Bij hoeveel te hard rijbewijs kwijt

Rijbewijs snel terug
Rijbewijs snel terug

U wilt weten bij welke snelheidsoverschrijding u uw rijbewijs kwijtraakt. Hieronder vindt u het antwoord op deze vraag.

De vraag: “Wanneer raak ik bij een snelheidsovertreding mijn rijbewijs kwijt?” , is eigenlijk heel simpel te beantwoorden.

Rijdt u meer dan 50 kilometer te snel, dan wordt het rijbewijs door de politie ingevorderd. Dus als u mximaal 100 kilometer per uur mag rijden, bent u vanaf 150 kilometer per uur uw rijbewijs kwijt. Ook al bij exact 50 kilometer te hard kan de politie dus tot invordering van het rijbewijs overgaan. Meer weten over de straffen: klik hier of Bel: 085 4017633

Rijbewijs naar CVOM Utrecht

Wanneer de politie uw rijbewijs heeft ingevorderd, wordt uw rijbewijs vervolgens naar het CVOM gestuurd. Dit is de Centrale Verwerkingseenheid van het Openbaar Ministerie in Utrecht. Van daaruit coördineert justitie de zaken over ingevorderde rijbewijzen.

De Officier van Justitie moet binnen tien dagen beslissen wat hij met uw rijbewijs doet. Blijft uw rijbewijs ingehouden? Of gaat het rijbewijs terug? Ook een ingevorderd rijbewijs dat u kwijt bent omdat u teveel heeft gedronken, wordt naar het CVOM gestuurd.

In alle gevallen wordt uw ingevorderde rijbewijs, als het aan de Officier van Justitie ligt, daadwerkelijk voor meerdere maanden ingehouden. Schakelt u ons daarna direct in dan kan in veel gevallen de schade bepekt blijven tot enkele weken.

 • Mijn dank voor uw professionele begeleiding! Een staaltje van efficiency die ik tot dusver niet heb mogen ervaren. Daarbij werd de persoonlijke toon zeker niet uit het oog gelaten. De analyse die mr. Kool voorafgaandelijk aan de zitting met mij heeft besproken, bleek uiteindelijk inderdaad door het OM te zijn overgenomen.

  Johannes, Venray
 • Toen mijn rijbewijs werd ingevorderd, zat ik in zak en as. Gelukkig bracht een collega mij in contact met de advocaten van Rijbewijsingevorderd.nl. Binnen twee weken kon ik weer rijden! Super tevreden.

  Henk (48) Zelfstandig Schildersbedrijf Amsterdam
 • Rijbewijs terecht ingevorderd en als het aan OvJ lag voor minimaal 7 maanden. Dankzij Ronald Kool binnen 3 weken een raadkamerzitting en door een goede voorbereiding en sterke argumentatie mijn rijbewijs (voorlopig) terugontvangen. Hierdoor heb ik mijn werk niet hoeven verliezen maar een tweede kans gekregen.

  L Amstelveen
 • Mijn Complimenten voor de uitstekende hulp! Mijn rijbewijs zou ik door een snelheidsovertreding voor de termijn van 6 maanden kwijt zijn, omdat dit een 2e
  overtreding is, is het zo goed als onmogelijk om mijn rijbewijs direct terug te krijgen. Meneer Kool heeft dit met sterke punten weten terug te draaien naar 2 maanden. Dat betekent dus dat ik mijn baan mag houden! Zeker een advocaat die je naast je wilt hebben.

  A.G. Amerzoden
 • Ronald Kool en Ellen Tjebbes van Rijbewijsingevorderd.nl hebben mij geweldig geholpen met het terugkrijgen van mijn rijbewijs. De Officier wilde het rijbewijs 4 maanden inhouden. Uiteindelijk had ik het na een paar weken al terug. Goede bereikbaarheid, ook in het weekend. Super tevreden!

  Han D. Amsterdam
 • Ontzettend fijn laagdrempelig contact en een duidelijke professionele aanpak, wat veel rust geeft. Het was voor mij fijn om af en toe ruggenspraak te hebben gehad op momenten dat ikzelf even niet goed wist hoe ik met de situatie moest omgaan en wat ik ongeveer zou kunnen verwachten. De meest ‘sterke’ verhalen had ik allemaal wel gehoord van collega’s en kennissen en iedereen had wel een (broodje-aap)verhaal waar ik niet altijd door werd gerustgesteld. Het heeft allemaal veel indruk op mij gemaakt, maar ik ben steeds op mijn gemak gesteld. Dankzij Kool Advocatuur is alles nog met een sisser afgelopen en heb ik mijn rijbewijs veel eerder teruggekregen dan ik had verwacht.

  Randy, Heerhugowaard

Rijbewijs kwijt 10 dagen

Het is een groot misverstand dat het ingenomen rijbewijs binnen tien dagen weer aan u terug wordt gestuurd. Dat was vroeger zo. Wanneer een rijbewijs ingevorderd is, wordt het sinds 2011 in vrijwel alle gevallen ook door de Officier van Justitie ingehouden. Dat betekent dat u uw rijbewijs voor langere tijd kwijt bent. Het sturen van brieven naar het CVOM heeft feitelijk geen zin. Wilt u uw rijbewijs toch snel terug? Neem dan contact met ons op.

Rijbewijs ingevorderd

Contact opnemen

Rijbewijs ingevorderd door de politie? Stel hieronder uw vraag.

Let op: wij behandelen geen CBR-zaken en vragen over verkeersboetes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.