staat op het strafblad en telt dus mee voor recidive. Dat betekent dat de Officier van Justitie het rijbewijs zeker 4 maanden gaat inhouden.

Hoe lang blijven oude verkeersovertredingen zichtbaar op mijn strafblad.
5 jaar nadat er een straf is opgelegd blijven oude overtredingen zichtbaar. Misdrijven blijven altijd op uw strafblad staan.

Hoe lang ben ik mijn rijbewijs kwijt?
Minimaal 2 maanden bij een overtreding vanaf 50 kilometer te snel. Reed je meer dan 70 km te snel, dan bedraagt de inhouding 4 maanden. Ging je al eerder in de fout, dan komen er nog 2 maanden bij.

Krijg ik mij rijbewijs binnen 10 dagen terug?
Nee, dat is zeker niet het geval ook al wordt dat nog vaak verteld en gedacht. Zie voor de werkelijke gang van zaken de vraag hiervoor.

Hoelang duurt het voordat jullie mijn rijbewijs weer terug hebben?
Dat hangt van veel factoren af. Ben je eerder gepakt? Hoe dringend heb je je rijbewijs nodig? Hoeveel kilometer te hard reed je? Voor een juiste inschatting kunt je het beste telefonisch contact opnemen.

Mijn rijbewijs is door de politie opgestuurd naar het CVOM. Wat nu?
De Officier van Justitie moet binnen 10 dagen een beslissing nemen en beveelt altijd dat uw rijbewijs minimaal 2 maanden ingehouden blijft. 

Het is nu 10 dagen geleden dat mijn rijbewijs werd ingevorderd, maar ik heb niets gehoord. Moet de Officier het rijbewijs nu teruggeven?
Nee, helaas is dat niet het geval. De Officier moet binnen 10 dagen een beslissing nemen en heeft vervolgens alle tijd om je daarover een brief te sturen.

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
061709 1710