Rijbewijs in beslag genomen

Is uw rijbewijs in beslag genomen? U bent niet de enige: elke raken honderd of meer mensen hun rijbewijs kwijt. Uiteraard wilt u weten wat u kunt doen als uw rijbewijs in beslag genomen is.

Begrijpelijk, want na inbeslagname van het rijbewijs mag u meteen niet meer rijden. U kunt uw dagelijkse werkzaamheden niet meer doen, maar ook privé levert het de nodige uitdagingen op. Wij helpen u graag snel weer op weg. Bel vandaag nog: 085 4017633

Inbeslagname rijbewijs

Als u geen actie onderneemt, kunt u mogelijk maanden niet rijden. Wacht niet af maar neem contact met ons op. Dan helpen wij ook u weer snel op weg!

Als u deze website bezoekt omdat uw rijbewijs in beslag genomen is, dan kunt u zich troosten met de gedachte dat u bepaald niet de enige bent. Jaarlijks worden duizenden rijbewijzen in beslag genomen.

Veel mensen denken dat hun in beslag genomen rijbewijs na tien dagen alweer wordt teruggegeven. Dat is al lang niet meer zo. De inhouding  van uw rijbewijs duurt minimaal twee maanden en kan oplopen tot wel een jaar!

Laat u daarom adviseren door een gespecilaliseerde advocaat. Voordat u het weet, staat u anders maanden aan de kant.

Rijbewijs ingevorderd wanneer terug?

Wanneer er worden gesproken van “inbeslagname rijbewijs”, wordt eigenlijk de invordering van uw rijbewijs bedoeld. Uw rijbewijs wordt ingevorderd door de politie. Die gaat daartoe over wanneer er sprake is van een ernstig geval van rijden onder invloed of van het plegen van een excessieve snelheidsovertreding.

Ook wanneer een u zich zeer onverantwoord in het verkeer gedraagt, kan dit tot inbeslagname van uw rijbewijs leiden.Is uw rijbewijs ingevorderd?

Onderneem snel actie wanneer uw rijbewijs in beslag is genomen, zodat u optimaal profiteert van onze hulp. Bel vandaag nog: 085 401 7633

Rijbewijs terug na tien dagen?

Wanneer de politie uw rijbewijs heeft ingevorderd, moet dat direct worden opgestuurd naar de Officier van Justitie bij het CVOM in Utrecht. Die moet binnen tien dagen beslissen over teruggave van het rijbewijs.

Dat betekent niet dat de Officier van Justitie u ook binnen tien dagen moet laten weten of hij het rijbewijs aan u teruggeeft of langer inhoudt.

Daarvoor heeft de Officier van Justitie langer de tijd. Als u dus pas na 14 dagen bericht krijgt, heeft dat voor de procedure verder geen gevolgen. Er is ook geen sprake van een vormfout. Wilt u meer weten? Bel: 085 401 7633

Ingevorderd rijbewijs terug

Natuurlijk wilt u uw ingevorderde rijbewijs zo snel mogelijk terug. Wanneer u telefonisch contact met ons opneemt, kunnen wij inschatten of u kans maakt uw rijbewijs terug te krijgen. In dat geval stellen wij een klaagschrift op waarmee tegen de inbeslagname van het rijbewijs wordt geklaagd bij de rechtbank. In veel gevallen leidt dit tot snelle teruggave van het rijbewijs, zodat uw leven weer snel zijn normale loop krijgt. Meer weten? Bel: 085 401 7633 en u bent snel weer op weg.

Als taxichauffeur kan ik natuurlijk geen dag zonder rijbewijs. Dat begrepen ze bij rijbewijsingevorderd.nl heel goed. Nog dezelfde dag werd een "klaagschrift ingevorderd rijbewijs" ingediend en na twee weken stond ik al voor de rechter. Die bepaalde dat het rijbewijs door de Officier aan mij terug moest worden gegeven waarna ik weer snel aan het werk kon. Mike (41) , taxichauffeur regio Rijnmond

Rijbewijsingevorderd.nl: toonaangevend en succesvol

Verkeersrechtadvocaat Ronald Kool begon in 2005 zijn speciale website ‘Rijbewijsingevorderd.nl’. Sindsdien heeft 'Rijbewijsingevorderd.nl' heel veel zakelijke rijders weer snel op weg geholpen. Wilt u ook snel weer rijden? Neem dan vandaag nog contact op 085 401 76 33 of gebruik het formulier op de contactpagina.

Meer weten?

Neem eens contact op of bel:
085 401 76 33
of buiten kantooruren:
06 17 09 17 10